Autor Wątek: Tour de France  (Przeczytany 23199 razy)

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
Tour de France
« 4 Sie 2009, 00:39 »
Cytat: "aard"
No właśnie, jak to jest z tym pchaniem podczas serwisowania czy opatrywania otarć po kraksie (widziałem taką akcję - kolarz trzymał się samochodu przez kilka kilometrów i nawet w ten sposób dogonił peleton!). Taki akcje nie są zabronione?

Skoro tak robią, to widocznie regulamin to dopuszcza. Ale pamiętam sprzed roku, czy dwóch sytuację, że sędziowie ukarali kolarza, który za długo trzymał bidon podawany z samochodu i w ten sposób się "holował".

Offline boskimm

• Miasto: Godzięcin
  • Na forum od: 03.06.2009
    • http://www.marcin-wloczega.blogspot.com
Tour de France
« 7 Sie 2009, 16:32 »
załapałem się na cztery ostatnie etapy -w TV oczywiście:)  moja trasa przejazdu częściowo pokrywała się z TdF więc patrzyłem na to z łezką w oku  :roll:  - wspaniale widoki na trasie z Colmar do Besancon, okolice Montelimar, Perpignan  -ehhh
nic nie muszę, mogę wszystko

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Tour de France
« 11 Sie 2009, 03:03 »
ja czasem na eurosporcie ogladalem tour.........

ale jak przez tych pajacow zabarykadowali mi pol miasta, pozamykali drogi wyjazdowe, i musialem przez nich nadkladac 30km drogi po idealnie plaskiej drodze (niecierpie!), to troche mnie zniechecilo to do ogladania tych harpaganow.....................   :evil:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Tour de France
« 19 Sie 2009, 10:03 »
To o czym pisze Miki kilka postów wyżej jest zabronione, ale jeżeli jest to po kraksie, to czasem sędziowie nieoficjalnie przymykają oko :roll:

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
Tour de France
« 16 Paź 2009, 14:20 »
Wklejam tu, bo to francuskie. Remi Gaillard robi sobie jaja z rowerzystów. Bardzo zabawnie się ogląda, choć gdyby mnie coś takiego spotkało po drodze, to nie wiem, czy bym się tak cieszył:

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Tour de France
« 17 Paź 2009, 10:39 »
było  :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Odp: Tour de France
« 30 Cze 2013, 17:55 »
Michał Kwiatkowski trzeci w drugim etapie TdF 2013 :D

http://www.letour.fr/le-tour/2013/us/classifications.html

Offline Mężczyzna Ukasz

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 28.04.2013
« 1 Lip 2013, 15:23 »
a "Kwiatek" w białej koszulki nie przywdział?
"...Powietrze pachnie, jak malinowa Mamba..." Vavamuffin - Bless

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
« 1 Lip 2013, 23:36 »
Przywdział. Już go nawet w żółtą ubierają dziennikarze, bo ponoć mając mocną grupę ma realne szanse na lidera po czasówce. W każdym razie Michał bardzo pozytywnie zaskakuje.

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
« 2 Lip 2013, 00:15 »
Hushovd jako rasowy sprinter również zaskakiwał wcale nienajgorszą jazdą w górach. Daleko mu było do czołówki, ale straty miał jak na sprintera całkiem nieduże - różnie z tym bywa, jak widać :)

Lester

• Gość
« 2 Lip 2013, 13:58 »
Pozwolę sobie na wtrącenie paru słów w tym wątku pozasportowo. Po raz pierwszy w stuletniej historii etapy tego wyścigu były rozgrywane na Korsyce, prowadząc praktycznie dookoła wyspy oraz przecinając jej środek. Transmisje telewizyjne z tych etapów to nie tylko emocje sportowe, to również okazja do podziwiania wspaniałych krajobrazów tej wyspy, tym bardziej, że realizatorzy starali się pokazać i opowiedzieć o największych atrakcjach turystycznych Korsyki. Ja po obejrzeniu tych relacji trochę żałuję, że w tym roku mając do wyboru Korsykę i Rumunię, wybrałem tę drugą, ale przecież nic straconego, na pewno tam jeszcze zawitam. Dla tych co nie oglądali relacji, jest właśnie teraz (o 14 na Eurosporcie) szansa zobaczenia skrótów z wczorajszego etapu (Ajaccio - Calvi), moim zdaniem najciekawszego widokowo.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 2 Lip 2013, 16:52 »
szkoda, było bardzo blisko, ledwie 0,75 sekundy.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Ukasz

« 2 Lip 2013, 21:23 »
Hm... Wigoo też sobie nie radził w górach, trochę treningów i jakby "Kwiatek" chciał może by się tam poprawił :-)

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 3 Lip 2013, 11:04 »
Wyscigu nie sledze, ale interesowalam sie poczatkami tego wysciugu, a wczoraj znalazlam takie ciekawe porownanie (wkleilam w innym watku, ale tu chyba tez bedzie pasowalo)

The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna Ukasz

« 3 Lip 2013, 18:14 »
wniosek nasuwa się sam, dzisiejsi kolarze nie daliby rady jadąc na zasadach 1 turu?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum