Autor Wątek: Centralna Czarnogóra- lipiec  (Przeczytany 1227 razy)

Offline Kobieta juanita_hawaii

• Miasto: Radom/ Kraków
  • Na forum od: 22.01.2012
Centralna Czarnogóra- lipiec
« 4 Maj 2015, 01:09 »
Hej ponownie,
tym razem dość nietypowo bo chodzi o wycieczkę dla kompana prawdopodobnie tylko w jedną stronę :D Streszczając, potrzebuję znaleźć się 25go lipca w górach centralnej Czarnogóry i rozważam dojazd na miejsce rowerem. Na miejscu zostaję do 9 sierpnia i wracam raczej (?) stopem.  Ponieważ luka jest ogromna, szukam kompanii na podróż "do".

Po tym wstępie lecę za formularzem:

• coś o sobie: Asia, 21, AGH, Kraków. Na dłuższe wycieczki rowerowe jeżdżę od ok. 3 lat, w tym czasie wpadła Rumunia, Białoruś, Kirgistan i kilka polskich kilkudniówek, oprócz tego dużo nierowerowych. Lubię różnorodne wyjazdy ale traf chce, że zwykle ląduję gdzieś na wschodzie. Interesuję się głównie tematami okołogórskimi.
• planowana trasa: przez Bośnię i Chorwację lub Ukrainę, Rumunię i Serbię (chętniej). Na razie rzucam luźny pomysł, który będzie można modyfikować. Pomyślałam o starcie na podkarpaciu (Przemyśl), przez Drohobycz, przeciąć Karpaty, w Rumunii przez Bihor (omijamy węgierskie równiny :D), przez centralną Serbię do docelowej dla mnie okolicy miasta Niksic.
• czas i miejsce planowanego startu i powrotu: start na początku lipca (po sesji). Reszta elastycznie, zależy od wspólnych ustaleń.
• planowany średni dystans dzienny: 100- 120 km, od niedoli i złej pogody mniej, ale nie więcej
• całkowity planowany dystans wyprawy: ok. 1700-1800 km
• noclegi na dziko
• na ogół gotowanie we własnym zakresie, kuchenki i ogniska
• przybliżony budżet wyprawy na jedną osobę: nie wiem:) z mojej strony będzie po studencku.
• sposób spędzania czasu: nastawiam się na widoki i kulturę
• deszcz: poza zlewą raczej do zaakceptowania. "musisz polubić...bo nie możesz znienawidzić :D"
• preferowane drogi: lokalne, nawierzchnia zarówno asfalt, jak i teren. Niechętnie podchodzę do krajówek, spalinami spokojnie mogę pooddychać w Krakowie;)

Szukam dowolnej ilości osób (zeszłego lata była nas czwórka, było super) w wieku zbliżonym. Czynnik towarzyski jest bardzo ważny:), czy to do pedałowania, czy, powiedzmy, na rumuńską dyskotekę. Podobnie z ogarnięciem, tradycyjnie po cichu liczę że nie będzie rozbijania namiotu na lewą stronę :D

Będzie coś z tego?;)

Odp: Centralna Czarnogóra- lipiec
« 17 Maj 2015, 17:42 »
Wrzucam wymyśloną trasę, przez Ukrainę i Rumunię dopracowana bardziej, przez Serbię mało. Na pewno trochę się jeszcze zmieni.
Wstępnie wyraziły zainteresowanie moje 2 znajome, ale każda ma coś jeszcze na głowie i konkretów na razie nie widać...a więc poszukiwania dalej aktualne :)
Gdyby było nas 3ka lub 4ka, to pozostałe osoby mogą jechać dalej razem.
mapa

Offline Kobieta lubiealpaki

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 15.01.2013
« 17 Maj 2015, 17:48 »
Jestem wstępnie zainteresowana, możesz powiedzieć coś więcej o tym rozbijaniu namiotu na lewą stronę?

;)

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
« 17 Maj 2015, 18:37 »
O E70 przez Karpaty to raczej zapomnij.

« 17 Maj 2015, 18:53 »
Dzięki.  Przyjrzę się temu, na szczęście alternatyw jest sporo.

lubiealpaki, to jest temat-rzeka, wiesz jak lubię mówić o namiotach:)

Offline Mężczyzna menel

« 17 Maj 2015, 19:04 »
Dzięki.  Przyjrzę się temu, na szczęście alternatyw jest sporo.
A dokładnie jedna 67C.

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
« 17 Maj 2015, 19:42 »
Cześć juanita,

z tego co widzę, na oko powinniśmy z czerkawem być w tym samym czasie w Czarnogórze co Ty :)

Możemy spróbować się zgadać tam , co Ty na to? :)

« 17 Maj 2015, 22:04 »
Jak najbardziej  :D

sarmata39

• Gość
« 23 Maj 2015, 16:56 »
Witam , jestem z Przemyśla i mogę pomóc  w doborze tasy przez Ukrainę do Rumuni z której właśnie tydzień temu wróciłem ( trzecia wyrypa do Rumuni przez Ukrainę ) . Na Ukrainie możesz zapomnieć o przebiegach powyżej 100 km dziennie ze względu na dziury oraz prowadzenie dróg przez góry ( mało serpentyn , raczej na wprost czyli pionowo do góry ) . Cena Hrywny tak spadła że zastanawiałem się poco wziąłem namiot . Hotel ze śniadaniem 22 zł -doba a najtańszy hotel -9 zł.
Więc jak planujecie start z Przemyśla to dajcie znać .

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

« 23 Maj 2015, 18:06 »
Sarmato, a miałeś przyjemność przejechać tą trasą, która jest zaznaczona u mnie?
Zdaję sobie sprawę że to nie będzie super asfalt, byłam na Ukrainie już parę razy, też na rowerze.  Poza tym samego przejazdu przez Karpaty jest jakieś 200 km, więc jak się nie spodoba, to i tak się szybko skończy :P
Którędy jechałeś te 3 razy? Ja kiedyś przez Ublę, Mukaczewo, Chust. Teraz chcę pojechać czymś mniejszym...szczególnie że zimą byłam na Podolu i przemówiły do mnie tamtejsze wioski, z "drogami" do nich prowadzącymi włącznie.
no i ostatecznie,w Kirgistanie też nie leją asfaltu gdzie popadnie, a plan wykonywaliśmy, więc nie jest źle;)

Offline Mężczyzna menel

« 23 Maj 2015, 20:00 »
Jak nie jechałaś to wygodnie i fajnie jest przez Użocką.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Na forum od: 20.09.2010
« 25 Maj 2015, 09:25 »
Przełęcz Wyszkowska jest w porządku, dziurawa, ale ruch mały. Z Kołoczawy do Komsomolska jest znany i lubiany odcinek bez asfaltu, po błocie, potoku itp.

« 25 Maj 2015, 15:18 »
Dzięki za wszystkie uwagi.  Mile widziane.
Znany i "lubiany" czy może znany, ale lubiany mimo wszystko?

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Na forum od: 20.09.2010
« 25 Maj 2015, 15:43 »

Ja tam polubiłem :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: