Autor Wątek: Witam :)  (Przeczytany 2468 razy)

Offline przepior

• Miasto: Nidzica
  • Na forum od: 02.07.2009
Witam :)
« 2 Lip 2009, 20:07 »
Mam na imie przemek. Na rowerze lubilem jezdzic od zawsze, ale ostatnie dwa sezony staly sie wrecz bezrowerowe i tym sposobem rower poszedl w kat :( W ubieglym sezonie zakupilem rower lub raczej rodzice mi kupili w prezencie taki jak na tej aukcji http://cgi.ebay.at/Trekkingbike-Genesis-%22Dakota-ASX%22-Alu-Tec,-28-Zoll_W0QQitemZ170350603415QQcmdZViewItemQQimsxZ20090629?IMSfp=TL090629155001r4793 Na sprzecie sie nie znam, ale mysle, ze byl wart tego ile za niego zaplacili (sprzet oczywiscie uzywany) Zmienilem tylko manetki na moje stare shimano zintegrowane z klamkami, bo oryginalnie byly takie krecone, a do tych to juz wogole przekonac sie nie moge ;) Tak wiec majac sprzet zaczalem jezdzic w tym sezonie, od wczoraj z licznikiem ;) i poprawiam swoja kondycje. W przyszlym roku chcialbym pokrecic sie po Polsce, a za dwa lata moze zagranica :) Przy okazji jak ktos zrozumie to co jest napisane w tej aukcje powie ile ten sprzet jest wart i jakiej jest jakosci. Jak zadobede cyfrowke to zrobie kilka zdjec dla mojego egzemplarza :)

Offline Mężczyzna mordimer

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 15.06.2006
    • http://www.wyprawy.yoyo.pl
« 3 Lip 2009, 11:26 »
Siema!
Witaj na forum! Czekać będziemy na relacje z kręcenia po Polsce :P
Dobrze zrobiłeś zmieniając manetki, są łatwiejsze w obsłudze na pewno.
Czy jeździsz na damce? czy to tylko dla przykładu podałeś linka (model roweru...)

Offline przepior

« 3 Lip 2009, 15:55 »
Jezdze na damce. Dzisiaj moze dodam fotki moje egzemplarza z dokladniejszym pokazaniem osprzetu. Nie wiem czy nie przeplacilem, ale watpie ;) Jak dodam zdjecia i ocenicie wartosc to zdradze ile zaplacilem zeby nie sugerowac wartosci na poczatku :) Troche szkoda, ze damka, bo ciezko wyciaga sie bidon i tylko maly wchodzi, ale mysle nad zrobieniem mocowania na sztycy.

Odbylem podroz do garazu i takie fotki na szybko. Na firmach sie nie znam tak wiec popstrykalem tam gdzie byly jakies nazwy ;) Prosze teraz o opinie i uwagi dotyczace mojego krola szos ;)

Druga edycja, zapomnialem linka :)
http://picasaweb.google.com/przemyslaw.przepiorka/Rower#

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 3 Lip 2009, 16:56 »
a gdybyś na obejmach zamontował bidon nad ramą?
ja zaraz idę do piwnicy to zrobić :)

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
« 3 Lip 2009, 17:44 »
Nie zam faceta który jeździ na damce. Znaczy teraz już tak. :wink: Nie wiem jak się jeździ, dla mnie jakoś dziwnie...Z tego co widać na zdjęciach to rower bez rewelacji: alu rama, widelec to ja nie wiem co to jest :lol: przerzutki zwykłe SIS, 7 biegów- akurat do tego nic nie mam...Ale najważniejsze że dobrze się jeździ...bo chyba dobrze? Co?

Offline przepior

« 3 Lip 2009, 18:04 »
W porownania do tego czym jezdzilem czyli krossa g300? czy cos takiego, ktory byl kupiony jakies 10? lat temu to wypas do kwadratu xD Jezdzi sie fajnie, dla mnie bez roznicy czy meski czy damka w sensie tego gdzie jest rurka ;) To teraz pytanie, byl wart 400zl? :)

Offline Mężczyzna rafalb

• Wciąż w drodze...
« 3 Lip 2009, 18:06 »
400zł? Tyle za niego dałeś? A jeszcze jedno: napisz coś o kółkach.

Offline przepior

« 3 Lip 2009, 18:07 »
Znaczy sie nie przeplacilem? :) O kolkach napisze jak wroce, bo wlasnie ide do garazu przewietrzyc maszyne :) Tak wiec wieczorem dodam cos o kolkach.

Offline przepior

« 3 Lip 2009, 21:12 »
To co odczytalem to tak: piasty joytech,  a opony deestone 700x40. Co do opon do dla mnie w sam raz gdyz krece asfalt i troche lasu. A co do moich osiagow na tej piekielnej maszynie to na blogu mam opisy i wyniki z jazdy od pierwszego lipca. Wtedy zreszta przyszedl mi licznik tak wiec moge sprawdzac swoje przebiegi i inne osiagi :)

Jak cos chcesz wiecej to napisz co, to jutro pospisuje :)

Offline Mężczyzna rafalb

• Wciąż w drodze...
« 3 Lip 2009, 21:42 »
Opony są mniej ważne. Piasty za to to pewnie maszynówki. Sądzę, że nie przepłaciłeś...

Offline przepior

« 16 Gru 2010, 23:28 »
Witam ponownie po przerwie. ;-)

Z tegorocznych planów nic nie wyszło, ale 2011 nie ma bata, klecę sprzęt i jadę obojętnie gdzie, byle jechać. Póki co biegam dla podtrzymania kondycji i zrobienia bazy tlenowej. :-)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 16 Gru 2010, 23:42 »
Republika Ściborska Biegnącego Wilka :)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 10 Sty 2011, 00:15 »
cześć!
co do damki......
czy damka może być wygodna ?
Kobiety na wyścigach jeżdżą na męskich ramach, więc chyba jednak z damkami jest coś nie tak, hm ?
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline przepior

« 11 Cze 2011, 07:39 »
Cytat: "Waxmund"
cześć!
co do damki......
czy damka może być wygodna ?
Kobiety na wyścigach jeżdżą na męskich ramach, więc chyba jednak z damkami jest coś nie tak, hm ?

Cześć. :-)
Damka najwięcej traci chyba na sztywności ramy, ale za to ma taka zaletę, iż można ostro się nawrócić gdyż dla balansu kolano można przesunąć na drugą stronę. ;-)

Ale jeździ się dobrze, póki co trochę go (ją ;-) )podszykuję, ale myślę już nad zakupem ramy, przełożeniem niektórych części i zakupu pozostałych, ale nie wiem czy finansowo się wyrobię do jesieni. ;-)

Nie ma to jak odpowiedź na czas. ;-)

Offline Mężczyzna Popiel

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 01.06.2011
    • Amatorska Grupa Rowerowa Dzięcioły
« 12 Cze 2011, 13:02 »
Moja połowica ma damkę , która jest dla niej wygodniejsza ze względu na spódnicowo - sukienkowe dojazdy do pracy a i dla niektórych osób z problemami stawowymi jest lepsza bo nie trzeba tak wysoko nogi przekładać  :wink:
Mieć rower i nie mieć roweru to już dwa rowery.
Alien... trzeci pasażer na foteliku.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum