i chęci do życia
Umówiłem się na piątek na szczepienie przeciwko kleszczowemu zapaleniu mózgu.
Dobre wiadomości. A ta najważniejsza:Cytat: m+k w 21 Maj 2018, 12:51i chęci do życiaWszystkiego dobrego.Marek
Cytat: maper w 15 Maj 2018, 21:48Umówiłem się na piątek na szczepienie przeciwko kleszczowemu zapaleniu mózgu.Zachowawczo? Czy już post factum?Napisz czy jesteś już po szczepieniu?Czy odczuwasz jakieś dolegliwości po przyjęciu szczepionki?Myślę, że wielu z Nas ta informacja będzie pomocną.Z góry dzięki.
Post tak dla równowagi M+k lansuje (i trochę straszy) nas tutaj boreliozą, tymi kilkunastomiesięcznymi terapiami wieloma antybiotykami, dietami, itd...jednak jest to pogląd który prezentuje tylko pewne środowisko (ILADS) skupione wokół lekarzy którzy uważają że właśnie taka metoda leczenia jest prawidłowa.Z drugiej strony jest jednak metoda leczenia promowana przez (IDSA), bez miesięcy antybiotykoterapii, która jest standardowo stosowana w leczeniu w wielu krajach, również w Polsce i którą zaleca Polskie Towarzystwao Epidemiologów i Lekarzy Chorób Zakaźnych. Link do standardowej wiedzy medycznej o boreliozie:https://choroby-zakazne.mp.pl/choroby/zakazenia-bakteryjne/158905,borelioza-zlyme
Niestety każdy tą drogę przechodzi.
CytujNiestety każdy tą drogę przechodzi.Nie każdy.
Według lekarzy po leczeniu szpitalnym jestem wyleczona a to, że nadal mam takie same objawy i okropnie się czuję to już nie jest borelioza tylko objaw poboreliozowy, który miał przejść a nie przeszedł.
Mi powiedziano w szpitalu, że babesia w Polsce nie występuje czy bartonella. Hm...a ja mam i tysiące innych osób, które teraz już miałam okazję poznać.