Autor Wątek: skarpetki rowerowe  (Przeczytany 1731 razy)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Odp: skarpetki rowerowe
« 24 Maj 2015, 20:29 »
Nie przekonasz mnie, konsekwentnie bojkotuje lekarzy, nie badam się, nie chodzę, trzymam się z daleka. NFZ i służba zdrowia skutecznie zniechęcają mnie by cokolwiek próbować :P
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
« 24 Maj 2015, 20:32 »
Ja ostatnio kupiłem takie http://allegro.pl/protour-wysokie-skarpety-kolarskie-l-wyprz-50-i5248650446.html
Moim zdaniem bardzo dobre. Cena też super.

Offline Mężczyzna corsarz

• Miasto: Gliwice
  • Na forum od: 03.03.2015
« 24 Maj 2015, 20:55 »
Używam różnych skarpetek rowerowych, przeważnie są to syntetyki lub mieszanki syntetyków z bawełna ale nie tym chciałem pisać...
Kilka lat temu kupiłem jedna parę skarpetek dwuwarstwowych. Jakoś tak wziąłem, bo były akurat przecenione. Wywaliłem kartonik z opakowania a na tych skarpetkach nie ma nazwy ani znaku firmowego. Nie mogę ustalić producenta  :(

Jak na złość są to najlepsze skarpetki rowerowe jakie posiadam. W zasadzie nie do zajechania. Spisują się rewelacyjnie. Polecam dwuwarstwowe, ale nie łatwo takie dostać.
Już dawno nie widziałem nic ciekawego w dobrej cenie...

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 24 Maj 2015, 21:11 »
/.../ Tylko głupio przy +20 jeździć w wielkich ochraniaczach gdy wszyscy jadą w bezrękawnikach :P

Wcale nie głupio, niech sobie mówią co chcą. Ja już się nie przejmuję ;)

Tomek miał na butach na wycieczce zlotowej (strasznie uwagi nie zwracają). Jakieś takie obcisłe shimanki lub inne fajowe na spd kwasu żadnego nie robią; temp. wzrasta - zdejmujesz.

Kiedy wszystkich (podobnie Tomkowi) wyprzedzisz/przegonisz - spacyfikujesz stawkę (słabsi na noc będą zakładać).

Dwie pary skarpet słabiej działają (cierpię podobną dolegliwość).
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
« 25 Maj 2015, 09:36 »
A nie myślałeś o maści rozgrzewającej na stopy?

Dużo skarpet w bucie to nie jest najlepsze rozwiązanie, robi się ciasno, mogą pogarszać sytuację uciskając i blokując krążenie.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 25 Maj 2015, 10:32 »
1. Tak dołączyłem przed chwilą:)
2. Tak pracuje w nastopy.pl stąd analizując wejścia weekendowe trafiłem do Was (było sporo prze klików)
To nie zwiększa wiarygodności, ale miło, że napisałeś uczciwie :-)

Marek

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
« 25 Maj 2015, 10:38 »
Kurde zainteresowaliście mnie tymi skarpetami dwuarstwowymi - może pora na przetestowanie ? MP powinien być dobrym testem dla takowych. Tylko ta cena ....
Przecież mam już wyczerpany budżet rowerowy...
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Kriso

• Gość
« 25 Maj 2015, 10:44 »
Skarpety produkowane pod marką BRBL z Włoch, a robione na tych samych maszynach i technologiach co Asics, Salomon, North Face, Jack Wolfskinn etc. Tutaj nie płacimy jednak za markę, Asics-y tej klasy kosztują 69,9 tylko za produkt.

Ale oczywiście coś tutaj mogę pomóc.

Kod rabatowy " podrozerowerowe "

Należy go wpisać w koszyku, da 10% rabatu.

Pozdrawiam

Offline Mężczyzna Keto

• Na forum od: 10.06.2009
« 25 Maj 2015, 10:52 »
Olo a może masz źle ustawione bloki SPD i przez to masz utrudnione krążenie. Może przyczyna leży właśnie we właściwym ich ustawieniu a nie w doborze skarpetek. Masz pedały mtb więc ich platforma podparcia jest znacznie mniejsza niż w szosowych (SPD-SL). Ja sporadycznie miewałem takie problemy z pedałami mtb a od kiedy jeżdżę w typowo szosowych problem został rozwiązany.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 25 Maj 2015, 11:04 »
Wymiana bloków i pedałów to już spory koszt, prędzej chyba bym się zdecydował na wymianę butów na takie z gorszą wentylacją :) kupię dla testu jakieś lepsze skarpety, do tego może pomyślę nad kupnem cienkich ochraniaczy, zobaczymy co z tego wyjdzie :)

@Kriso, dziękujemy za rabat i za uczciwe przyznanie się, niestety nie tolerujemy tutaj komercji, ale to już inni moderatorzy zdecydują co z tym fantem zrobić, ja się wyłączam od podejmowania decyzji :-)

Offline Mężczyzna Keto

• Na forum od: 10.06.2009
« 25 Maj 2015, 12:30 »
Olo nie musisz koniecznie od razu wymieniać bloków i pedałów. Może na początek pokombinuj z ustawieniem samych bloków. Uważam, że w tym może być problem.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 25 Maj 2015, 12:43 »
Nie ma co kombinować, zwłaszcza na 3 tygodnie przed Maratonem Podróżnika. Stopy mi marzną także w drugich butach spd w drugim rowerze, a także w normalnych butach siedząc w pracy :-)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum