Po raz pierwszy kierunek mojej wyprawy rowerowej został wytypowany drogą losową. Losowanie polegało na wyciągnięciu jakiejkolwiek mapy z mojej ubogiej kolekcji. Pierwszy wybór był słaby, bo padło na Oławę

Drugi za to bardzo mi się spodobał, bo wyszarpałem niemieckojęzyczną mapę ALP!
No to jadę: Austria, Szwajcaria, Niemcy!
Jestem na etapie dopracowywania trasy i wyznaczenia sobie jakiegoś ciekawego celu. Wstępny zarys wygląda tak:
http://tiny.pl/gql3n , ale pewnie będzie do modyfikacji, ponieważ na wszystko może zabraknąć czasu. Będą wysokie przełęcze, trudne podjazdy... ale i szybkie zjazdy!
Na pewno będzie Grosglockner, Jezioro Bodeńskie, skocznie narciarskie i trasy biegowe znane z transmisji telewizyjnych.Będzie Lichtenstein, Garmisch-Partenkirchen, Insbruck, wodospady Krimml, jakiś kanion i kilkugodzinne wyjście w górki. Atrakcji co nie miara i jeszcze więcej! Obiecuję!
Kiedy, jak, czym i na ile?
Do dyspozycji mam 18 dni. Wyjazd 9 lipca, powrót 26. Najpierw transfer Polskim Busem do Wiednia, skąd będę ruszał w trasę. Po dwóch tygodniach powrót tym samym przewoźnikiem do Polski. Koszt przejazdu w obie strony to zaledwie 200zł.
To co na trasie: czyli jazda, noclegi i jedzenie.
Preferuję dosyć wczesne wstawanie, jazdę bez zarzynania się, ale w dosyć dobrym tempie. Chyba często się zatrzymuję, bo wszystko mnie interesuje

Nocuję na dziko pod namiotem i najczęściej nad wodą. W bardzo kryzysowych sytuacjach karimatę zamieniam na łóżko (ale raczej unikam!). Jem to co lubię ugotować, czasami kosztuję to czym się chwalą miejscowi. Co piję? W dzień wodę, wieczorem kosztuję piwo

Kogo szukam i kim jestem?
Właściwie to nikogo, bo lubię podróżować w pojedynkę, ale gdyby znalazł się ktoś ciekawy, odważny i na siłach, to chętnie zabiorę. UWAGA! Trzeba mieć łatwy charakter, bo ja mam trudny

Mam za sobą pięć dwutygodniowych wypraw (polska i zagranica) i kilkadziesiąt kilkudniowych
(większość w terenie górskim). Trochę już późno, ale na upartego chętnie pomogę w przygotowaniach.
Jeśli ktoś zainteresowany, to chętnie odpowiem na wszystkie pytania.