Autor Wątek: portugalska majówka  (Przeczytany 2207 razy)

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
Odp: portugalska majówka
« 21 Maj 2015, 17:11 »
@Wilk
no i wyszło, że jestem leniwa, wygodna, bojaźliwa i rozrzutna. ale dobrze mi z tym :wink:

Nie przejmuj się. Wilku na swoich wyprawach widział tyle co Szurkowski.

Offline Kobieta mmarzenie

• Miasto: Rybnik
  • Na forum od: 19.08.2014
« 21 Maj 2015, 17:16 »

Nie przejmuj się. Wilku na swoich wyprawach widział tyle co Szurkowski.

zdążyłam się już zorientować, że to nieco inna liga :)

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 21 Maj 2015, 17:49 »
Wilhelmina, można też zaplanować wszystko samodzielnie, ale bez biwakowania. Spotkaliśmy kiedyś na trasie Brytyjczyka, który na 70 urodziny postanowił objechać Irlandię. Jechał z pełnym obciążeniem, a na każdą noc zatrzymywał się w zabukowanym wcześniej BnB lub hoteliku. Pełen komfort, a w dzień koło 70-80 km.
Objazd Portugalii nie jest wyzwaniem logistycznym. Annapurna to inna bajka :D
Niemniej jednak najważniejsze, że mmarzenie się podobało i miała fajną ekipę.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna menel

« 21 Maj 2015, 17:53 »

Udzielił się gościu co co rok jeździ na Bałkany  ;)

Już dwa lata nie byłem. :'(

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

« 21 Maj 2015, 19:08 »
duszę trapera to mam co najwyżej na krótkich weekendowych wyjazdach, nawet ogarniam wtedy mapy, wytrzymuję bez prysznica i w namiocie. na dłuższą metę odpuszczam. nie dam sobie wjechać na ambicję ;)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 21 Maj 2015, 20:01 »
duszę trapera to mam co najwyżej na krótkich weekendowych wyjazdach, nawet ogarniam wtedy mapy, wytrzymuję bez prysznica i w namiocie. na dłuższą metę odpuszczam. nie dam sobie wjechać na ambicję ;)

A sakwiarstwo to początek. Od tego zaczniesz, a potem będzie coraz lżej, coraz dłużej, coraz intensywniej. Tak działa to forum, se la vi jak mawiają Portugalczycy :)

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 21 Maj 2015, 20:35 »
To coś nie bardzo ruszył głową
Nocować cały czas pod dachem, ale dalej wozić pełne bagaże - to już się słabo kalkuluje
Był spakowany na 3 miesiące, bo tyle dawał sobie na przejechanie tej trasy  :D W połowie dnia sobie gotował, herbatki, coś prostego na ciepło, więc miał kuchenkę. Nie miał zaplecza logistycznego, nikt za niego nic nie woził. W czasie jazdy pisał dziennik, który miał potem opublikować, ale niestety pamietamy teraz tylko, że miał na imię Patrick i za nic na świecie nie mozemy nigdzie znależć informacji, czy mu się powiodło.

Ja tylko chciałam powiedzieć, że niekoniecznie wyjazd musi być powiązany z biwakowaniem, jeśłi ktoś tego nie lubi. Dlatego argument Wilhelminy, że nie jeżdżą z mężem w stylu sakwiarskim, bo mąż nie lubi namiotu wydaje mi się niewzykle łątwy do ominięcia. Jedną z naszych najlepiej zaplanowanych podróży był przejazd przez Włochy. Miałam wcześniej przygotowaną listę miejsc, w których możemy się zatrzymać (bez wcześniejszego ich rezerwowania) i trzymaliśmy się jakiejś linii na mapie, którą sobie wcześniej zaznaczyliśmy (nadal jednak mówimy o namiotach, bo to dla nas sól wyprawy :)). Da sie bez problemu.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

« 21 Maj 2015, 20:42 »
No jak to? Jesteś na forum sakwiarskim w końcu, więc coś Cię musi ciągnąć w tym kierunku, podświadomie na pewno marzysz o wyprawie pod namiot i 2tyg bez prysznica  :P

Musisz tylko dać tej podświadomości więcej szans i zwalczyć tę wygodną miękką bułę w sobie - a wtedy noclegi z pająkami, żabami czy komarami będziesz łykała jak kaszkę z mlekiem, a zamiast łomotu z dyskoteki słuchać zaczniesz wieczornego koncertu świerszczy  ;)

wydawało mi się, że jestem na forum rowerowym, ale może czegoś nie doczytałam. chciałam się tylko polansować tutaj ;)
niemniej dziękuję za psychoanalizę. zawsze czułam, że jest ze mną coś nie tak, ale że aż tak? ;)

Offline Mężczyzna menel

« 21 Maj 2015, 20:54 »
Nie daj się wrobić. Tu wstawiają głodne kawałki a tak naprawdę siedzą w krzakach i chleją bo tak taniej.

« 21 Maj 2015, 21:04 »
spokojnie menel, moja relacja i zdjęcia, to też pozory. najwięcej to było leżenia przy basenie i darmowych drinków ;)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Kobieta wilhelminaslimak

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 25.03.2011
    • foty na flickr.com
« 21 Maj 2015, 21:45 »
Wilhelmina, można też zaplanować wszystko samodzielnie, ale bez biwakowania.
Hindiana, wiesz ile ja muszę kwater/agroturystyk obdzwonić, żeby udało mi się zarezerwować nocleg na 1 noc! Czasem po prostu rezygnujemy z wyjazdu (ile można dzwonić?!). Poza sezonem wszystko zamknięte, w sezonie wszystko zajęte. A jadąc w ciemno i tak trzeba brać namiot i cały osprzęt. Może o noclegi w miastach łatwiej, ale w małych miejscowościach kiepsko.

Dla mnie także namiot to zawsze była przygoda, ale nie ukrywajmy, dla większości ludzkości to raczej forma sporej poniewierki. A namiot na dziko to już ekstremum :-)

Tagi: portugalia 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum