Autor Wątek: Siodło do roweru trekkingowego na dłuższe dystanse  (Przeczytany 8576 razy)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013

Jeśli pod uwagę bierzesz siodła selle italia: wejdź na stronę producenta, wybierz kraj 'Polska', odp. miasto, w tym sklep, w jakim przeprowadzany jest pomiar odp. części ciała w kontekście specyfiki jazdy (idmatch) - dobór siodła; z kilku wytypowanych będziesz mógł wybrać jedno.

Usługa pomiaru jest odpłatna (chyba, że w tym samym sklepie kupujesz).
(Obecnie zmienia się dystrybutor - w RP z dostępnością jest ciężko.)

Właśnie tak uczyniłem.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna rafal77

• Miasto: zabrze
  • Na forum od: 14.10.2015
 Na stronie Stella Italia są wymienione sklepy w Rudzie śląskiej , Gliwicach a wiem że w tych sklepach nie ma takiego stołka .
Dlatego korzystając sytuacji że byłem w niemczech na odwiedzinach zrobiłem sobie taki pomiar i wyszło mi że mam 12 cm . Teraz proszę tylko kogoś kto ma też wykonany taki pomiar i ma odpowiednie siodełko żeby zmierzył mi fizyczną szerokość takiego siodełka

Offline Mężczyzna Bazyl3

• Miasto: świętokrzyskie
  • Na forum od: 02.09.2015
Jak już o siodełkach mowa, to się wezmę i podepnę. Jeździłem na kanapie, a teraz na jakiejś wąskiej desce selle z otworem. I o ile tyłek nie narzeka, to mam problem z drętwieniem klejnotów. Siodło delikatnie pochylone, dupka zmierzona, a jednak coś, gdzieś, ciśnie :( Jakieś rady? Miał tak ktoś?

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
niby te z dziurą mają mieć efekt odciążający klejnoty, ale u mnie było jeszcze gorzej. Wymień na zwykłe, bez dziury, ewentualnie z zagłębieniem po środku.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Bazyl3

niby te z dziurą mają mieć efekt odciążający klejnoty, ale u mnie było jeszcze gorzej.

U mnie może gorzej nie, ale ciągle jest to dość denerwujący na dłuższych dystansach dyskomfort. Słowem, ta dziura, to zwykły chłyt? Ech :(

• Skup i ubój. Rozbiór.
/.../
Słowem, ta dziura, to zwykły chłyt? Ech :(

Noł!

Offline Mężczyzna Bazyl3

/.../
Słowem, ta dziura, to zwykły chłyt? Ech :(
Noł!

To co z tą dziurą? Jedni narzekają, że twarde obrzeże dogniata dodatkowo, drudzy chwalą, że fajna. :D

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Po prostu każdy ma swoja indywidualną dupę.

• Skup i ubój. Rozbiór.

To co z tą dziurą? /.../

Lamnie - po wprowadzeniu info o mnie, wyników pomiarów - "maszyna" wszystkie trzy (trzy łącznie) wytypowała z szerokim otworem wzdłużnym. Z trzech wybrałem, nabyłem jedno - jest znacznie lepiej (czy najlepiej możliwie, - nie wiem).

Jak już o siodełkach mowa, to się wezmę i podepnę. Jeździłem na kanapie, a teraz na jakiejś wąskiej desce selle z otworem. I o ile tyłek nie narzeka, to mam problem z drętwieniem klejnotów. Siodło delikatnie pochylone, dupka zmierzona, a jednak coś, gdzieś, ciśnie :( Jakieś rady? Miał tak ktoś?

Bazyl3 skoro dupka pomierzone i masz siodło w domu to może byłbyś łaskawy odpowiedzieć na moje pytanie Czyli jaki rozmiar ma Twoja dupka  :lol: i jaki rozmiar ma Twoje siodło

Offline Mężczyzna Bazyl3

Tyłek mierzyłem w sklepie i tam dwa lata temu kupiłem siodło. Pewnikiem to głupie, ale wyniku pomiaru nie pamiętam :(

Tyłek mierzyłem w sklepie i tam dwa lata temu kupiłem siodło. Pewnikiem to głupie, ale wyniku pomiaru nie pamiętam :(

Szkoda może ktoś inny odpowie na moje pytanie ?

Offline Mężczyzna Andrzej mtb

• Miasto: Włocławek
  • Na forum od: 25.12.2015
Dorzucę swoje trzy grosze nt. siodełek.
Trzy lata temu stanąłem w obliczu poszukiwania siodła - poprzednie umarło.
Po oględzinach i przymiarkach kupiłem Selle Royal MACH za jedne 65 zł. Okazało się - dla mnie - tak wygodne, że sukcesywnie kupiłem je jeszcze do dwóch pozostałych rowerów. Obecnie mam je w szosowym, MTB i trekkingowym. Jak dla mnie, ma bardzo dobry stosunek wygody do ceny, sprawdziło się i w terenie, i na maratonach szosowych, w upały i w deszczu.

Offline Mężczyzna jgkmarcin

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 01.04.2015
Mi pasuje siodełko Authora

Mam jeszcze Selle Royal Free Way -  może być, ale wymagało przyzwyczajenia

"..z tylu różnych dróg przez życie,
Każdy ma prawo wybrać źle..."

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
Ja również polecam siodła Selle Royal, tyle że wersję Lookin Sport Gel - mam w obu rowerach - rewelacja!

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum