Autor Wątek: "Pętla beskidzka" w Istebnej  (Przeczytany 3681 razy)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
"Pętla beskidzka" w Istebnej
« 12 Lip 2009, 15:17 »
Przejechałem wczoraj maraton w Istebnej. 235 km trasy, 3265 m przewyższeń i ponieważ to wyścig, to cały czas na maksa, czyli ile tam w mięśniach i w płucach było. Po drodze dwa postoje przy bufetach łącznie 3 minuty. Uzyskałem czas 9:15.5 godz. Miejsca jeszcze nie znam, protokół sędziowski będzie w internecie...jak będzie. Tyle co się orientuję, to na około 100 startujących miejsce jakieś 60 lub dalej. Strata do zwycięzcy - około 1,5 godziny.
Jakieś 1,5 godziny po przybyciu na metę wracaliśmy z kolegą autem do domu, to jeszcze widzieliśmy zawodników na trasie, tak że nie jestem taki znowu ostatni :D . Generalnie trasa bardzo wymagająca. Po 220 km jazdy "rodzynek" w postaci podjazdu pod Ochodzitą.
Totalna masakra. Nachylenie miejscami do 25%. Mnóstwo ludzi prowadziło rowery. Ja, ponieważ miałem w rowerze trekingowym miękkie przełożenia dałem radę i nie musiałem schodzić z maszyny, ale wcale nie jechałem dużo szybciej od tych idących :D  Na szczęście pogoda była idealna na taką imprezę - pochmurno, sucho i momentami nawet chłodno. Niestety rzucał się w oczy i rzucał rowerem tragiczny stan dróg. W sumie ciekawe doświadczenie i chętnie czasem wezmę udział w tego typu imprezie.

Offline JD

• Miasto: Ząbki
  • Na forum od: 03.04.2009
« 12 Lip 2009, 15:30 »
gratulacje 9h po górach, robi wrażenie

Jarek

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
« 12 Lip 2009, 15:49 »
Nieźle, nieźle. Pogratulować :)

Jak tam regeneracja? Organizm pewnie odczuł takie tempo "nieco" mocniej niż zwykle:>

• Moderator Globalny
  • GM 2420
    • Rowerem przed siebie.
« 12 Lip 2009, 19:39 »
Odczuł na pewno. To jednak jazda non stop na najwyższych obrotach. Wyraźnie czułem zmęczenie mięśni, ale rano było już blisko normy.Tak się jednak składa, że dziś i jutro nie będę jeździł, więc jakoś się wszystko uładzi.

Offline peptek

• Miasto: Włocławek
  • Na forum od: 04.01.2008
    • http://nakole.pl.tl
« 13 Lip 2009, 08:22 »
wynik rewelacyjny. Masz kopa w nogach nie ma co. Gratuluje dobrego czasu.

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
« 13 Lip 2009, 08:51 »
Nieźle Marku zaczynasz. Maraton w Istebnej to zdecydowanie najtrudniejszy wyścig w całym cyklu Pucharu Polski w Supermaratonach Szosowych. Wielkie gratulacje dla Ciebie!! Rozumiem, że jesienią widzimy się na Harpaganie :)

Nie byłbym sobą, gdybym przy tej okazji nie dorzucił wstawki o Liderze. Otóż Lider wykręcił na tej trasie w zeszłym roku średnią 29,7 km/h wyprzedzając następnego zawodnika o ponad 20 minut :)

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
« 13 Lip 2009, 10:04 »
Pod Ochodzitą na koniec? po tych kratkowanych płytach?
No na wyścigu szosowym to ewenement - już na MTB daje popalić  :wink:
A w ogóle to gratulacje :!:
PS ciąłeś się może z jakimś "zielony" z Rowerowania?

• Moderator Globalny
  • GM 2420
    • Rowerem przed siebie.
« 13 Lip 2009, 14:31 »
Po tych kratkach właśnie, a wcześniej po dziurawym asfalcie i po bardzo dziurawym asfalcie.Na www.forumszosowe.org jest już trochę zdjęć - idą ludzie jak na pielgrzymkę, choć sporo też jedzie :D  Skolioza nie wiem o kim piszesz. Jak będą wyniki, to się dopiero da sprawdzić, dziś nawet numerów tych ludzi nie pamiętam, choć przewijali się często raz z przodu, raz z tyłu.

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
« 13 Lip 2009, 15:06 »
"zielony" to nie żadna ksywa  :)  tak zowie się ludzi związanych z vortalem Rowerowanie.pl ze względu na zielone fatałaszki :)

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 2 Sie 2009, 12:26 »
Wielkie, wielkie gratulacje! Co prawda składałem już osobiście, ale i tutaj chciałbym pochylić czoła. W szczególności rozwala mnie czas postojów. Trzy minuty to mało jak na jeden postój, a cóż dopiero na jakieś 10, które ja bym pewnie musiał zrobić ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum