Autor Wątek: Mazury i Kraje Bałtyckie  (Przeczytany 422 razy)

Offline Mężczyzna łukasz94

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 03.05.2015
Mazury i Kraje Bałtyckie
« 3 Maj 2015, 16:29 »
Grupa trzech studentów i licealistów w wieku 18- 21 lat.  Szukamy jeszcze dwóch osób na wyprawę w podobnym do nas wieku. Jedziemy  z Gdańska do Tallina, po drodze między innymi Giżycko, Kowno i Ryga. Na wyprawie znajdzie się coś dla ludzi lubiących przebywać z naturą. (W nasze Mazury chyba nikt nie wątpi :) ale i Estonia jest pod tym względem podobno świetna.) W większych miastach chcemy się zatrzymać na nieco dłużej. W Kownie, Rydze i Tallinie jest planowany dwudniowy pobyt, podczas którego możemy robić co nam się podoba  (Zwiedzać, iść na piwo, poznawać ludzi, albo wszystko naraz)   Dystans do Tallina to w przybliżeniu 1000 km. Dziennie zamierzamy przebywać około 100. Wyżywienie, takie jak śniadania i kolacje we własnym zakresie. Na obiady będziemy stawać tam gdzie tanio ( chyba, że ktoś z was jest dobrym kucharzem, wtedy obejdziemy się bez tego :p ) Spać zamierzamy na dziko, tanio i zdecydowanie najciekawiej, oczywiście jeśli ktoś nas przyjmie w gościnę, również nie pogardzimy :D Co do budżetu , powinniśmy się zmieścić w  maksimum 500 złotych.
Pisać, kto chętny. ;)

Offline Mężczyzna Bysiu

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 07.04.2015
Odp: Mazury i Kraje Bałtyckie
« 3 Maj 2015, 20:38 »
W jakim terminie zamierzacie jechać? i powrót też na rowerach?

Offline Mężczyzna grzes101974

• Miasto:
  • Na forum od: 25.11.2012
« 3 Maj 2015, 20:43 »
Obowiązkowo z Tallina pojeździe do parku Laahema i wodospad Jagala :) Byłem dwa lata temu na podobnej trasie, super wspomnienia

Offline Mężczyzna łukasz94

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 03.05.2015
« 3 Maj 2015, 21:37 »
Bysiu: A właśnie teraz zauważyłem, że terminu nie podałem. Będziemy jechać jakoś na przełomie czerwca i lipca. Dokładnie będziemy wiedzieć, jak podadzą nam dokładnie terminy sesji :) Co do powrotu, to zamierzamy wracać busem.

grzes101974: Okej, park Laahem i wodospad Jagala. Już zapamiętałem. Będzie trzeba sprawdzić :D

Offline Mężczyzna Bysiu

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 07.04.2015
« 3 Maj 2015, 21:42 »
Planowałem inną wyprawę ale zawsze można zmienić plany, więc czekam na dokładny termin  :D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum