Autor Wątek: Czerwionka-Leszczyny - Gdańsk - Czerwionka-Leszczyny, Czerwiec - Lipiec 2015  (Przeczytany 458 razy)

Offline Mężczyzna luk85

• Miasto: Czerwionka
  • Na forum od: 28.03.2013
Witam.Jestem 30 letnim, zakręconym rowerzystą, który w tym roku planuje wakacyjną wyprawę z Czerwionki-Leszczyny do Gdańska i być może powrót z Gdańska do Czerwionki-Leszczyn ( taki jest plan z powrotem ale to nic pewnego jeszcze ). Jest to moja czwarta wyprawa wakacyjna więc jakieś doświadczenie już mam.
27 czerwca wyruszam z Czerwionki-Leszczyny, godzina nie znana, wszystko zależy jak się potoczy.
Trasa wyprawy poniżej w linku. Dzienny dystans od 70 do 130 km. Ogólnie cała wyprawa tam i z powrotem ( liczę z powrotem ale to może ulec zmianie ) 1157 km.
W stronę Gdańska noclegi na polach namiotowych, powrót również pola namiotowe, ewentualnie agroturystyka. Wyżywienie w własnym zakresie ( niestety nie posiadam kuchenki, ale coś tam zawsze można wszamać ), od czasu do czasu jakiś obiadek w restauracji, ogólnie kebab też nie jest zły.
Co do budżetu, ciężko powiedzieć, raz może być 100 zł dziennie, a raz mniej. Ogólnie plan jest aby dojechać nad morze. ale jak coś ciekawego po drodze się znajdzie można wstąpić i zobaczyć.
Jazda w lekkim deszczu mi nie przeszkadza, no chyba że ulewa będzie wielka to zatrzymać się pod jakimś daszkiem wskazane. Planuję jechać głównie drogami lokalnymi, ale jak się fajna główna droga trafi, to czemu na nią nie wjechać.
Wiem że piszę tego posta troszkę za późno, tak więc nie oczekuję że ktoś się ze mną będzie pisał na całą trasę. Ale może ktoś będzie chętny potowarzyszyć na odcinkach mojej wyprawy.

https://goo.gl/maps/TfKvY
« Ostatnia zmiana: 21 Cze 2015, 11:06 yoshko »

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Google pociągnął Ci trasę wg zasady - co tam asfalt jeśli da się go objechać gruntem  :D

Za to o ile dobrze pamiętam to na "Gierkówce", którą będziesz jechał od Huty Porajskiej do Radomska, jest zakaz dla rowerów. Techniczne droga jest OK, bo pobocze szerokie i asfaltowe, ale nas tam nie lubią.

Za to, jeśli nie przeszkadzają Ci takie drogi to z Łodzi pojechałbym mniej więcej tak: https://goo.gl/maps/BQ2Uc

Offline Mężczyzna luk85

• Miasto: Czerwionka
  • Na forum od: 28.03.2013
Dzięki za info, droga powrotna i tak ulegnie większej modyfikacji, powrót tak na szybko wykreśliłem, o ile jeszcze będę wracał na rowerze.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum