Autor Wątek: Horyniec Zdroj - Przemyśl  (Przeczytany 1525 razy)

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
Odp: Horyniec Zdroj - Przemyśl
« 22 Kwi 2015, 15:47 »
Dream dziękuje, dorzucę do trasy. Niech młody się dowie co to w ogóle jest ta wieża ciśnień.

Gzy - też nie lubię, ale będzie dobra motywacja żeby przyspieszyć. A tak na serio nie jesteśmy uczuleni. Sprawdzone zostało w praktyce. No chyba, że rzeczywiście będą chmary, ale to jeszcze nie ten czas (obym się nie mylił  :icon_confused:)     

skolioza popatrzę dopiero wieczorem na lokalizację. Propozycje brzmią ciekawie.

Dziękuje wszystkim jeszcze raz.
p.s. Mam nadzieję, że to nie wszystkie propozycje. Zawsze można "nie zdążyć" na pociąg i rozbić trasę na dwa dni. Jakoś spróbujemy przeżyć powitanie w domu.
« Ostatnia zmiana: 22 Kwi 2015, 15:52 R_och »
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline Mężczyzna krzychu

• Miasto: Rzeszów/Rymanów
  • Na forum od: 04.07.2011
« 23 Kwi 2015, 00:04 »
Byłem 2 tygodnie temu. Miałem troche problemów z orientacją. Chciałem dojechać z Wólki Żmijowskiej do Krowicy Samej. Po kaplicy pod sosnami (do której dojazd szutrówką) wjechałem na drogę asfaltową i jej się trzymałem. Niestety skończyła się gdzieś w lesie, potem leśną dróżką dotarłem do Majdanu Lipowieckiego.

Fajny do jazdy jest odcinek od  Budomierza, za mostem na Zawadówce, gdzie jest elegancki asfalt lasem do Huty Kryształowej, dalej tak samo do Wólki Horynieckiej. Początek drogi na Radruż - gruntowa z piaskiem, nie pokusiłem się i pojechałem na Wólkę.

Offline Mężczyzna ehwj

• Miasto: Krościenko Wyżne
  • Na forum od: 21.03.2010
« 23 Kwi 2015, 08:50 »
A może wiesz jak wygląda teraz możliwość przejazdu dawnym mostem kolejowym przez Szkło?
http://goo.gl/maps/gw2ua

Niestety nie wiem ale mogę dzisiaj po pracy sprawdzić

Wczoraj przejechałem się w tamte strony i most wygląda tak samo jak na Twoich zdjęciach. Przejechać przez niego raczej się nie da, można spróbować przejść z rowerem ale robiło sie już późno i zrezygnowałem. 

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
« 23 Kwi 2015, 08:52 »
Chciałem dojechać z Wólki Żmijowskiej do Krowicy Samej.
Byliśmy tam już jakiś czas temu (2 lata) - jadąc od południa w Wólce skręciliśmy w lewo, dojechaliśmy do granicy lasu (ile to mogło być - 100-200m od ostatniego domu?), i dalej wzdłuż granicy lasu ewidentną drogą (gruntową) wiodącą na północ która doprowadziła nas do Krowicy
Myślę że jadąc odwrotnie, z północy, orientacja będzie łatwiejsza

Most na Szkle w 2012r

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
« 23 Kwi 2015, 09:42 »
krzychu - myślę, że drogę na Radruż zaryzykuję, tym bardziej, że to początek trasy. Na drogę do Huty z Budomierza już się cieszę.

skolioza - pozostałości mostu na Szkle dodane. Forty innym razem w końcu trzeba mieć motyw przewodni na kolejną wycieczkę :P.

Dziękuję Wam wszystkim jeszcze raz. Gdyby komuś coś jeszcze ...
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline nie.dzielny

• Miasto: Łódź
« 23 Kwi 2015, 12:50 »
@ehwj @skolioza - dzięki za Szkło ;)
Wszystkie zawarte tutaj opinie są moimi subiektywnymi odczuciami z którymi w pełni się zgadzam

Offline Mężczyzna ehwj

• Miasto: Krościenko Wyżne
  • Na forum od: 21.03.2010
« 25 Maj 2015, 13:08 »
W ramach Wschodniego Szlaku Rowerowego z projektu UE rozpoczęła się budowa odcinka Radruż - Huta Kryształowa.  :)

Offline Mężczyzna necik

• Miasto: Tomaszów Lubelski
  • Na forum od: 31.05.2015
« 5 Cze 2015, 20:38 »
W ramach Wschodniego Szlaku Rowerowego z projektu UE rozpoczęła się budowa odcinka Radruż - Huta Kryształowa.  :)
Na jakim obecnie etapie jest ta budowa? Może ktoś ma fotki?

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
« 6 Cze 2015, 08:14 »
http://greenvelo.pl/pl/interaktywna_mapa_szlaku/  tu możesz sobie zobaczyć postępy. Ale czerwony kolor nie zawsze oznacza budowę, w mojej okolicy postawili tylko tabliczki, wybudowali za to MOR :)

Offline Mężczyzna pawelpodroznik

• Miasto: Gajówka, Pogórze Izerskie
  • Na forum od: 18.04.2014
    • http://www.MagiczneIzery.pl
« 15 Lip 2015, 22:04 »
Po przejechaniu tydzień temu polskiego szlaku wschodniego na odcinku Raduż - Wólka Żmijowska: wszędzie jest już asfalt lub ubity szutr.
Od Budzyń do Chotyniec zaawnasowane prace, praktycznie zaraz będzie ubita trasa.
Nakło - Niziny - ubite kamienie, most nad Sanem jest już przejezdny (pieszo-rowerowy).

W Lubelskim jest już prawie pełne oznakowanie trasy, w Podkarpackim brak oznakowania.
--
Rower to moja wielka pasja :) Wszystkich pasjonatów zapraszam na piękne Pogórze Izerskie. Są tu świetne trasy na każdy rodzaj roweru. Dla rowerzystów zawsze znajdę miejsce na namiot i podpowiem moje ulubione szlaki :)

Offline skolioza

• Miasto: kraków
    • http://www.RetroMTB.pl
« 16 Lip 2015, 15:30 »
Raduż - Wólka Żmijowska: wszędzie jest już asfalt lub ubity szutr.
Budomierz-Wólka Zmijowska foto z długiego weekendu czerwcowego - nie wierzę że aż tyle się zmieniło (chyba że to inna droga?)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum