Autor Wątek: Serbia, Bośnia, Czarnogóra - gdzie pozostawić samochód, żeby nie wracać stopem?  (Przeczytany 547 razy)

Opis: dobre pomysły, a najlepiej kontakty ;)

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
Najprawdopodobniej 13 czerwca (ewent. tydzień później) wybieramy się w trójkę na Bałkany na dwa tygodnie. Sprawa z dojazdami wygląda kiepsko, więc w tej chwili poważnie rozważamy dojazd na miejsce samochodem oraz pozostawienie go na czas właściwej części wyprawy gdzieś w możliwie bezpiecznym miejscu. Zastanawiałem się nad opcją typu płatny, strzeżony parking, ale obawiam się, że może to kosztować majątek, a poza tym jakoś tak średnio mi się to uśmiecha. Zdecydowanie wolałbym dać zarobić jakiemuś dobremu miejscowemu człowiekowi, który udostępniłby na dwa tygodnie kawałek swojego podwórka i miał moje auto na oku. Generalnie znając bałkańską gościnność pewnie można pojechać w ciemno i kogoś takiego znaleźć na miejscu, ale jednak wolałbym załatwić to mniej spontanicznie.

No i tutaj pytanie do was. Czy po wyprawach w tamte strony nie pozostały wam jakieś kontakty do ludzi, którzy na tego typu ofertę mogliby przystać i dysponują przynajmniej ogrodzoną posesją? Albo wskazać kogoś/coś innego, typu parafia, instytucja? A może wy macie pomysł na inne, dobre rozwiązanie?

Możemy zaoferować jakąś rozsądną sumę + oczywiście któryś z wielu naszych narodowych, wyborowych przysmaków ;)

Jeżeli chodzi o dokładniejszy rejon, gdzie byłoby nam najbardziej po drodze, to płd-zach. Serbia i płd. Bośnia. Najdalej północna Czarnogóra, bo to jednak już kawał drogi i nogi cierpną od siedzenia w aucie ;)

Będę wdzięczny za każdy pomysł i pomoc.

Offline Kobieta Eliza45

• Miasto: Bielsko-Biała, Poland
  • Na forum od: 14.04.2015
Odezwij się na priva. Coś wymyślę.

Offline Kobieta magdad

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
laxigen, jak jesteś na warmshowers to poszukaj ludzi w okolicy i zapytaj o możliwość parkowania.

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
ja zostawiłem pod Użicami u goscia z Couchsurfing

mdudek właśnie wczoraj zacząłem namierzać i pewnie napiszę do kogoś

vooy.maciej miejscówka idealna, bo to moje ulubione miasto w Serbii, choć w CS się póki co nie bawiłem

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
o, do gościa w Użycach w razie co, mam namiar. Kiedyś spotkany po drodze :)

My home is where my bike is.

globalbus jeżeli możesz udostępnić namiar, to będę wdzięczny ;)

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
Użice- o gustach sie nie dyskutuje :D:D
Ja numeru do gościa dawał nie będę bo mi nie dał takich pozwoleń

vooy oczywiście zdaję sobie sprawę, że w mojej słabości, a wręcz fascynacji (poważnie!) Użicami jestem dość osamotniony, ale co zrobić. Jedni wolą Wersale i Wieże Eiffla, a inni...

Właśnie za takie cuda uwielbiam Serbię

A jak nie chcesz mi dać namiaru na faceta (nie pisałem, że numeru), to już się tak nie chwal gdzie to i u kogo sobie nocleg załatwiłeś :P

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum