Autor Wątek: Z Krakowa do Łodzi?  (Przeczytany 774 razy)

Offline Mężczyzna Zing

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 30.01.2015
Z Krakowa do Łodzi?
« 12 Maj 2015, 22:57 »
Hej!

Witając się na forum wspomniałem, że chcę w tym roku po raz pierwszy przebić w ciągu dnia barierę 200 i 250 km. Początkowo planowałem Łódź i odwiedziny u dobrej znajomej, ale później uświadomiłem sobie, że ŁKA dojeżdża do Sieradza, więc upiekłbym dwie pieczenie na jednym ogniu i dogodził także bzikowi kolejowemu :D

Czy ktoś z was pokonywał już wcześniej podobną trasę (czy to Łódź czy Sieradz), albo potrafiłby podać jakieś wskazówki, aby jazda była szybka, lekka i dodatkowo widokowa (w tej właśnie kolejności)?

W tym roku zrobiłem już 151 km w ciągu dnia z sakwami, ze sporą rezerwą, teraz jechałbym zupełnie na lekko, rekord życiowy do pobicia to 185 km.

Offline Mężczyzna wikrap1

• Miasto: łódź
  • Na forum od: 03.02.2013
    • Wyprawy młodej pary
Odp: Z Krakowa do Łodzi?
« 12 Maj 2015, 23:22 »
Mogę Ci co najwyżej podesłać ślad jak jechaliśmy z Konstantynowa Łódzkiego przez Kraków. Trasa była.. no do przeżycia, ale naszym celem nie była, toteż nie mam w pamięci zbyt wiele wniosków o tym kawałku :P Była ułożona bez zbędnego namysłu, by po prostu do jechać z punktu A do punktu B.

Jak chcesz, to przypomnij się na priv.

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 13 Maj 2015, 05:49 »
Najnudniejszą część trasy, czyli od Częstochowy do Sieradza możesz urozmaicić sobie jedąc przez Kleszczów. W Żłobnicy obowiązkowy taras widokowy na Wielką Dziurę. Następnie kieruj się na Szczerców, Widawę. Z Widawy na Zapolice, czyli prawa strona rz. Warty. Asfalcik nieco gorszy, ale warto. Zarezerwój sobie trochę czasu na zwiedzanie Sieradza. Ostatnio go wypiększyli i warto to zobaczyć.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna Zing

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 30.01.2015
« 18 Maj 2015, 23:48 »
Trasa odłożona na drugą połowę czerwca, znajoma do której miałem się wybrać zdecydowała, że jednak zacznie uczyć się do sesji :P Zamiast tego Kraków - Częstochowa - Jędrzejów i 235 km.
Ale z planu na pewno nie zrezygnuję!

Offline live_evil

• Miasto:
  • Na forum od: 20.05.2015
« 20 Maj 2015, 23:26 »
Ja mam opracowaną trasę, którą przejechałem naście lat temu w przeciwnym kierunku:
Kalisz-Sieradz-Widawa-Radomsko-Koniecpol-Pilica-Wolbrom-Skała-Kraków.
--> https://goo.gl/maps/N7f2L

Teraz sobie odwróć i masz gotową trasę ;-)

Offline Mężczyzna lajtspid

• Miasto:
  • Na forum od: 06.06.2009
« 21 Maj 2015, 08:52 »
Za Radomskiem w Lgocie Wielkiej polecam odbić na Łękińsko i objechać wielką dziurę. Później Trząs, Parzno, Kluki... przyjemna trasa bocznymi drogami o małym natężeniu ruchu.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum