Jakie może być tego uzasadnienie ? Aerodynamika ?
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje
Jest to idealny rozkład masy
Cytat: Diver w 4 Maj 2015, 17:37Jakie może być tego uzasadnienie ? Aerodynamika ?Abstrahując od powyższej dyskusji o aerodynamice: Parę lat temu mijałem w Krakowie sakwiarza "miejskiego". Pan ani specjalnie nie gonił za autobusami, ani nie miał super lekkiego roweru. Miał natomiast sakwy zamocowane na przednim kole i nie miał bagażnika z tyłu. Spotkałem się z tym po raz pierwszy więc zagaiłem na światłach. Odpowiedź była mniej więcej taka: "tylne koło dociążam sobą, przednie - sakwami. Jest to idealny rozkład masy i nie rozumiem, czemu inni wrzucają wszystko na tył. Nie pękają mi szprychy, koło się nie krzywi itd."I tak sobie Pan pomyka po Krakowie z przednimi sakwami, święcie wierząc, że dzięki temu nie niszczy tylnego koła. Nic o aerodynamice, nic o prędkości. Po prostu taka filozofia.
Jedyne wytłumaczenie jakie widze to prostowanie postawy po 8h na komputerze
A co do pomiarów - inną kwestią jest kłócić się z poprawnością badań, a inną podważać w ogóle sens ich założeń. Wilk (chyba słusznie) podważa sens badań, które oparte są na niepraktycznych założeniach. Nas interesują inne typy sakw i toreb i dla nich badania powinny być dla nas interesujące. Nie ma tak, że "nauka potwierdza, że..." i koniec kropka