Autor Wątek: Niedrogi i lekki namiot na początek.  (Przeczytany 14631 razy)

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.04.2009
Niedrogi i lekki namiot na początek.
« 17 Sie 2009, 21:50 »
Cytat: "arkadoo"
Co do kondensacji, to w małych, niskich  jednosobowych namiotach będzie miała miejsce stosunkowo często.

Wiele lat spałem w Marabucie Sumatra i owej kondensacji nie stwierdziłem.

Najlepiej skocz gdzieś do sklepu i tam pooglądaj namioty, czy taki niskie jak np. Wolfskin, czy Ferrino będą Ci odpowiadały. Ja czułem się wczymś takim jak w trumnie.

Tylko, ze nocą i tak spisz i nic nie widzisz więc co za róznica czy się śpi "w stodole" czy "w trumnie". [/quote]

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 18 Sie 2009, 13:30 »
Przepraszam, w poprzednich postach zapomniałem dopisać, że powyższe wady nie dotyczą Słynnych Turystów Rowerowych, tylko zwykłych śmiertelników. Przed nimi klękają upały, świetnie oddychają namioty, a podjazdy prostują się.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 18 Sie 2009, 16:20 »
[OT]

powyższe wady nie dotyczą Słynnych Turystów Rowerowych, tylko zwykłych śmiertelników. Przed nimi klękają upały, świetnie oddychają namioty, a podjazdy prostują się.

omg chce kimś takim zostać i pojechać jeszcze raz na Mołdawię  :mrgreen:

[/OT]

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Na forum od: 19.04.2009
« 18 Sie 2009, 22:58 »
Przepraszam, w poprzednich postach zapomniałem dopisać, że powyższe wady nie dotyczą Słynnych Turystów Rowerowych, tylko zwykłych śmiertelników. Przed nimi klękają upały, świetnie oddychają namioty, a podjazdy prostują się.

Masz coś do mnie? Owe "Słynnych Turystów Rowerowych" nie ja sam sobie wymyśliłem. Wiec wyluzuj z tą złośliwością.

Offline toosh

• Miasto: Żywiec
  • Na forum od: 14.02.2009
    • http://toosh88.blogspot.com/
« 28 Sie 2009, 17:45 »
Namiot juz kupiony? Chcę zmienić 3,2kg FN Sierra II na jakąś lekką jedynkę. Mam na oku Ferrino Lightent I, dwie powłoki, 1450g, 350zł.

http://www.forum.outdoor.org.pl/namioty-biwakowe/(namioty-biwakowe)-ferrino-lightent-1/

Btw. na http://www.tactical.pl ktoś pochwalił się takim namiotem:

http://maceachain.blogspot.com/2009/06/pro-actio-hike-lite-1-review-part-1.html

Popularny na wyspach ProAction hike lite aka Tiger Paws.
Wyszło mnie z przesyłką  około 130 zł.
2kg, stelaż alu, sledzie alu
www.toosh88.blogspot.com "prawie ULTRALIGHT"

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
« 7 Wrz 2009, 22:12 »
Na zlocie ktoś też miał trumnę z Decathlona i chyba w cztery osoby trzeba było to rozkładać?Waga swoją drogą,ale szybkość postawienia też brałbym pod uwagę.
Posiadam FN Sierra i też tak jak inni nie odpinam sypialni od tropiku i mi to odpowiada.
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 7 Wrz 2009, 22:55 »
Cytat: "średni"
Na zlocie ktoś też miał trumnę z Decathlona i chyba w cztery osoby trzeba było to rozkładać?Waga swoją drogą,ale szybkość postawienia też brałbym pod uwagę.
Posiadam FN Sierra i też tak jak inni nie odpinam sypialni od tropiku i mi to odpowiada.

Ów namiot rozkładany był wówczas po raz pierwszy dlatego trzeba było stosować technikę kolektywną 8)  Używałem namiotu jeszcze kilka razy i teraz, rozbicie lub zwinięcie zajmuje mi kilka - no może  10 - minut. Namiot kosztował bodaj 290 zł (teaz już 350 zł), waży 1,85 kg, jest mały po spakowaniu, posiada mały przedsionek, dużo miejsca wewnątrz dla jednej osoby, zdjążył skutecznie przetrwać kilka deszów; brakuje natomiast moskitiery; na razie jestem w pełni zadowlony ale zbyt mało razy go używałem by beztrosko ten model polecać i promować.

Quechua T2 Ultralight pro

Jeszcze raz składam wyrazy podziękowania wszystkim zlotowiczom, którzy brali udział w rzeczonym wydarzeniu :wink:

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 8 Wrz 2009, 10:31 »
Cytat: "Vilquu"
Jeszcze raz składam wyrazy podziękowania wszystkim zlotowiczom, którzy brali udział w rzeczonym wydarzeniu :wink:

Nie ma sprawy ;) I zapomniałeś dodać "wiekopomnym" ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Medelin

• Na forum od: 24.10.2008
« 22 Wrz 2009, 20:03 »
Cytat: "średni"

Bez problemu rozkłada go jedna osoba beż zadnych ceregieli.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum