Autor Wątek: Szlak Odry Świnoujście - Wrocław. 18-26 lipca 2015  (Przeczytany 562 razy)

Offline Kobieta ubzzz

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 14.05.2015
Hej

Poszukuję/my osób na eskapadę rowerową Szlakiem Odry ( Odra River Trail)
W planie mamy przejechanie ze Świnoujścia do Wrocławia w terminie 18-26 lipca 2015(9dni).
Trasa będzie się w większości pokrywać z przebiegiem Odra River Trail (www.bikemap.net/pl/official/2063586-greenway-oder-river-trail/). Ponieważ pomiędzy Głogowem a Kostrzynem brakuje mapy w internecie będziemy improwizować, a może nawet odkryjemy już istniejący szlak. :) Opisy ze stron (www.szlakodry.pl/) sugerują że nawet w tym pustym miejscu istnieje już szlak. Przewodnik po trasie Wrocław -Głogów można znaleźć tutaj polskaturystyczna.pl/ebooki/przewodnik_szlak_odry_ebook.pdf
Planowana trasa http://www.bikemap.net/en/route/3010948-swinoujscie-wroclaw-szlak-odry/
Do przejechania 651 km - co daje jakieś 70 km dziennie. W przypadku spadku formy lub niesprzyjających warunków atmosferycznych dopuszczamy możliwość posiłkowania się PKP :).
Noclegi w agroturystyce/pensjonatach. Ustalamy jakieś miejsce noclegowe i każdy na własną rękę szuka czegoś w okolicy.

Jeśli chodzi o uczestników to jak na razie jestem ja czyli Zuza i moja koleżanka. Formę mamy średnia tzn myślimy że damy radę ;). Całkiem wiekowe nie jesteśmy, ale 30tke już jakiś czas temu skończyłyśmy. To moja pierwsza tak długa wyprawa, dla sprawdzenia się przed dalszymi planami. Rower mam jak na razie stary być może kupie trochę lepszy , ale nie jest to pewne.

Jeśli ktoś miałby ochotę przyłączyć się na całość lub fragment trasy to zapraszamy.

Pozdrawiam,

Zuza
« Ostatnia zmiana: 15 Cze 2015, 14:27 ubzzz »

Offline Mężczyzna zoro27

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 12.05.2014
Odp: Szlak Odry Świnoujście - Wrocław
« 12 Cze 2015, 07:40 »
A nie ciekawsza była by przygoda spać pod namiotami ?

Offline Mężczyzna Pawtlen

• Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 07.06.2015
« 12 Cze 2015, 22:28 »
Dzięki Zuza za ciekawy pomysł. Obejrzalem sobie Twoja trasę wygląda bardzo ciekawie. Szkoda, że lipiec mam zajęty może byscie mnie przygarnely  ;D . Ja wybieram się w sierpniu też ze Świnoujścia ale jadę w prawo  :)
Życzę udanej wyprawy!

Offline Kobieta ubzzz

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 14.05.2015
« 15 Cze 2015, 13:53 »
Jeśli chodzi o spanie pod namiotem. To biorąc pod uwage  polską pogodę w lipcu to ja sie za bardzo nie pisze ;)
Dodatkowo dochodzi jeszcze waga namiotu do bagażu i twarda karimata  lub cięzki materac.

Spanie pod namiotem ma jednak ta zalete ze nie trzeba wczesniej szukac noclegow (bo po wstepnym sprawdzeniu nie wszedzie po drodze sa dostepne). I na pewno przygoda byłaby ciekawsza:).

Zuza

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 15 Cze 2015, 19:58 »
Jeśli chodzi o spanie pod namiotem. To biorąc pod uwage  polską pogodę w lipcu to ja sie za bardzo nie pisze ;)
Rzeczywiście trochę za ciepło, ale pod koniec lata robi się już znośnie  ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum