Autor Wątek: GPS - jaki wybrać? - pytanie do znawców tematu.  (Przeczytany 15034 razy)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Twój rower, twój uchwyt i twoje trytytki, więc zrób jak ci pasuje, ale IMHO strasznie  kombinujesz

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Opaski rozpinane.
Ciekawe, jak je będzesz powtórnie zapinał, jak odstające wąsy obetniesz.
Musiałyby być na wymiar.
Gra świeczki niewarta.

Offline Mężczyzna tomek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.06.2014
Kupiłem podróbkę oryginalnego uchwytu garminowskiego do etrexa20x. Czy jest jakaś opcja, żeby zamontować ten uchwyt nie na trytytkach, czyli nie permanentnie? Może ktoś ma jakiś patent?
Trzeba było kupić inny uchwyt.
Choć - każdy pewnie w cenie tryliona trytytek ;)

http://www.rammount24.pl/product-pol-505-Uchwyt-rowerowy-RAM-EZ-Strap-TM-do-Garmin-eTrex-Legend-Summit-Venture-Vista.html

http://www.rammount24.pl/product-pol-399-Uchwyt-montowany-na-elementach-w-ksztalcie-rurki-do-Garmin-Colorado-eTrex-10-20-30.html

Offline Mężczyzna A|ex

• #GravelFun
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 23.09.2013
    • Dziennik Rowerowy
Opaski rozpinane.
Kto każe je obcinać?
Musiałyby być na wymiar.
Gra świeczki niewarta.
Jak autor sam zauważył ... taka fanaberia. ;-)
#Steel is Real

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Opaski rozpinane.
Musiałyby być na wymiar.
Ale wtedy nie byłbyś w stanie ich zaciągnąć.
Tak czy siak lipa  ;)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Po co ucinać wąsy? Jest wielu rowerzystów, którym nie przeszkadzają w jeździe.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Po co ucinać wąsy? Jest wielu rowerzystów, którym nie przeszkadzają w jeździe.
Nie trzeba obcinać, jeżeli jest dobrana odpowiednia długość. U mnie jest tak, że mam paczkę, długie (kilkanaście cm), i docinam w zależności od potrzeby, np. mocowanie czujnika szybkości, wystają póżniej takie kikuty i dzwonią po szprychach.
Ale to drobiazg w sumie. ;)

A co do mocowania uchwytów na kierownicy (liczniki, lampki), wolę by były niskie (nie wystawały), czym wyższe, łatwiej to trącić przypadkowo, zaczepić ręką, zajmują dużo miejsca, takie niepraktyczne mi się to wydaje.
« Ostatnia zmiana: 19 Gru 2016, 12:00 sinuche »

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
Wąsy mam w swoim rowerze zawsze skierowane w dół, jeśli tylko dobrze się je ustawi mogą być długie. Aha, zipy staram się też ustawiać odwrotnie, tzn. tak żeby rozpinały się w różnych kierunkach.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna lukantos

• Na forum od: 23.08.2007
Czy jest jakaś opcja, żeby zamontować ten uchwyt nie na trytytkach, czyli nie permanentnie? Może ktoś ma jakiś patent?

Poziom, jeśli jeszcze nie "przytryciłeś" tego uchwytu,  to na gumki (podobnie jak w licznikach sigmy) też można - przynajmniej w teorii. Przeciągasz gumki w prowadnicach mocujących uchwyt do kierownicy. Teraz łapiesz jeden koniec tej wystającej gumy, ciągniesz ją pod rurą i nakładasz z góry na uchwyt a właściwie na jego podstawę. To samo robisz z trzema pozostałymi wystającymi gumami w odpowiednich kierunkach. Przyda się trzecia ręka  ;). Szczytem estetyki i sztywności to raczej nie będzie, ale może warto spróbować. Sam sugeruję opaski wielokrotnego użytku.

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Nie wiem tylko, jakie miałyby być te gumy i w jaki sposób je naciągnąć - urządzenie jest jednak dość ciężkie i trytytki trzeba zacisnąć naprawdę bardzo mocno, żeby się nie przekręcało.

Offline Mężczyzna lukantos

• Na forum od: 23.08.2007
Tu Kolega ma rację, o ile opaska dociska podstawę do rury tak patent z gumami jedynie trzyma to w kupie. To są raczej teoretyczne rozważania aniżeli techniczne doradztwo - coś w rodzaju: zrób coś z niczego. Czemu nie spróbować...

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Na forum od: 22.09.2013
To
Twój rower, twój uchwyt i twoje trytytki, więc zrób jak ci pasuje, ale IMHO strasznie  kombinujesz
Noż właśnie... i wszyscy chcemy doradzić jak sięgnąć lewą ręka do prawej kieszeni.
Dziesięć razy dłużej zajmą wszystkie inne czynności przygotowawcze przed jakimkolwiek wyjazdem co przecięcie dwóch trytytek po "groszu" i założenie uchwytu w innym rowerze.

... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna Włod

• Na forum od: 04.04.2011
Do znawców serii Etrex. Czy etrex 30 potrzebuję zewnętrznego czujnika by wskazywać temperature?

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Dokładnie tak, potrzebuje.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna Włod

• Na forum od: 04.04.2011
Tzn. jakiego?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum