Autor Wątek: Sakwy tylne na przedzie?  (Przeczytany 938 razy)

Offline Mężczyzna wildcard

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 28.04.2015
Sakwy tylne na przedzie?
« 28 Kwi 2015, 09:48 »
Hej,

To mój pierwszy post, witam wszystkich :)
Mam pytanie, czy sakwy którejś z renomowanych firm (crosso/ortlieb) pozwalają na zawieszenie i na przedzie, i na tyle? Chodzi o to że obecnie potrzebne mi sakwy na krótszy, max tygodniowy wypad i mógłbym kupić mniejsze, a potem na kolejny - sporo dłuższy - przepiąć je na przód i dokupić większe na tył.

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Odp: Sakwy tylne na przedzie?
« 28 Kwi 2015, 09:50 »
Czyli docelowo chcesz założyć sakwy przednie z przodu, a tylne z tyłu?
Bo przednie z tyłu da się bez problemu.
Witaj na forum :)
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna wildcard

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 28.04.2015
« 28 Kwi 2015, 09:59 »
O, też spoko, mogę równie dobrze kupić przednie i używać ich jako tylnich póki co :) A mówisz o jakimś konkretnym modelu/producencie czy to ogólna zasada?

Offline Mężczyzna mxdanish

• Kręcę bo lubiĘ
  • Miasto: Rumia
  • Na forum od: 10.03.2015
« 28 Kwi 2015, 10:15 »
Crosso i Ortlieb zdaje się że przednie bez problemu można zamocować z tyłu. Nie wiem jak inne ale rozsądek mówi, że pasować powinny.
Pozdrawiam
Mariusz

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 28 Kwi 2015, 12:28 »
Ja jeździłem sporo z tylnymi Crosso Big Dry założonymi z przodu, na bagażnik Crosso. Nie spadały ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna lajtspid

• Miasto:
  • Na forum od: 06.06.2009
« 28 Kwi 2015, 13:42 »
max tygodniowy wypad i mógłbym kupić mniejsze, a potem na kolejny - sporo dłuższy - przepiąć je na przód i dokupić większe na tył.
Możesz kupić np. Ortlieb Front Roller (pojemność 25l). Na tygodniowy letni wyjazd bez dużego ładunku założysz je z tyłu i powinny wystarczyć. A później dokupisz sobie Back Roller. Sam tak zrobiłem, najpierw kupiłem przednie, później worek, a na końcu tylne.

Offline Kobieta mareda

• Miasto:
  • Na forum od: 06.09.2013
    • blog nie do końca rowerowy
« 28 Kwi 2015, 19:30 »
Hej,

To mój pierwszy post, witam wszystkich :)
Mam pytanie, czy sakwy którejś z renomowanych firm (crosso/ortlieb) pozwalają na zawieszenie i na przedzie, i na tyle? Chodzi o to że obecnie potrzebne mi sakwy na krótszy, max tygodniowy wypad i mógłbym kupić mniejsze, a potem na kolejny - sporo dłuższy - przepiąć je na przód i dokupić większe na tył.
Przednie crosso i ortlieb można bez problemu wozić na tyle. Pytanie czy warto jako pierwsze kupować ta małe. Może lepiej najpierw kupić tylne, różnica w cenie mała. Może się okazać, że wystarczą Ci i na dłuższy wyjazd tylko tylne.

Offline michalbike

• Miasto: Wlkp
  • Na forum od: 05.01.2011
« 11 Sty 2016, 14:59 »
Trafiłem na ten wątek, ponieważ zastanawiam się nad zakupem drugiego kompletu sakw - Ortlieb Back Roller. Jeden mam, do zestawu mam worek, jednak chcę z worka docelowo zrezygnować i całość wozić w czterech sakwach. Zatem pytanie, czy ktoś z Was używał, planuje używać, bądź jego/jej znajomy używał Ortliebów Back Roller na przednim bagażniku. Zamierzam używać tych sakw z lowriderem Crosso i zasadniczym dla mnie pytaniem jest to czy nie będą one zbyt blisko podłoża po założeniu?

Z góry dzięki,
pozdrawiam Was
Michał

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 11 Sty 2016, 15:06 »
myślę, że to zależy też od tego, na jakiej wysokości masz zamontowany swój lowrider. Zamontowany do pivotów hamulców wisi trochę wyżej, niż ten zamontowany do otworów w połowie goleni. Rozmiar koła też ma znaczenie.

My home is where my bike is.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 11 Sty 2016, 15:46 »
używałem tylnych ortlieb city na bagażniku przód crosso przy kołach 26 cali przy amortyzatorze.
Jest ok.

Offline michalbike

• Miasto: Wlkp
  • Na forum od: 05.01.2011
« 29 Sty 2016, 17:22 »
Dzięki za pomocną odpowiedź.

Pozdrawiam :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat