Autor Wątek: Islandia  (Przeczytany 7893 razy)

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
Islandia
« 27 Lis 2009, 21:06 »
Jak już piszemy o reklamacjach sprzętu, to przypomniałem sobie, jak została załatwiona reklamacja opon Schwalbe Smart Sam - tych które tak niechlubnie zachowały się w czasie naszej wyprawy po Islandii.
Po powrocie do Edynburga Agata wysłała uszkodzone opony do tego sklepu internetowego, w którym kupiła rower (www.wiggle.co.uk) z krótkim opisem historii uszkodzenia i prośbą o wymianę. W odpowiedzi została serdecznie przeproszona za kłopoty związane z usterką opon. Stwierdzili, że po oponach firmy Schwalbe należało się faktycznie spodziewać znacznie większej trwałości. Następnie zapytali na jakie opony życzy sobie wyminę - terenowe, uniwersalne czy szosowe. Podpowiedziałem Agacie żeby poprosiła o Marathony (zwykłe) i takie jej przysłali :D
Tak więc w Anglii też potrafią fajnie załatwić reklamację :mrgreen:  :mrgreen:
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Islandia
« 28 Lis 2009, 16:56 »
Jestem w szoku po postach Zbyszka i Marka. Świat jest piękny :D

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Islandia
« 29 Lis 2009, 20:48 »
Myślę, że to normalne. Decydujemy się na drogi sprzęt porządnych firm (sprzęt droższy o tyle, że za logo też każą sobie płacić) więc i takie reklamacje też powinny się odbywać bez problemu. Często firmy nie stają na wysokości zadania i olewają klientów ale akurat marabut i schwalbe to pewniaki. BTW Miał ktoś kiedyś problemy z reklamacją produktów porządnych, drogich firm?

Offline Kobieta magdad

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
Islandia
« 5 Sty 2010, 22:19 »
Cytat: "marek.dembowski"
Naszego forumowego kolegę RoweR spotkaliśmy w Keflaviku na dzień przed odlotem. Lecieliśmy do Polski tym samym samolotem. Po Islandii podróżowali we troje. Były z nim jeszcze dwie dziewczyny :wink: Też byli bardzo zadowoleni z podróży. Mam nadzieję, że RoweR jeszcze wróci na nasze forum i napisze coś o swojej wyprawie.

Odwiedziłam dzisiaj stronę naszego kolegi i okazało się, że jest filmik i zdjęcia  z ich wyjazdu :). Miejmy nadzieję, że RoweR jeszcze do nas zawita :).

Tagi: islandia 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum