Możesz skonwertowac to na format "mp", a potem cgpsmapperem zrobić sobie przeźroczystą nakładkę. Tak jest zrobiona mapa gmin na garmina.
Cytat: KiESWY w 30 Sie 2016, 12:58Cytat: Wilk w 30 Sie 2016, 12:03Cytat: KiESWY w 30 Sie 2016, 11:31Teraz pytania do Was. Jak stabilnie pracują wyższe modele garmina mając wgrany ~1000km ślad (powiedzmy na 3500 punktów) przy prowadzonej ciągłej aktywności (nie chcę nic zapisywać w punktach pośrednich i łączyć ślad w domu).Czy jest to już możliwe technologicznie czy dalej muszę szukać półśrodków?To działa normalnie, ale w części Edge występuje np problem z zapisem bardzo długich tras. Po 500-600km urządzenie się wiesza, zaczyna wyłączać itd.; dlatego część osób zapisuje profilaktycznie aktywność po jakichś 300km (co jest trochę słabe). Z ładowaniem też różnie bywa, to zawsze jest system potencjalnie zawodny, wystarczy, że coś się zrobi z końcówką w Edge (najgorszy typ awarii), lub z kablem (często spotykane) czy samym powerbankiem. Tutaj zdecydowaną przewagę mają Garminy z serii turystycznej, na paluszki AA. Nowsze modele jak Etrex 35 mają bardziej rozbudowaną część Fitness, jest tam część funkcji z Edge, choć oczywiście nie wszystkie.Dzięki za odpowiedź. Zależało mi na małej jednostce. Coż, na MPP odkurzę chyba mój turystyczny 62s (działa bezproblemowo). Swoją drogą, podobno Tomek przejechał bez problemów z zapisywaniem, trasę 2016km. Prawda to?W temacie Edge'a 810 na długich trasach:Miałem jedno wyłączenie przy 500km na Pierścieniu. Dlatego przed BBT zrobiłem mały research po internecie jak to jest. Generalnie znalazłem sporo wpisów od osób, które przejechały dystanse 1000+ / 24h+ bez żadnych problemów, więc postanowiłem dać Garminowi szanasę.I po BBT mogę to potwierdzić. Tak w jedną jak i w drugą stronę nie było żadnych problemów, zapisał się cały ślad, częstotliwość zapisu co 1s, więc sporo.Pozostało pytanie dlaczego wyłączył się na Pierścieniu ?Na wytłumaczenie wpadłem rozmawiając ze Zdzisławem Kalinowskim o jego problemach z Edgem. Narzekał, że często wyłącza mu się to urządzenie, gdy jest podłączone do powerbanka. Jest taka kretyńska funkcjonalność Edge'a - jak odłączasz zasilanie to pyta, czy ma się wyłączyć a ty musisz w ciągu 15 sekund wcisnąć nie. Jeżeli odłączasz świadomie zasilanie to nie ma problemu, ale na nierównej drodze, przy wstrząsach luźna wtyczka może się odłączyć i jak przegapisz piknięcie i komunikat to pozamiatane.Na pierścieniu tak było, wertepy no i patrzyłem na migające w oddali światełko Hipci, nie na Edge'a
Cytat: Wilk w 30 Sie 2016, 12:03Cytat: KiESWY w 30 Sie 2016, 11:31Teraz pytania do Was. Jak stabilnie pracują wyższe modele garmina mając wgrany ~1000km ślad (powiedzmy na 3500 punktów) przy prowadzonej ciągłej aktywności (nie chcę nic zapisywać w punktach pośrednich i łączyć ślad w domu).Czy jest to już możliwe technologicznie czy dalej muszę szukać półśrodków?To działa normalnie, ale w części Edge występuje np problem z zapisem bardzo długich tras. Po 500-600km urządzenie się wiesza, zaczyna wyłączać itd.; dlatego część osób zapisuje profilaktycznie aktywność po jakichś 300km (co jest trochę słabe). Z ładowaniem też różnie bywa, to zawsze jest system potencjalnie zawodny, wystarczy, że coś się zrobi z końcówką w Edge (najgorszy typ awarii), lub z kablem (często spotykane) czy samym powerbankiem. Tutaj zdecydowaną przewagę mają Garminy z serii turystycznej, na paluszki AA. Nowsze modele jak Etrex 35 mają bardziej rozbudowaną część Fitness, jest tam część funkcji z Edge, choć oczywiście nie wszystkie.Dzięki za odpowiedź. Zależało mi na małej jednostce. Coż, na MPP odkurzę chyba mój turystyczny 62s (działa bezproblemowo). Swoją drogą, podobno Tomek przejechał bez problemów z zapisywaniem, trasę 2016km. Prawda to?
Cytat: KiESWY w 30 Sie 2016, 11:31Teraz pytania do Was. Jak stabilnie pracują wyższe modele garmina mając wgrany ~1000km ślad (powiedzmy na 3500 punktów) przy prowadzonej ciągłej aktywności (nie chcę nic zapisywać w punktach pośrednich i łączyć ślad w domu).Czy jest to już możliwe technologicznie czy dalej muszę szukać półśrodków?To działa normalnie, ale w części Edge występuje np problem z zapisem bardzo długich tras. Po 500-600km urządzenie się wiesza, zaczyna wyłączać itd.; dlatego część osób zapisuje profilaktycznie aktywność po jakichś 300km (co jest trochę słabe). Z ładowaniem też różnie bywa, to zawsze jest system potencjalnie zawodny, wystarczy, że coś się zrobi z końcówką w Edge (najgorszy typ awarii), lub z kablem (często spotykane) czy samym powerbankiem. Tutaj zdecydowaną przewagę mają Garminy z serii turystycznej, na paluszki AA. Nowsze modele jak Etrex 35 mają bardziej rozbudowaną część Fitness, jest tam część funkcji z Edge, choć oczywiście nie wszystkie.
Teraz pytania do Was. Jak stabilnie pracują wyższe modele garmina mając wgrany ~1000km ślad (powiedzmy na 3500 punktów) przy prowadzonej ciągłej aktywności (nie chcę nic zapisywać w punktach pośrednich i łączyć ślad w domu).Czy jest to już możliwe technologicznie czy dalej muszę szukać półśrodków?
Cytat: globalbus w 29 Sie 2016, 21:42Możesz skonwertowac to na format "mp", a potem cgpsmapperem zrobić sobie przeźroczystą nakładkę. Tak jest zrobiona mapa gmin na garmina.Czy dobrze Cię rozumiem, że masz nakładkę, warstwę, do Garmina która na każdej mapie Polski wyświetla Ci siatkę gmin ?Jeżeli tak to podziel się takim plikiem.Pozdrawiam
Na BBT poszło mi tak 3/4 powerbanka 10000mAh do ładowania Edge'a 810.Tylko ja nie oszczędzam. Podświetlenie non-stop, 3 czujniki ANT+, zapis co 1 sekundę.