Autor Wątek: Powrót z lotniska Harstad, Norge, przez Sverige, (trochę) Norge, a.d. 2014  (Przeczytany 3535 razy)

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
bardzo fajne! kolejny rower zaprezentowałeś w boju i kolejny fajny wypad w tamte rejony, kolejny też raz czytam u Ciebie że piastę zacisnąłeś za mocno. Poprzedni raz nie wystarczyło/nauczyło? Samotność Twoim przyjacielem?

pozdrawiam

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Mr. Adam vel Antoni, bardzo mi się podoba ta wyprawa. Ciekawie się oglądało.

D-gi kol. Marcin: b. dzię., b. miło.

No latem więcej pada, ale też wyżej można wjechać w terenie, bo już nie ma śniegu. Są szlaki, gdzie dopiero w sierpniu warto się zapuszczać. No ale to niesie ze sobą ryzyko niżowej pogody.

Po niezłym opadzie prędzej szlag Cię trafi, niż szlakiem rzeczywiście u-/podjedziesz.

Konkretnie, mister Pogodynka: w dł. łikend BC jaka pogoda będzie na Pidlasiu, w Bieszczadach? (miej  serce, pomóż mi Żonie)

bardzo fajne! kolejny rower zaprezentowałeś w boju

Rowerek dzielnie służy mi z cztery lata (jest git).

i kolejny fajny wypad w tamte rejony,

Najzwyczajniej mnie tam ciąg(nę)ło; teraz do-tamtąd już chyba koniec.

kolejny też raz czytam u Ciebie że piastę zacisnąłeś za mocno. Poprzedni raz nie wystarczyło/nauczyło?

Winien szybkozamykacz - tak było z fabryki.
Pod większy bagaż mocniej dociągnąłem - na pierwszym, większym podjeździe w Norwegii sześć biegów mi uciekło, nie wiedziałem na ilu się skończy. Po powrocie szybkozamykacz wywaliłem - teraz już będzie git.

Samotność Twoim przyjacielem?

Życie jest projektem indywidualnym, autorskim; droga, to nie zabawa; jest grą w podchody - aby w wyznaczonym czasie możliwie najbliżej siebie podejść, należy się wystawić, osamotnieć. Wygrałeś, jeśliś się rozpostarł, przegrałeś - jeśliś się skłębił, skurczył.

pozdrawiam

Toże (podobnie Czar-Małżonkę).
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Największe wrażenie zrobiły na mnie tańce, ich częstotliwość, bliskość i spokojny przebieg. U nas jest to nieosiągalne.
No i opisy zdjęć tworzące jeden podpis: łatośłętka :)
Mam nadzieję, że na galerię z tegorocznego wyjazdu nie będziemy musieli tak długo czekać.

• Skup i ubój. Rozbiór.
Największe wrażenie zrobiły na mnie tańce, ich częstotliwość, bliskość i spokojny przebieg.

Szaman, który był przyjął postać tego wielkiego rena, mi to zorganizował (mocowanie się z nim na drodze = inicjacja).
Opuszczając Krainę Ludu Saam, Wielgi Ptak Łowny (inny szaman) dłuższy odcinek leciał nade mną, żegnając mnie modłami pi-ii, pi-ii, pi-ii - b. się wzruszyłem (szaman in & out).

No i opisy zdjęć tworzące jeden podpis: łatośłętka :)

Farbujemy sobą, Robert! - rzecz jasna.

Mam nadzieję, że na galerię z tegorocznego wyjazdu nie będziemy musieli tak długo czekać.

Przecież trzymamy sztamę (podobnie z cinkiem) - będziesz pierwszym (z cinkiem), który się dowie.

God Ci bless!

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Uszanowanie :)
Skandynawię chyba lubię (nie zdążyłem się zrazić ;)), wycofanych Skandynawów też, szczególnie do szwedziarni mam sentyment. Drogi kuszące, widoki nie mniej.
Hej då!

• Skup i ubój. Rozbiór.
Uszanowanie :)
Skandynawię chyba lubię (nie zdążyłem się zrazić ;)), wycofanych Skandynawów też, szczególnie do szwedziarni mam sentyment. Drogi kuszące, widoki nie mniej.
Hej då!

:) Hej! :)

Przyjąłem. (;))

Hej! Hej!

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Aaaa jeszcze jedno: ogromny dysonans między klasą piast a svenskim smörem marki Arla ;)

• Skup i ubój. Rozbiór.
Aaaa jeszcze jedno: ogromny dysonans między klasą piast a svenskim smörem marki Arla ;)

Tłomacz, proszę: 'kich piast?, czy smör Arli to dobrze, czy nie.

(Pojechałem tam m.in. po to, by się dowiedzieć, skąd? u nich ten elitarny potencjał inwencji, innowacyjności przy rekreacyjnym podejściu do pracy, życia, sportowym do alkoholu i dzieci/małoletnich podczas urlopobrania.)

Tagi: norwegia szwecja 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum