Autor Wątek: Bałtyk rowerem  (Przeczytany 721 razy)

Offline Mężczyzna Pawtlen

• Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 07.06.2015
Bałtyk rowerem
« 7 Cze 2015, 12:25 »
Cześć, planuję w sierpniu pojechać pociągiem do Świnoujścia i dalej rowerem wzdłuż wybrzeża. Dziennie ok 80 km. Do tej pory jeździłem sam, to jest wygodne - jadę ile chcę, odpoczywam kiedy chcę, nie muszę podtrzymywać rozmowy gdy chcę pomilczeć. Teraz coś mi się przestawiło w głowie, może pojechałbym z kimś...
Jestem facetem koło 40tki  ;D.
« Ostatnia zmiana: 12 Cze 2015, 22:49 Pawtlen »

Offline Mężczyzna piotrek2509

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 04.07.2014
Odp: Bałtyk rowerem
« 11 Lip 2015, 21:45 »
Cześć

Jestem Piotrek co konkretnie miałeś na myśli Bałtyk?

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 11 Lip 2015, 21:49 »
Kochani, piszemy dalej!

Jestem Piotrek co konkretnie miałeś na myśli Bałtyk?
Bo sakwy to podróż czasem koleją trzeba bilet.

martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

« 12 Lip 2015, 00:49 »
Podaj konkretnie kiedy chcesz jechac jak dlugo, jaka trasa,  noclegi rodzaj, oraz co wazniejsze koszty !
Bo z sakwami to oczywiste jest.
Sam chce sie wybrac drugi raz po wybrzerzach Baltyku i nie mam z kim.

« 12 Lip 2015, 22:24 »
Będę miał tydzień urlopu, może 9 dni. Nocleg pod dachem. Koszty...hm w Grand Hotelu nie będę mieszkać ale flądry i piwka wieczorem nie będę żałował  ;D . Co do trasy jeszcze nie zdecydowałem, czytam opisy. Nie lubię jeździć po piasku ale chciałbym widzieć morze :-) Nie muszę ustalać sztywno trasy, lubię jechać przed siebie gdzie mnie oczy poniosą, gdzie ladniej ...
Najgorszy problem to termin, myślałem o 7 sierpnia ale praca nie chce mnie puścić  :icon_cry:

« 13 Lip 2015, 00:32 »
Jechałem trasą Hel- Świnoujście- Sassnitz ( Rugia - Niemcy) znam ją pod wieloma kątami zarówno nawierzchni i nie tylko :P było to 2 lata temu i Słowiński Park Narodowy musiałem ominąć pod kątem przeciążonego roweru oraz ostrej ulewy. piaszczysta droga i z tego co wiem pomostów które były już nie ma. Kempingów jest sporo na trasie chyba co 50-80 km cena ok 15zł.
oprócz Kołobrzegu gdzie za dobę płaciłem z namiotem 47zł :-o

Co do Rugii i wyspy uznam ceny za kemping 5€ osoba i 1,5€ za namiot :P taniej niż w Polsce.

A trasa Kołobrzeg - Świnoujście zrobiłem na 1x 164km w deszczu 17h ! jechałem z powodu ukręconej osi suportu.

Więcej inf ci prześle na maila

P.s chce jechać jeszcze raz tą trasę ale zwiedzić resztę wysepek i jechać gdzie nogi poniosą. A raczej koła :P

« 13 Lip 2015, 21:11 »
Zmartwiles mnie tym parkiem, liczylem na spokojny przejazd i ładne widoki. Z Helu do Kołobrzegu jechales najkrótszą droga czy wzdłuż wybrzeża? Czy duży ruch na drodze?

« 13 Lip 2015, 21:32 »
Z Helu do Władysławowa masz 32km drogę rowerową dalej jedziesz o ile pamiętam ulicą o średnim natężeniu ruchu. ale od Dąbek to najpiękniejsza droga jaką jechałem. Mrzeżyno to wisienka na torcie jedziesz 50m nad plażą po klifie, specjalnie przygotowane parkingi dla rowerów, a droga oznakowana znakomicie drogi utwardzone.

Wybieram się taką trasą

https://goo.gl/maps/g1Egy

Offline Mężczyzna Turysta

• Na forum od: 15.06.2011
« 13 Lip 2015, 21:34 »
Słowiński Park Narodowy musiałem ominąć pod kątem przeciążonego roweru oraz ostrej ulewy. piaszczysta droga i z tego co wiem pomostów które były już nie ma.
Nie trzeba omijać całego parku. Wystarczy zboczyć trochę na południe i ominąć pomosty (albo ich brak) jadąc z Izbicy do Kluk przez Zgierz i Skórzyno.
Szlak R10 jakiś czas przesunięto bardziej na południe - teraz prowadzi przez Główczyce, Równo i Wierzchocino.
Możesz zajrzeć TUTAJ, żeby wiedzieć, o czym mówię.

« 13 Lip 2015, 23:22 »
Dzięki za informację . Wysepki niemieckie kuszaca sprawa hmmm może kiedyś ...
Dobra robota z tymi nawierzchniami, super pomysł na program do ustalania tras rowerowych, gdyby każdy wpisał poznane przez siebie trasy....bajka

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum