Autor Wątek: Witam wszystkich miłośników dwóch pedałów!  (Przeczytany 675 razy)

Offline Kobieta Justine

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 24.04.2015
Mam na imię Justyna i od kilku lat pałam nieustanną, mam nadzieję, że odwzajemnioną miłością do dwóch kółek i ... pedałów  :) Jestem szczęśliwą posiadaczką roweru crosowego rodzimej produkcji UNIBIKE Zetos, na którym spędzam min. 15 km każdego dnia (dojeżdżam do pracy), codziennie, bez względu na pogodę i porę roku ... No może jak złapię jakąś nieplanowaną anginę wtedy zmuszona jestem przeżywać dodatkowe cierpienie związane z koniecznością poruszania się środkami komunikacji miejskiej.
To, co marzy mi się od dawna, to dłuższa podróż na rowerze z całym ekwipunkiem ... po Europie, a może i dalej. Uwielbiam czytać blogi podróżnicze i relacje innych cyklistów z przemierzonych tras (czytając sama przebieram nogami w miejscu). Póki co mam za sobą 3 dniówkę z Wrocławia do Kołobrzegu (to był mój pierwszy raz  - z trójką znajomych postanowiliśmy wyskoczyć na weekend nad morze  :D)  i dwukrotnie przejechane polskie wybrzeże (ze Świnoujścia na Hel). Swoją pasją próbuję zarazić moich synów - z jednym starszym niby mi się udało  ::)  - w ubiegłym roku był ze mną na nadmorskiej wyprawie, a w tym roku jedziemy razem do Szwecji ... ale mam wrażenie, że jest to trochę na siłę :'(
Z tą Szwecją wyszło dość spontanicznie - zarezerwowałam i kupiłam blety na prom z Gdyni i ... to jest na razie cały mój plan :D Jeśli ktoś ma do zaproponowania jakieś ciekawe trasy na południu Szwecji do przejechania w 2 tygodnie - będę wdzięczna. Pozdrawiam!! 

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
witaj na forum!

do zobaczenia na trasie z dziećmi. Szwecja fajne plany, powodzenia!

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Cześć Justine - jejku, namieszałaś: pała, kółka, pedały, nadzieja, cierpienie, miłość, uwielbienie, przebieranie nogami w miejscu, pierwszy raz z trójką znajomych, dwukrotnie, zaraza, pasja, niby uda ło, siła, spontaniczność, rezerwa, wreszcie - wdzięczność i pozdrowienia.  :o

Aleś Nonszalantka - jak fajnie! :D

tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Kobieta Justine

No namieszałam, bo taki mam teraz "zamieszany" stan umysłu :) Na Szwecję napalałam się już wcześniej, ale zawsze było nie po drodze z urlopem ... Niestety jak się ma dzieci, które nie do końca podzielają Twoją pasję, to musisz dzielić czas (trochę dla siebie, trochę dla nich) lub działać siłowo (za głowę i ... ;D) tudzież podstępem ;) (szantaż emocjonalny typu: nie zrobisz tego dla mamusi albo jak pojedziesz, to wpadniemy do Mac'a)...
Do Szwecji też biorę mojego pierworodnego trochę na siłę i ... mam wielkie obawy, czy dam radę wytrzymać ... psychicznie  ;)  - taki wiek  :)

Offline Mężczyzna jgkmarcin

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 01.04.2015
Cześć.

"..z tylu różnych dróg przez życie,
Każdy ma prawo wybrać źle..."

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
No namieszałam, bo taki mam teraz "zamieszany" stan umysłu :)

'Płeć umysłu'. ;)

Na Szwecję napalałam się już wcześniej, ale /.../

Okres dojrzewania - wszyscy przez to przechodziliśmy. Z upływem czasu łatwiej o tym rozmawiać.

Niestety jak się ma dzieci, /.../

No.

/.../ - taki wiek  :)

Twój, czy jego?

(Fajnie, że jesteś. Do zo na Zlotcie.)
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Kobieta Justine

Twój, czy jego?

Oczywiście, że jego  ;D :P

Offline Mężczyzna anghan

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 18.11.2013
    • Kwestia Szlaku
Cześć!

W Szwecji jest na pewno dużo ciekawych miejsc. Północ jest ponoć magiczna choć ja nigdy nie dojechałem. Wiele osób jedzie na wyspę Oland, albo Gotland. To taki płaskie nietrudne tereny. Na pewno też jest coś innego. Widzę dużo jeziorek.

Wejdź na https://www.google.pl/maps/@56.4204677,14.3483838,8z?hl=pl i kliknij te trzy ikonki obok ludka. Pokażą się zdjęcia związane z regionem, może coś Ci wpadnie w oko ;) Możesz też kupić przewodnik, prom płynie na tyle długo, że zdążysz ułożyć trasę :P

Tu też masz sporo klikania: http://www.panoramio.com/map#lt=56.336043&ln=14.447205&z=8&k=1&a=1&tab=1&pl=all

Ja robiłem akurat trasę na pałę Sztokholm - Oslo i niewiele mogę polecić, to już daleko.

Powodzenia ;)

Offline Mężczyzna lajtspid

• Miasto:
  • Na forum od: 06.06.2009
Cześć Justyna :)

Offline Mężczyzna Raphael

• lubię płynąć pod prąd i jechać pod wiatr...
  • Miasto: Garbatka-Letnisko
  • Na forum od: 07.10.2014
 Cześć Justyna, pewnie jeździsz w tęczowej koszulce ;-)

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
No, nareszcie ktoś z Wrocławia. Cześć!

Tutaj możesz znaleźć lub zwołać wycieczkę w okolicy. Ostatnio niewiele się działo ale nadrabiamy :)

Offline Kobieta Eliza45

• Miasto: Bielsko-Biała, Poland
  • Na forum od: 14.04.2015
Witaj Justine :lol:

Offline Kobieta mzewa

• Moutain Flyer
  • Miasto: Kędzierzyn-Koźle
  • Na forum od: 29.07.2014
    • moje forum miejskie
Cześć  :)

Offline Kobieta magfa

• Miasto: Poznań, najlepsza dzielnica
  • Na forum od: 14.07.2009
Witaj  :D i do zobaczenia na wyprawce. Wrocławska grupa miesza mocno i wesoło.
"Iwo [18:50]:   to się nazywa dorosłość
Księgowy [18:53]:   że się odechciewa?
yoshko [18:55]:   tak, masz wybór, i najprostsze jest nicnierobienie :)"

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Cześć.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum