Autor Wątek: Ortlieb czy Sport Arsenal  (Przeczytany 949 razy)

Offline Mężczyzna SebastianT

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 31.05.2015
Ortlieb czy Sport Arsenal
« 8 Cze 2015, 23:23 »
Witam,

stanąłem przed koniecznością zakupu sakw i z tym wiąże się podjęcie trudnej decyzji które się sprawdzą i posłużą przez kolejne kilka dobrych lat. Wybrałem dwa modele dwóch różnych firm, pierwszy to Ortlieb Back-Roller City, natomiast druga opcja to SPORT ARSENAL EXPEDICE. Pewnie wielu z was już miało do czynienia z jedną czy drugą firmą/modelem. Zauważyłem że w pierwszej pozycji haki służące do mocowania sakw na bagażniku są plastikowe przez co wydają się mało solidne.. Pewnie to jedynie takie mylne wrażenie, ale ciekaw jestem waszych opinii.
A może poza tymi dwoma modelami macie do zaproponowania jakieś inne w podobnej cenie? :)
Z góry dzięki za pomoc, Sebastian.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
Odp: Ortlieb czy Sport Arsenal
« 9 Cze 2015, 08:34 »
tak jak piszesz, haki w Ortliebie są solidne. Używam tego modelu City i jestem zadowolony. Jeżeli masz trochę kasy to dołóż do modelu jednego wyżej w Ortliebie model Classic. Ale o haki się nie martw są ok.

Offline Mężczyzna SebastianT

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 31.05.2015
« 11 Cze 2015, 22:56 »
dzięki w takim razie za odpowiedź i rozwianie moich obaw :)

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
« 12 Cze 2015, 15:20 »
tak jak piszesz, haki w Ortliebie są solidne. Używam tego modelu City i jestem zadowolony. Jeżeli masz trochę kasy to dołóż do modelu jednego wyżej w Ortliebie model Classic. Ale o haki się nie martw są ok.
Niestety się nie zgodzę. Już na czwartej wyprawie haki Ortlieba w modelu Bike Packer Classic rozgięły się na tyle, że podkładki dystansowe pod hakami swobodnie powypadały. Żona jest niemile zaskoczona, bo kamieni w torbach nie wozi.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum