Autor Wątek: Jesli nie gmina to co?! Znaczki Turystyczne!  (Przeczytany 27350 razy)

jendrzych

• Gość
Mogę też nie jeździć z nimi w góry... W tym roku rozważaliśmy plany wakacyjne i dzieciaki kategorycznie zażądały wyjazdu w Gorce. Odznaki PTTK wykonały już swoją robotę.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Czy nie dla "zdobywania" właśnie wymyślono Klub Zdobywców Gmin? Bo jak inaczej tłumaczyć jazdę po kilkaset kilometrów po to tylko by przetoczyć oponę przez wioseczkę, którą nawet ciężko znaleźć na mapie?
Motywatory są ważne i potrzebne, i nie ma co na nie wybrzydzać. Można ich osobiście nie akceptować, ale jeżeli są i działają na innych, to cieszmy się że są.
Klub Zdobywców Gmin rozrasta się, motywuje do jazdy. Czasem jest to tylko dotknięcie oponą granicy gminy, ale jednak jest to aktywność fizyczna, sporo też człowiek napatrzy się na krajobrazy, zabudowę, na rozszalałą wiosnę etc.

Offline Mężczyzna Goofy601

• Miasto: Zabrze/Bielsko-Biała
  • Na forum od: 22.04.2014
    • Goofy'ego rowerem wycieczki
Klub Zdobywców Gmin rozrasta się, motywuje do jazdy. Czasem jest to tylko dotknięcie oponą granicy gminy, ale jednak jest to aktywność fizyczna, sporo też człowiek napatrzy się na krajobrazy, zabudowę, na rozszalałą wiosnę etc.

I tak to właśnie widzę :)

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
Zalicz gminę terenem? Było? ;)

Osobiście wymyśliłam sobie zjechać wszystkie parki krajobrazowe i narodowe w Pl rowerkiem. A czy mi to wyjdzie to już inna para kaloszy. Pomysł zapewne jakich wiele, ale motywacja do ruszenia tyłka gdzieś dalej JEST :)

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Ja zabrałem sie za Szlaki Św. Jakuba. Oczywiście na rowerze...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
Fajny pomysł :)
Niedaleko mnie leci kawałek Lubuskiej Drogi Św. Jakuba (Lubuskiej, mimo, że powiat Szamotulski).

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Ja zbieram zamki. Głównie chodzi mi o motywację do robienia tras 60-90 km przy okazji wyjazdów z innej okazji. Zamki w ruinie i te zamienione w drogie restauracje czy hotele, wsio rawno. Zasada jest taka, że za zaliczony uważam zamek, do którego podjadę blisko, zrobię zdjęcie i choć na godzinę zapamiętam nazwę. Wchodzić do środka nie muszę. Sporo z tymi zamkami frajdy, bo jest ich w Irlandii mnóstwo. Do emerytury nie skończę :D
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....