Autor Wątek: Wschodni Szlak Rowerowy - czy nie będzie problemu z noclegami w lipcu?  (Przeczytany 1065 razy)

Offline Mężczyzna necik

• Miasto: Tomaszów Lubelski
  • Na forum od: 31.05.2015
Cześć,

Na razie czysto teoretycznie rozważam przejażdżkę Wschodnim Szlakiem Rowerowym ( http://greenvelo.pl/pl/interaktywna_mapa_szlaku/ ) na odcinku Elbląg- Zwierzyniec. A ponieważ nigdy nie byłem w północno-wschodniej Polsce, to zastanawiam się czy w lipcu nie będzie tam problemu z zatrzymaniem się na 1-2 noce pod dachem bez wcześniejszej rezerwacji? Wolałbym spać raczej w małych miejscowościach. Jak tam rozwinięta jest agroturystyka?

Offline Mężczyzna szczepanmarc

• Miasto: białystok
  • Na forum od: 21.08.2014
musisz wiecej powiedziec o tym gdzie chcesz sie zatrzymac? Problemu z noclegami nie bedzie, ale moze byc problem z cena... czasami mozesz trafic na 70 zł za noc(po co to komu tyle płacić) proponuje nocleg w korszach, Gołdapii(okolice są malownicze o poranku) tanie noclegi warto wczesniej ogarnac;]nastepnie nocleg w starym folwarku:]niewiele ponad 70 km, ale atrakcje wigierskiego parku mogą wymusić taki odcinek:)nastepnie dolistowo nowe 69 a ;]a tam fajne zejscie do rzeki biebrza i wieza widokowa na rozlewiska :)w białymstoku moge ciebie przenocowac]jesli bede mial czas przed 18 lipca(slub):)dalej proponuje nocleg w bondarach(duzo agro) i okolice mielnika na podlasiu:)5-6 noclegow do 40 zł;]
Od zimna trzeba rozgrzewać stawy przed wyjazdem- kolana i kostki.Na kolana to masowanie oburącz do siebie wokół rzepki i łękotki ruchami od rzepki na dół do zgięcia kolanowego nie ruszając kolana pod spodem, bo tam są węzły chłonne.
Masowanie kostki ruchami do siebie na okrągło "na siebie" od pięty do palców.
Nasadę Achillesa (przy samej pięcie z 5 cm) masujemy dwoma placami, W kierunku do góry.I potem zwykła rozgrzewka ;]

Offline Mężczyzna szczepanmarc

• Miasto: białystok
  • Na forum od: 21.08.2014
dalej to w lubelskim, pewnie jestes dobrze poinformowany, w koncu twoje rejony :)ale jedna z nocy spalismy w jabłecznej z  massi-m pod namiotem:) ciekawe przezycie:) ps chodzi o miejsce...
Od zimna trzeba rozgrzewać stawy przed wyjazdem- kolana i kostki.Na kolana to masowanie oburącz do siebie wokół rzepki i łękotki ruchami od rzepki na dół do zgięcia kolanowego nie ruszając kolana pod spodem, bo tam są węzły chłonne.
Masowanie kostki ruchami do siebie na okrągło "na siebie" od pięty do palców.
Nasadę Achillesa (przy samej pięcie z 5 cm) masujemy dwoma placami, W kierunku do góry.I potem zwykła rozgrzewka ;]

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
PTSM Lublin 34 zł
PTSM Zamość 26 zł (chyba nie PTSM ale kwatera w OSIRze)

pozdr

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Kobieta wilhelminaslimak

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 25.03.2011
    • foty na flickr.com
Serio macie tak dobre doświadczenia z agroturystykami/PTSM na jedną noc w sezonie?

Ja osobiście mam inne doświadczenia, przynajmniej z próbami rezerwacji noclegu w przeddzień na 1 dzień. Chociażby na ten weekend, próbowałam coś znaleźć tydzień temu i obdzwoniłam kilkanaście lokali (PTSM, jakieś campingi, agro) i nic wolnego.
Wprawdzie będąc na miejscu jest pewnie wieksza szansa wyłowić coś co nie reklamuje się w necie, ale co w sytuacji, gdy nic się nie znajdzie, a człowiek bez sprzętu biwakowego?

Offline Giovanni

• bikestats
Ja mam dobre doświadczenia z PTSMami, nawet jak dzwonie dzień przed. Miałem sporo takich noclegów.

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."

Offline Kobieta wilhelminaslimak

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 25.03.2011
    • foty na flickr.com
Ja obdzwoniłam z kilka i nic wolnego. Mają jakieś grupy, oazy etc.
Może specyfika Małopolski.

Offline Giovanni

• bikestats
Ja takich problemów nie miałem nawet w to bożocielne długie wychodne (spałem teraz z Zamościu i w Lublinie)

Offline Mężczyzna slavy

• Ochlejski Pleban.....
  • Miasto: Ochle
  • Na forum od: 03.03.2012
Przez kilkanaście lat tylko raz miałem problem w PTSM. Niestety jest ich coraz mniej, zwłaszcza tych sezonowych. Wzdłuż wschodniej granicy jest ich całkiem sporo od Zamościa do Augustowa zawsze się coś znajdzie. Polecam PTSM w Terespolu....dyrektor szkoły też rowerzysta :) a cena coś koło 10 pln od łebka :)
Masz już 45 lat....nie uważasz, że już najwyższy czas dorosnąć??....

Offline Mężczyzna necik

Zapomniałem napisać o budżecie - mogę zapłacić za nocleg około 50 zł, chociaż jeżeli będzie taniej, to nie szkodzi, ale jak czasami trzeba będzie zapłacić więcej, to budżet również to wytrzyma.

Planów dokładnych nie mam. Za tydzień 15 czerwca jadę do Świnoujścia i stamtąd ruszam na wschód. Nie będę śpieszył się, czasami zatrzymam się w jakiś miejscowości na 2-3 dni. Chcę dojechać do Krynicy Morskiej przez rozpoczęciem wakacji, czyli 27 czerwca. Jeżeli ten etap nie wykończy mnie, to rozważam ruszenie dalej szlakiem Green Velo.

BTW którędy najlepiej pojechać z sakwami z Krynicy Morskiej do Elbląga?

Offline Mężczyzna slavy

• Ochlejski Pleban.....
  • Miasto: Ochle
  • Na forum od: 03.03.2012
BTW którędy najlepiej pojechać z sakwami z Krynicy Morskiej do Elbląga?

wielkiego wyboru nie masz raczej:albo przez Stegnę, albo wsiadasz na statek i płyniesz do Fromborka i jedziesz do Elbląga. Może ktoś podrzuci jeszcze inne rozwiązanie, bo mi nic innego do głowy nie przychodzi
Masz już 45 lat....nie uważasz, że już najwyższy czas dorosnąć??....

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
PTSM Lublin 34 zł
PTSM Zamość 26 zł (chyba nie PTSM ale kwatera w OSIRze)

pozdr

Zamość w Szkole  ul. Hetmana Jana Zamoyskiego i obok masz Biedronkę.
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline Giovanni

• bikestats
Nie odbierali telefonu, dlatego trafiłem do OSiRu, ale nie żałuje.

pozdr

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
Generalnie Schroniska Młodzieżowe w okresie letnim masz w szkołach.
Terespol-ul. Wojska Polskiego
Włodawa-Przy szkole,ale w osobnym budynku.
Chełm-Stefana Czarnieckiego 8, też osobny budynek
Zamość-już podałem
Przemyśl-ul. Joachima Lelewela 6

Wszędzie najlepiej telefonicznie się umawiać wcześniej lub w danym dniu do godz.14-15, bo nie zawsze ktoś siedzi na miejscu i czeka na turystów.
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline Mężczyzna necik

Czy w tych schroniskach młodzieżowych jest łóżko z pościelą, czy też trzeba mieć swój śpiwór i karimatę / materac?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum