Autor Wątek: Czas netto z pliku gpx (Garmin gpsmap 62s)  (Przeczytany 728 razy)

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
Cześć.

Jadąc na kilkudniową wycieczkę, codziennie na koniec dnia zapisuję sobie przebyty ślad w pamięci urządzenia. Następnego dnia usuwam poprzedni, zeruję komputer podróży i zapisuje się nowy. Jednak po zrzuceniu tych danych na komputer i wyeksportowaniu do np. Stravy lub Endomondo wyświetla się oczywiście czas i średnia z czasu brutto. Dodatkowo podczas postojów, pomimo że urządzenie nie przemieszcza się, to pozycja skacze w promieniu kilkudziesięciu metrów i czas podróży rośnie co chwilę o kilka sekund.
Dotychczas częściowo radziłem sobie z tym w ten sposób, że robiłem zdjęcie/screen ze wskazań komputera podróży na koniec dnia, by później móc edytować te dane we wcześniej wspomnianych serwisach.

Pewnie dla wielu osób problem jest błahy, jednak może jest jakieś proste rozwiązanie tej kwestii, którego ja, laik, nie potrafię znaleźć :)

Proszę o wskazówki :)

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Ja biorę czas brutto z GPSa, czas netto z licznika.

Oj, zaraz będzie tu kłótnia o przywiązanie do elektroniki i tabelek z kilomerami  ;D

Marek

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
Mozesz usunąć ze śladu to postojowe skakanie i dane będą realniejsze. U mnie ślad po wgraniu do serwisów niewiele różni się od wskazań dobrze ustawionego licznika. Pogrzeb w ustawieniach zapisywania śladu. Zaraz pewnie znawcy dopisza gdzie i jak bo nie mam przy sobie Garmina a na pamięć tego nie jestem w stanie się nauczyć.
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

- zapis śladu na karcie
Bardzo mi tego brakuje w eTrex30. Znaczy, chciałbym mieć możliwość wyciągnięcia karty i włożenia jej do tabletu, żeby zgrać ślady. A może jest tylko ja nie potrafię ustawić?

Marek

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
Bardzo mi tego brakuje w eTrex30. Znaczy, chciałbym mieć możliwość wyciągnięcia karty i włożenia jej do tabletu, żeby zgrać ślady. A może jest tylko ja nie potrafię ustawić?
Chyba się nie da. Właśnie przesiadam się z Visty na Oregona i nijak mi nie wychodzi z tym śladem:( . Skomplikowali bez potrzeby.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
- zapis śladu na karcie

Marek

A czy jest taka możliwość w 62s? Tak bym mógł na koniec dnia przełożyć kartę do telefonu wyeksportować ślad do endomondo? Ktoś się orientuje?

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
jak weźmiesz ze sobą kabel + kabel hosta, to w smartphone pojawi się jako nowa karta pamięci (nie wszystkie telefony to mają).

Wyliczenia czasu netto zależą też od serwisu, nie tylko od śladu.

My home is where my bike is.

jak weźmiesz ze sobą kabel + kabel hosta, to w smartphone pojawi się jako nowa karta pamięci
Mój tablet podłącza w ten sposób pendrivy, ale eTrexa nie.

Marek

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Etrex musi być w trybie mass storage (czyli pendrive). Na Xperii działa. Jakby nie działało, to terminal i mount :P

My home is where my bike is.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum