Autor Wątek: Horyniec Zdroj - Przemyśl  (Przeczytany 1524 razy)

Online Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
Horyniec Zdroj - Przemyśl
« 21 Kwi 2015, 20:42 »
Część
Wybieramy się na 1 dzień w taką traskę. Mam nadzieję , że wyrobimy się w około 10 godzin.
Pytanie i prośba do odjeżdżonych w tym terenie.
1. Gdzie można coś przyzwoitego zjeść
2. Czy coś jeszcze ciekawego można zobaczyć ( oprócz pkt. zaplanowanych  poniżej w mapce )
3. Czy wszystkie wybrane drogi są przejezdne
Z góry dzięki wielkie, aha chcemy się trzymać limitu 100 kmh

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=z4Ji_EveXzI8.kOxldYCfIub8

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 21 Kwi 2015, 21:00 R_och »
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline nie.dzielny

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 01.04.2009
Odp: Horyniec Zdroj - Przemyśl
« 21 Kwi 2015, 21:54 »
Zinwentaryzowałeś chyba wszystkie atrakcje w tej okolicy :)
Co do jakości dróg to przestrzegałbym przed drogą na Młyny która odbija od szosy Budzyń-autostrada A4. Z tego co pamiętam to w rzeczywistości wygląda ona znacznie gorzej niż to pokazuje Google w Street View.
Wszystkie zawarte tutaj opinie są moimi subiektywnymi odczuciami z którymi w pełni się zgadzam

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
« 22 Kwi 2015, 08:15 »
3. Czy wszystkie wybrane drogi są przejezdne
Jechałem tą trasą w 2010 i mogło się coś zmienić. Odcinek Radruż - Huta Kryształowa był ciężko przejezdny, mocno zryty przez ciężki sprzęt leśników. Ale to się mogło zmienić.
Moja trasę możesz zobaczyć tutaj http://www.gruparowerowastop.pl/downloads.php?cat_id=5

Online Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
« 22 Kwi 2015, 08:42 »
dzięki za podpowiedzi :). No i oczywiście proszę o jeszcze  :P.

tromba - czy ten kawałek jest aż tak tragiczny? Jadę z dwunastolatkiem i jak najwięcej chciałbym jechać drogami o znikomym natężeniu ruchu.
Waldic - chyba jednak zaryzykuję (oczywiście sprawdzę na miejscu). Mam nadzieję, że drogi nie będą mocno rozbabrane, przecież ostatnimi czasy w ogóle nie ma deszczu.   
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline nie.dzielny

« 22 Kwi 2015, 09:07 »
Droga na Młyny - jadąc z sakwami odpuściłem sobie ten kawałek. Początek wyglądał jak wielka piaskownica - sypki piach nie zachęcał nawet do pchania roweru :) Dojechałem do DK94 i stamtąd skręciłem na Młyny. DK94 od czasu uruchomienia A4 nie jest ruchliwą drogą.

Odcinek Radruż-Huta Kryształowa jakoś nie wbił mi się w pamięć swoją uciążliwością. Taka zwykła polno-leśna droga.

Dane z zeszłego roku.

Wszystkie zawarte tutaj opinie są moimi subiektywnymi odczuciami z którymi w pełni się zgadzam

Online Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
« 22 Kwi 2015, 09:52 »
jeszcze raz bardzo dziękuję. Trasa zmieniona wedle Twoich sugestii :).

p.s. nie rozumiem tylko dlaczego Mapy Google uparcie nie pozwalają mi przejechać przez rondo na drodze krajowej nr 94. Pewnie czegoś nie wiem lub coś źle robię, ale ja taki nie obyty ::)   

jeszcze zmieniona trasa :
https://www.google.pl/maps/@49.9462717,23.1229611,12z/data=!4m2!6m1!1sz4Ji_EveXzI8.kOxldYCfIub8?hl=pl
« Ostatnia zmiana: 22 Kwi 2015, 10:07 R_och »
- Gandhi

Offline Mężczyzna ehwj

• Miasto: Krościenko Wyżne
  • Na forum od: 21.03.2010
« 22 Kwi 2015, 11:16 »
Odcinek Radruż-Huta Kryształowa jakoś nie wbił mi się w pamięć swoją uciążliwością. Taka zwykła polno-leśna droga.

Spokojnie da się przejechać rowerem trekingowym. Można też jechać przez Wólkę Horyniecką drogą asfaltową.
W Hucie Kryształowej skręcając na Aleję Lipową - pomnik przyrody można dojechać do
zabytkowego cmentarza po nieistniejącej wsi Sieniawka (miejsce jest oznakowane).

W tamtym roku w tych okolicach wyremontowano drogi leśne i powstały też nowe idealne do jazdy rowerem.

http://www.sobieski.lubaczow.com.pl/szlak_lubaczowski/sieniawka__huta_krysztalowa

Offline nie.dzielny

« 22 Kwi 2015, 11:39 »
W tamtym roku w tych okolicach wyremontowano drogi leśne i powstały też nowe idealne do jazdy rowerem.
A może wiesz jak wygląda teraz możliwość przejazdu dawnym mostem kolejowym przez Szkło?
http://goo.gl/maps/gw2ua

Online Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
« 22 Kwi 2015, 11:43 »
ehwj - super wiadomość przede wszystkim odnośnie stanu dróg   :D. Cmentarz zaznaczyłem sobie w notatkach, bo mapy google mi go nie znajdują ani po nazwie ani po zdjęciach

Mam do Ciebie pytanie takie nieśmiałe odnośnie sklepów na trasie - bo o gastronomii rozumiem, że nie mam co marzyć  :'(.

dzięki bardzo
- Gandhi

Offline Mężczyzna ehwj

• Miasto: Krościenko Wyżne
  • Na forum od: 21.03.2010
« 22 Kwi 2015, 13:51 »
A może wiesz jak wygląda teraz możliwość przejazdu dawnym mostem kolejowym przez Szkło?
http://goo.gl/maps/gw2ua

Niestety nie wiem ale mogę dzisiaj po pracy sprawdzić  :)

Mam do Ciebie pytanie takie nieśmiałe odnośnie sklepów na trasie - bo o gastronomii rozumiem, że nie mam co marzyć

Pytaj śmiało  :D Restauracje są oczywiście w Horyńcu i potem widziałem też w Korczowej. Ze sklepami nie powinno być problemu napewno w Krowicy czy w Wielkich Oczach. Zdarza się, że w innych miejscowościach mogą być zamknięte lub otwierane na krótko, zwłaszcza w niedzielę.

A kiedy planujesz wycieczkę ?
« Ostatnia zmiana: 22 Kwi 2015, 13:58 ehwj »

Online Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
« 22 Kwi 2015, 14:09 »
Myślałem o tym czwartku 30.04., ale niestety nie dam rady. Z tego wynika, że zostaje mi któryś piątek chyba, 15.05. ( wcześniej urodziny kochanej mamusi tj. teściowej - rówieśniczka konstytucji 03.05., a następny weekend 08-10.05 studia w Krakowie ). Poza tym PKP do/z Horyńca jeździ tylko w dni robocze  :'(.   
- Gandhi

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 22 Kwi 2015, 14:29 »
W zasadzie wszystko zostało już powiedziane.
Jak będziecie mieli czas to możecie odwiedzić wieżę ciśnień w Basznii Dolnej

https://www.google.com/maps/@50.19273,23.206866,3a,75y,359.87h,97.64t/data=!3m5!1e1!3m3!1sMBrYEoXBr8sAAAQIL2MnzQ!2e0!3e11

Stoi ona ok. 5 km od waszej trasy. Niestety, nie da się wejść na szczyt.
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
« 22 Kwi 2015, 15:33 »
W sumie uciążliwość była w normie jak na nasze lasy, trochę dołów, ale zapamiętałem sobie ten odcinek, bo dopadły nas roje gzów i jechałem kierując jedna ręka, a drugą machałem chustą nad głową :D

Offline nie.dzielny

« 22 Kwi 2015, 15:39 »
Mam podobne wspomnienia znad Kanału Augustowskiego :)

Offline skolioza

• Miasto: kraków
    • http://www.RetroMTB.pl
« 22 Kwi 2015, 15:44 »
Nie wiem jak droga Raduż- Huta Kryształowa - w razie wtopy jest alternatywa z Wólki Horynieckiej do Huty Kryształowej
W okolicy trasy warto zobaczyć fort w Jaksamanicach/Siedliskach, warto też podjechać na dawny most kolejowy na Szkle w okolicy Hruszowic

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum