Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje
Wydaje mi się, że różnice w wymiarach są duże.Sypialnia Marabuta jest krótka - śpiwór w nogach będzie się moczył od kondensacji, osoba wysoka będzie spała po skosie.Z kolei Veig II jest za wąski na dwie osoby - tzn. brakuje mu właśnie tych 20-30cm do pełnego komfortu. Z tych dwóch chyba wybrałbym Veig III ps. mam sierra III o tych samych wymiarach i na dwie osoby i bagaż jest więcej niż spoko.
(...)Podloga jednak moglaby byc grubsza / mocniejsza. Osobiscie uzywam dodatkowej maty pod namiotem, bo boje sie, ze podloga moglaby sie przebic od byle czego.(...)
Hmm.. Podpinam się pod ten temat. Kupiłem ostatnio Marabuta Poligon 2, ale przy wyborze kompletnie przeoczyłem kwestię długości sypialni . Teraz sobie myślę, że faktycznie przy moim wzroście 191cm, sypialnia o długości 203cm to jest trochę mało miejsca. Materac do domu specjalnie kupowałem 210cm żeby mieć te dodatkowe kilka centymetrów komfortu. W tej sytuacji niestety muszę się wycofać z tego Poligona 2.W takim razie wezmę chyba ten Fjord Nansen Veig II.A co myślicie o Marabucie Baltoro? Podobnie jak Veigi, sypialnia ma tutaj 215cm długości. Ten namiot jest w sumie przez Marabuta sugerowany na wyprawy rowerowe. Jest 70dkg cięższy od Poligona2 i Veiga II, ale za to jest znacznie więcej miejsca wewnątrz.
... tylko ta cena 900zł, wolałbym dać ze trzy stówy mniej
Co do podlogi i tego, ze dodatkowa mata tez cos wazy, to: dodatkowa mata wazy tyle co nic, ale zaleta jest to, ze dzieki niej masz czysty namiot od spodu. Zwijasz go i masz spokoj, a mate bardzo latwo jest przetrzec szmatka, oplukac bidonem czy cokolwiek, a potem zapakowac to osobno, nawet na sakwe / wor. Dodatkowo z takiej maty masz tymczasowy, szybki daszek w razie naglej ulewy w otwartym terenie i checi przeczekania.
Fjord Nansen sprzedaje coś takiego
Cytat: mrad w 25 Cze 2015, 15:42Fjord Nansen sprzedaje coś takiego (KRAFIA przyp. Woli)Dokladnie. Mam wlasnie taka. (...)
Fjord Nansen sprzedaje coś takiego (KRAFIA przyp. Woli)