Autor Wątek: Nowa menażka  (Przeczytany 72499 razy)

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2013
Nowa menażka
« 18 Maj 2015, 20:55 »
Hej,

Moja komunistyczna menażka jest już tak mocno zużyta ze wypadałoby zmienić ją przed wakacjami na nowszy model. Potrzebuje menażki alu/stal o następujących parametrach:
- Pojemność 1l lub trochę więcej.
- Miarka w środku.
- Składany dobrze przemyślany uchwyt(tak by się nie topił jak w Decathlonowych;)).
- Pokrywka również dobrze widziana z jakimś chwytem.
Zależy mi na sprawdzonym rozwiązaniu więc czekam na informacje o konkretnym modelu.

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
Odp: Nowa menażka
« 18 Maj 2015, 21:15 »
W cenie ?
Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
« 18 Maj 2015, 21:44 »
Adekwatna do jakości ;) wiem że na rynku jest w cholerę i trochę więcej wszelakich menażek ale po prostu chcę cos sprawdzonego co spełnia moje wymagania.

« 20 Maj 2015, 19:37 »
Nie masz sprecyzowanych oczekiwań.

Napisałeś, coś w rodzaju-oczekuję ustrojstwa ???

Daj szanse na odpowiedz.

Offline Mężczyzna wikrap1

• Miasto: łódź
  • Na forum od: 03.02.2013
    • Wyprawy młodej pary
« 20 Maj 2015, 20:45 »
Eee Podłoga w moim odczuciu dość precyzyjnie wyjaśnił o co mu chodzi (poza ceną).

Ja też szukam menażki. Oczekuję od niej, by była stalowa, mieściła minimum litr i miała pokrywkę ze szczelnym zamknięciem. Tzn. ma jednocześnie pełnić funkcję pojemniczka na zupkę/jedzonko na uczelnię, a jednocześnie musi dać się postawić na ogniu od biedy. Cena do np. 50zł

Dotychczas nie spotkałem się z takim produktem..

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
« 20 Maj 2015, 21:01 »
Dotychczas nie spotkałem nikogo kto by się spotkał z takim produktem.

« 20 Maj 2015, 21:08 »
Dla jasności oczekujesz termosu do targnięcia w ognisko, który potem można wykorzystać jako zasobnik do lodów na wagę?

Oj, szatany, szatany.

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
« 20 Maj 2015, 21:18 »
Eee Podłoga w moim odczuciu dość precyzyjnie wyjaśnił o co mu chodzi (poza ceną).

Ja też szukam menażki. Oczekuję od niej, by była stalowa, mieściła minimum litr i miała pokrywkę ze szczelnym zamknięciem. Tzn. ma jednocześnie pełnić funkcję pojemniczka na zupkę/jedzonko na uczelnię, a jednocześnie musi dać się postawić na ogniu od biedy. Cena do np. 50zł

Tatonka ma taką:
http://www.tatonka.com/Products/Outoor_Kitchen/Cookware/Foodcontainer_075l/4042?pageId=1
Mniejsza niż litr ale moim zdaniem to szukasz czegoś co nie istnieje. Z jednej strony oczekujesz szczelności* (uszczelka) a z drugiej chcesz w tym gotować (ogień). Ogień i uszczelka się wykluczają. Musisz coś z tego równania usunąć.

Gdzieś widziałem wariatów którzy gotowali wodę w butelkach sigga wkładając je w ogień. Nie chcę wiedzieć co działo się z żywicą wewnątrz butelki i z plastikiem i gumą przy wylewie.

*-zupka

Offline Mężczyzna wikrap1

• Miasto: łódź
  • Na forum od: 03.02.2013
    • Wyprawy młodej pary
« 20 Maj 2015, 21:30 »
Do gotowania - bez pokrywki, sam stalowy zbiornik.
Do transportu - pokrywka z gumową uszczelką.

Obecnie mam np. stalowy bidon Pinguin, w którym genialnie gotuje się herbatkę w ognisku. Po wykręceniu zakrętki z uszczelką i zdjęciu kapturka nie ma już nic topliwego, goła stal. ;)

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
« 20 Maj 2015, 23:28 »
Panowie chyba nieco odbiegamy od tematu ;-) swoją drogą u mnie nie ma konieczności uszczelnienia pokrywki. Byle była by wykorzystać ją jako talerz/przykrywkę oraz patelnie jeśli będzie posiadać składaną rączkę.

@Psotniku wymagania podałem dokładne, wystarczy ze menażka spełni to co wymieniłem i będę zadowolony.

Offline Mężczyzna krzychu

• Miasto: Rzeszów/Rymanów
  • Na forum od: 04.07.2011
« 21 Maj 2015, 08:06 »
1. MSR Stowawy Pot 1.1 L, menażka stalowa z pokrywką, składany nie topniejący uchwyt, pokrywka może posłyżyć też za talerz.

2. Rockland Travel Pro, menażka alu z anodyzowaną powłoką, pokrywka która może służyć za drugi mały garnek  np. do podgrzania sosu, jest ryzyko przytopienia uchwytów.

3. Gelert Ascent II Cook, jak wyżej, ale podwójny taki zestaw i tańszy, tyle, że ze z angielskiego sports direct chyba że znajdzie się w polskim sklepie stacjonarnym tej sieci.

4. Karrimor 2 Person Cookset również alu z powłoką i również ze sports direct, tyle że te mniejsze garnki bardziej służą za patelnię

Zapewne, ktoś poda propozycję garnków Optimus bo sporo osób je używa, ale jak nie zależy Ci na dziubku i radiatorze, to chyba nie ma co tyle wydawać.

Offline Mężczyzna lajtspid

• Miasto:
  • Na forum od: 06.06.2009
« 21 Maj 2015, 08:46 »
MSR jest dobrym wyborem.

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
« 21 Maj 2015, 12:06 »
Menażki fajne ale niestety żaden z tych modeli nie ma wewnętrznej miarki, a skoro już wymieniam sprzęt to chętnie bym kupił coś z takim bajerem ;)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 21 Maj 2015, 12:14 »
Gwoździem możesz sam sobie miarkę zrobić. :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum