Autor Wątek: Warszawa - gdziekolwiek (cały sezon 2015)  (Przeczytany 1236 razy)

Offline Mężczyzna robertcb

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 23.12.2012
Szukam chętnych zarówno na dłuższe wyprawy po Polsce i Europie, jak i jednodniowe wycieczki po okolicach Warszawy.
Moje preferencje jeśli chodzi o wyprawy:
Noclegi raczej niskobudżetowe (nie w hotelach) a więc gdzie się da- co się trafi:  schroniska młodzieżowe, szkoły - sale gimnastyczne, domy pielgrzyma, kościoły - plebanie, agroturystyka, w stodołach na sianie jak i oczywiście przy suchej pogodzie namiot na dziko lub campingach (namiot zawsze wożę na wyprawy), w przypadku noclegów na dziko, wcześniej przed rozbiciem namiotu prysznic który można znaleźć na niektórych stacjach benzynowych, przynajmniej co 2-3 dni.
Mam za sobą kilka dłuższych zorganizowanych wypraw:
Gdańsk - Lwów 2005 z grupą Crotos 
Augustów - Wilno - Ryga 2008 również z grupą Crotos,
Raciborski rajd rowerowy dookoła Polski 2010 (odcinek Racibórz - Olsztyn)
Białoruś i Litwa - 2011 - pielgrzymkirowerowe.pl
I wiele prywatnych po Polsce.
Dystanse mi nie strasznem oczywiście wszystko w granicach rozsądku.
Nie ma sensu podawac konkretnych liczb w kilometrach dziennie, bo przy idealnych warunkach (płasko, asfalt, wiatr w plecy) można zrobić nawet 200 km, a w przypadku azymutu pod wiatr i w dodatku w górzystym terenie z dużą sumą przewyższeń (serpentyny) albo podrogach nieutwardzonych "szutry, kocie łby" - to i te 60-70 km potrafi nieraz "dać w kość".
Jeżdżę rowerem trekkingowym,na mój bagaż składają się z 2 sakwy crosso dry na przód i duży plecak na tylnym bagazniku opięty gumowymi ekspanderami.
Kuchnia:
Zarówno obiady/ obiadokolacje w barach i restauracjach jak i samodzielne gotowanie posiłków, na kuchni w miejscu noclegu, bądź w menażce przy ognisku w przypadku noclegów w namiocie - mam też kuchenkę gazową na kartusze, ale jej raczej nie wożę, bo zajmuje miejsce i waży, a rzadko mi się przydaje.
Przy zwiedzaniu muzeów, zamków i innych zabytków dbam o zabezpieczenie roweru i bagażu przed kradzieżą (najlepiej jeśli jest możliwość zostawienia  pod opieką recepcjonisty, bądź w kwaterze w której nocuję przed wyruszeniem rano, bądź wieczorem po zakwaterowaniu -  jeśli zabytek jest w tym miejscu) albo przypięcie linką i żeby przynajmniej od czasu do czasu można było rzucić na rower okiem.
Deszcz - no cóż, jeśli się trafi niewielki przelotny  to nic się nie dzieje, gdy zbiera się na ulewę czy burzę to staram się znaleźć jakieś zadaszone miejsce przystanek z wiatą czy stację benzynową i przeczekać, gorzej jesli deszcz jest całodzienny, wtedy kwestia uzgodnienia czy jedziemy czy przeczekujemy taki dzień zostawiając rowery i bagaż na kwaterze i zwiedzamy okoliczne zabytki pieszo lub podjeżdzając np busem.
Drogi wolę zdecydowanie lokalne, asfalt, szuter, gruntowe, ale wolę takie bez luźnego piasku, by się dało przejechać bez schodzenia z roweru.
Mam na imię Robert, mój wiek to 35 lat.

Offline Mężczyzna Goral96

• Miasto:
  • Na forum od: 20.01.2014
Hej. W tym roku mam plan na Rzym w lipcu. Fajnie, zr jestes z Warszawy, bo ja  jestem z ok Pułtuska.
Przyda mi sie troche tras z kims chociaz dwudniowych. W czwerwcu mozemy ruszyc na mazury i np do Czestochowy. Co powiesz ? ;)

Offline Mężczyzna Roman

• Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 16.02.2015
Cześć. Masz plany rowerowe na wakacje? Może by wyrwać na Portugalię i Hiszpanię. Co myslisz?

Offline Mężczyzna Expert

• Zapraszam do Kontaktu&Wspólnych dzikich Podróży:)
  • Na forum od: 24.07.2012
    • Podróże Z Expertem -  relacje video z podróży
hej, ja także  z Warszawy, można cos wymyślić...

Obecnie 4-7 czerwca wstępny plan ma na Świnousjcie - Ustka - (80km dziennie) jak zbiorę ekipe to można ruszyć dojazd pociągami. Preferuje  relax a nie robienie kilometrów.
Szukam Kompanów:), Jestem otwarty na propozycje.

Offline Kobieta zimnajolka

• Na forum od: 17.05.2015
Hej. Jestem Gosia, z Warszawy. Jeżdżę szosą i chętnie dołączę do wypraw. Moje preferencje to Polska oraz Hiszpania/Portugalia. Mam wolny cały sezon 2015, mogę też jeździć w tygodniu. Lubię rowery, smaczne jedzenie, dobre piwo i wesołe towarzystwo. Lat mam 32.

@Expert Jak możesz to podaj szczegóły wyprawy Świnoujście - Ustka
@Robertcb dawaj znać jakbyś jechał gdzieś na 1 dzień, to się poznamy

Przyszedł mi jeszcze do głowy taki pomysł, że może po prostu byśmy się wszyscy spotkali w najbliższym czasie gdzieś na mieście, żeby się zapoznać i pogadać o rowerowych planach?
« Ostatnia zmiana: 18 Maj 2015, 16:16 Waxmund »

Offline Mężczyzna jgkmarcin

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 01.04.2015
To jest chwila, w której chciałbym być z Warszawy :D

"..z tylu różnych dróg przez życie,
Każdy ma prawo wybrać źle..."

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013

:D
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
Daleko nie masz bo 500 km - wsiadaj na rower i przy dobrych wiatrach po 24h jesteś w wawie - tylko termin spotkania musisz znać z wyprzedzeniem małym. "Pierwsze" km z górki ....
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Offline Kobieta zimnajolka

• Na forum od: 17.05.2015
:D
No właśnie, zapraszamy :)

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
Stąd ten cudzysłów :-)
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Offline Mężczyzna menel

• Na forum od: 25.03.2012
A gdzie tu się spotykać jak Rura zamknięta.

Offline Mężczyzna tomek

• Na forum od: 01.06.2014
Gassy pod remizą

Offline Mężczyzna robertcb

• Na forum od: 23.12.2012
@Goral96:

Na razie mam już zarezerwowany czas od 28 maja do ok 15 czerwca, więc po tym terminie można by coś rozważyć, jeśli Częstochowa to może Jura?

@zimnajolka:

Niestety nie mam szosy tylko trekkinga, zależy z jaką średnią prędkością jeździsz, bo nie wiem czy dam radę dotrzymać tempa -szosowcy na trasie zawsze mnie wyprzedzają.

Moje dotychczasowe jednodniowe wycieczki to okolice Konstancina, Otwocka, Góry Kalwarii, Mińska Maz, Nieporętu Tłuszcza, Radzymina itp.
Jestem z okolic Starej Miłosny.

« Ostatnia zmiana: 19 Maj 2015, 18:16 robertcb »

Offline Mężczyzna Goral96

• Miasto:
  • Na forum od: 20.01.2014
Swietnie Robert, dla mnie Czestochowa to swietny plan , a dokladnie co i jak to ja sie dostosuje ;)
Po 15 czerwca ruszymy, a termin i szczegoly moze ustalimy na poczatku czerwca, zeby bylo pewniej ?:)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum