Cytat: Mestwin w 14 Cze 2015, 21:31A chcesz jechać Rozewiem?Nie, ja z Krakowa będę jechał.
A chcesz jechać Rozewiem?
Jeżeli chodzi Ci o przełęcz Polskie Wrota na trasie do Zielenca to jak najbardziej, można wysiąść na przystanku "cihalka" czy jakoś tak.
Czy możesz się podzielić jakąś opcją dojazdu pkpem. Zastanawiam się nad dołączeniem, ale w te strony mam masakryczne połączenia. Albo nie umiem szukać...
Cytat: mzewa w 15 Cze 2015, 15:09 nie umiem szukać...Dojazd na miejsce masz w zasadzie wyłącznie z przesiadką we Wrocławiu. Alternatywą jest dotarcie pociągiem do Nysy/Głuchołazów i dlaszy dojazd rowerem - rześkie 100km z 1000m podjazdu.Jeszcze bardziej szalony plan to pociąg do Nysy, rowerem do Kamieńca Ząbkowickiego, a następnie dalej pociągiem do Dusznik :)Niestety, PKP porzuciło Magistralę Podsudecką jako linię pasażerską a samorządy też się nie kwapią do połączenia województw w jakikolwiek sposób.
nie umiem szukać...
Może zatem weźmy kilka plandek, lekkie śpiwory i jeśli pogoda będzie piękna a my znajdziemy miejscówkę biwakową, która nas urzeknie swoimi walorami, to nocujemy w niej, zaś w przeciwnym razie wjeżdżamy do schroniska?
Czyli wstępna ekpia wygląda tak:Mestwinmzewamagfamiki150emes kaha
Mestwin mnie w PW namawia na schronisko, podając konkretne argumenty (położenie na grzbiecie z widokiem na wschód słońca, brak konieczności zabierania ciepłego śpiwora). Może zatem weźmy kilka plandek, lekkie śpiwory i jeśli pogoda będzie piękna a my znajdziemy miejscówkę biwakową, która nas urzeknie swoimi walorami, to nocujemy w niej, zaś w przeciwnym razie wjeżdżamy do schroniska?
Tylko nie omijajcie odcinka Vresnik - Orel bo tam jest najlepszy widok chyba w całym grzbiecie Gór Orlickich.
Jak pojedziecie przez Suchy Vrch w kierunku z północy na południe - będzie soczyste pchanie.
Ogólnie to polecam tę mapę co w linkach.
Na Ochodzitej w Beskidach jak był upał to było około +20, a w dolinie +10 i mgły
Zastanowię się czy 6h dojazdu z 3 przesiadkami, w nocy przed wycieczką, damy radę przetrwać.
"Gdybym był tobą" to bym śmigał po południu w pt, Dolnoślązakiem + Regio, i nocował gdzieś w Hrabstwie.