Autor Wątek: Czechy-Szumawa (23-31 maja)  (Przeczytany 430 razy)

Offline Mężczyzna rudy lis

• Miasto: Chorzów
  • Na forum od: 23.05.2014
Czechy-Szumawa (23-31 maja)
« 14 Maj 2015, 23:13 »
Witam,
w ostatni tydzień maja wybieram się na tygodniową wyprawę do Czech, której głównym celem będą góry Szumawa. Ruszam z południa Polski skąd przez malownicze i pagórkowate czeskie drogi Niskiego Jesenika i Wysoczyzny chciałbym dotrzeć do miejscowości Vyssi Brod gdzie zaczyna się szumawska magistrala czyli trasa rowerowa ciągnąca się wzdłuż całego pasma i licząca sobie około 250 km. Powrót czeskimi kolejami do Bohumina lub innej przygranicznej miejscowości.
Głównym założeniem wyprawy jest podróżowanie po bocznych i spokojnych czeskich drogach, przez małe urokliwe miasteczka (nie planuję przejazdu przez większe miejscowości) by na deser przemierzyć najdziksze góry Czech nazywane zielonym dachem Europy.
Gdyby kogoś coś takiego interesowało, zapraszam:)

Offline Mężczyzna KD46

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 13.05.2015
Odp: Czechy-Szumawa (23-31 maja)
« 16 Maj 2015, 01:34 »
Cześć,

A jak planujesz z noclegami? Ja wolałbym jechać bez namiotu i korzystać z Warmshowers i  Couchsurfing, a jak się nie da to ewentualnie hostele lub kwatery.

pozdrawiam

Offline Mężczyzna rudy lis

• Miasto: Chorzów
  • Na forum od: 23.05.2014
Odp: Czechy-Szumawa (23-31 maja)
« 16 Maj 2015, 15:21 »
Cześć,
 jadę z namiotem. Zawsze na takie wyprawy zabieram namiot z tego względu, że daje poczucie komfortu psychicznego i swobody i nie zmusza do szukania noclegu, kwater czy hosteli nie wykluczam o ile są w rozsądnej cenie, z warmshowers czy couchsourfing nigdy nie korzystałem więc nie mam w tym temacie żadnego doświadczenia.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum