Autor Wątek: GPS - jaki wybrać? - pytanie do znawców tematu.  (Przeczytany 15041 razy)

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
Pewnie tak

Offline Mężczyzna lunatyk

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.03.2012
No tak...  to może już nie pytam o te oczywiste oczywistości.. :)
Better days are coming
They are called Saturday and Sunday

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
3. Czy da się jakoś wysłać na urządzenie ścieżkę nie podłączając go do komputera?
smartphone z hostem usb/przełożenie karty pamięci.
Podobno da się też posłać gpxa jak masz w telefonie ant+ i garmina z tą funkcją.
Pomijam fakt, że TRASY wyklikuje się w miarę wygodnie właściwie tylko w basecamp (pomijam protezy). Śladom jest wszystko jedno, ale ślad nie nawiguje jak na obrazkach powyżej.

Jak masz dużo wolnego czasu i cierpliwość mnicha, to da się wyklikiwać trasy bezpośrednio na urządzeniu, prowadzące przez tysiące km. Ja tak czasem robię ;)

My home is where my bike is.

Dzięki! Nie wpadłem na to połączenie z hostem. Rozumiem, że garmin jest wtedy widoczny jako pamięć zewnętrzna. Przekładanie karty też od biedy da radę :)

Najczęściej przygotowuję wcześniej trasy, ale na dłuższych wyjazdach to mi się nie sprawdza, zawsze coś modyfikuje do okazji, czasem nawet bardzo, w Szkocji np zdarzyło mi się pobrać np trasy po konkretnych szlakach i nimi nawigowałem. O takie sytuacje chodzi - ale jest już rozwiązanie.

Dziś oglądałem Etrexa 35, wszystko fajnie, ale jakoś mnie przeraziła rozdzielczość ekranu jak z pierwszych kolorowych Nokii ;) Tzn te widoczne piksele.. ale najwidoczniej tak być musi, może mniejszy pobór mocy, albo co.
Better days are coming

Offline Mężczyzna Waldic

Dziś oglądałem Etrexa 35
Przy tej cenie, zerknij na Oregona

Hmm.. no to zagwózka. Ten Oregon wygląda na prawdę dobrze, muszę to przemyśleć

O! Co ciekawe mimo większego ekranu mają ten sam czas pracy (wg. producenta)
« Ostatnia zmiana: 30 Sty 2016, 09:27 lunatyk »
Better days are coming

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
A propos Oregona może ktoś wie jak to zrobić by na ekranie z mapą kompas nie był tylko takim przeźroczystym trójkącikiem tylko np. cały czarny a najlepiej trochę większy... niedowidzę już niestety :(

Offline Mężczyzna Waldic

Nie wiem tylko jak jest z widocznością ekranu Oregona 600 w porównaniu do Etrexa. Etrexy były za to chwalone. Ale podejrzewam, że wersja dotykowa ma inny ekran niż klasyczne Etrexy. Trzeba by poszukać w sieci opinii na ten temat. Ja mam bardzo starą wersję Oregona, więc nawet nie porównuję :)

Offline Mężczyzna prusak

• Miasto: Mazury
  • Na forum od: 06.12.2015
Kupiłem GARMIN ETREX 30 x, chciałbym uzyskać podpowiedź jakie stosować akumulatorki aby zapewniały w miarę maxymalny czas pracy urządzenia. POZDRAWIAM

Offline Mężczyzna Karol

• Miasto: Mikołów
  • Na forum od: 21.02.2011
Kupiłem GARMIN ETREX 30 x, chciałbym uzyskać podpowiedź jakie stosować akumulatorki aby zapewniały w miarę maxymalny czas pracy urządzenia. POZDRAWIAM
Panasonic Eneloop R6/AA 2000mAh Ni-MH

Offline Mężczyzna prusak

Dzięki za podpowiedź, kupiłem dziś Panasonic BK-3MCCE, 1900mAH eneloop, ale po pełnym ładowaniu w moim Etrexie wyświetlają się tylko dwie kreski. Podejrzewam, że ładowarka za słabo je naładowała. Muszę chyba rozejrzeć się za inną ładowarką, mam VARTA Typ 57675.

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Urządzenie nie ma czasami w menu ustawień typu użytych ogniw?
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna prusak

Hej, miałeś rację był źle ustawiony rodzaj akumulatorków, po ustawieniu na Ni-MH jest ok. Jeszcze raz serdecznie dziękuję.

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Miło mi, że mogłem pomóc.  :)
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info

VARTA Ready2Use. Parametry podobne do Eneloopów (w praktyce, nie tylko na papierze) a cena zazwyczaj dużo lepsza.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum