Autor Wątek: Banki zdjęć  (Przeczytany 4502 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Banki zdjęć
« 11 Sie 2009, 02:58 »
ja mialem 8gb, i 1/4 ledwo zapelnilem..... a i tak ponad polowa pewnie do wywalenia bedzie :P kwestia gustu, i podejscia do zdjec... czy sie robi zdjecia gdzie popadnie - bez dobrego swiatla, nie pozowane.... czy tylko takie, ktore beda pod kazdym wzgledem wychwalane przez profesjonalnych fotografow......
tak czy inaczej, zawsze to lepiej miec w zapasie co nie co, niz sie pastwic nad karta przy ekstra pejzazu, zastanawiajac sie co mozna by wykasowac.......
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Banki zdjęć
« 20 Sie 2009, 00:22 »
Na wyjazdy swojego czasu gdy karty były jeszcze drogie i stać mnie było tylko na 512 MB kupiłem za ok. 400 zł bank danych z własnym wyświetlaczem (apacer share steno) 40GB - to było super rozwiązanie. Jednak teraz gdy karty pamięci są takie tanie moim zdaniem nie warto chyba kupować czegoś takiego. Karty są bardziej stabilne w przechowywaniu danych, chociaż nigdy mnie ten mój bank nie zawiódł. Dodatkowym kłopotem jest to, że bateria starcza na ok. 2 zrzuty karty 1GB. Potem to trzeba ładować. Tak więc obecnie przerzucam się na większą ilość kart.
Pozdrawiam

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Dynuel

• Miasto: Zgierz, York UK
  • Na forum od: 21.12.2008
Banki zdjęć
« 20 Sie 2009, 01:49 »
Używanie jakichkolwiek pendrive'ow czy databanków nie ma najmniejszego sensu ze względu na ich: wielkość, mechaniczność (databank'i z mechanicznymi dyskami 2,5") i ich podatność na uszkodzenia, zasilanie, konieczność zgrywania zdjęć z uzywanej karty...

a zwłaszcza ze 16GB karte SD HC (class 4 - klasa prędkości zapisu/odczytu) można kupić już od 21 funtów (gdzieś 100 zł)

a jeżeli ktoś jeszcze umie prawidłowo ustalać balans bieli i nie musi uzywać RAW'ow, zapisze na takiej karcie od 4-8 tysięcy zdjęć...

offtopic:
a tak w ogole zajmuje sie tu ktoś jeszcze fotografią tak ogolnie... nie koniecznie związaną z podrozami rowerowymi?

dzisiaj zrobiłem coś takiego:

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Banki zdjęć
« 20 Sie 2009, 10:16 »
Dynuel... to jest okropne! Brrr... ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
Banki zdjęć
« 20 Sie 2009, 10:40 »
Cytat: "Dynuel"

a zwłaszcza ze 16GB karte SD HC (class 4 - klasa prędkości zapisu/odczytu) można kupić już od 21 funtów (gdzieś 100 zł)

i tym .. kolega D. zamknął temat :-)
… why so serious ?

Offline Svolken

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 14.03.2009
Banki zdjęć
« 20 Sie 2009, 14:05 »
Cytat: "Dynuel"
a tak w ogole zajmuje sie tu ktoś jeszcze fotografią tak ogolnie... nie koniecznie związaną z podrozami rowerowymi?

A i owszem, tylko ostatnio dużo mniej niż kiedyś.

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
… why so serious ?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....