Autor Wątek: Norwegia Południowa - Czerwiec  (Przeczytany 548 razy)

Offline urubu

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.05.2009
Norwegia Południowa - Czerwiec
« 8 Maj 2015, 13:57 »
Witam, po długiej przerwie:-), mam pytanie w czerwcu lecę do Norwegii a dokładnie do  Oslo Sandefjord Torp, tam startuje i kończę.  Mam 3 tygodnie , plan z grubsza jest taki żeby kierować się na Stavanger a później na północ zwiedzając piękne widoki.

A moje pytanie brzmi czy jest coś ciekawego do zobaczenia w południowej części Norwegii? czy od razu uciekać na północ ?

Offline urubu

Odp: Norwegia Południowa - Czerwiec
« 8 Maj 2015, 14:20 »
i którą trasę do Stavanger polecacie, może być dłuższa , byle by był mniejszy ruch samochodowy i bardziej dziko :)

Offline Mężczyzna lajtspid

• Miasto:
  • Na forum od: 06.06.2009
« 9 Maj 2015, 15:20 »
Północ jest zdecydowanie bardziej atrakcyjna.
Samo Stavanger nie wiem czy ma do zaoferowania jakieś atrakcje. Ot duże norweskie miasto. Na + bardzo dobrze rozwinięta infrastruktura rowerowa.
Ze Stavanger na północ możesz kierować się szlakiem Nordsjø - ale to w 99% asfalty. Sam szlak dobrze oznaczony tabliczkami kierunkowymi. Przez Karmnøy (polecam odwiedzić kompleks bunkrów Syreneset Fort), Haugesund aż do Bergen, które jest bardziej atrakcyjnie położone niż Stavanger.

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 10 Maj 2015, 15:31 »
W Stavanger są ładne uliczki

A na wybrzeżu można trafić takie obrazki:

Dlaczego startujesz i kończysz w tym samym miejscu? Nie wygodniej Wystartować w jednym, a skończyć gdzie indziej? Jest masa szybkich i wygodnych połączeń lotniczych z Polski.

Offline urubu

« 16 Maj 2015, 22:12 »
Aaa nie pomyślałem o tym :( , mieszkam w Krakowie, więc nie chciało mi się jeździć pociągiem do Szczecina czy Gdańska, a z Katowic takiego wyboru już nie było.

Mam wstępnie zaplanowaną trasę, jakieś sugestie ?
http://www.bikemap.net/pl/route/3018885-nowa-trasa-nrwegia/

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum