Czy da się do tego wgrać mapę rastrową (np. jpega ze skanem mapy sztabowej)?
Czy da się do tego wgrać mapę rastrową (np. jpega ze skanem mapy sztabowej)?PABLO
Cytat: KiESWY w 30 Sie 2016, 11:31Teraz pytania do Was. Jak stabilnie pracują wyższe modele garmina mając wgrany ~1000km ślad (powiedzmy na 3500 punktów) przy prowadzonej ciągłej aktywności (nie chcę nic zapisywać w punktach pośrednich i łączyć ślad w domu).Czy jest to już możliwe technologicznie czy dalej muszę szukać półśrodków?To działa normalnie, ale w części Edge występuje np problem z zapisem bardzo długich tras. Po 500-600km urządzenie się wiesza, zaczyna wyłączać itd.; dlatego część osób zapisuje profilaktycznie aktywność po jakichś 300km (co jest trochę słabe). Z ładowaniem też różnie bywa, to zawsze jest system potencjalnie zawodny, wystarczy, że coś się zrobi z końcówką w Edge (najgorszy typ awarii), lub z kablem (często spotykane) czy samym powerbankiem. Tutaj zdecydowaną przewagę mają Garminy z serii turystycznej, na paluszki AA. Nowsze modele jak Etrex 35 mają bardziej rozbudowaną część Fitness, jest tam część funkcji z Edge, choć oczywiście nie wszystkie.
Teraz pytania do Was. Jak stabilnie pracują wyższe modele garmina mając wgrany ~1000km ślad (powiedzmy na 3500 punktów) przy prowadzonej ciągłej aktywności (nie chcę nic zapisywać w punktach pośrednich i łączyć ślad w domu).Czy jest to już możliwe technologicznie czy dalej muszę szukać półśrodków?
Tak, jest możliwa. Takie cuda robi program wingdb3.http://www.sackman.info/Używam go co prawda w drugą stronę, ale ma też taką opcję
Cytat: Wilk w 30 Sie 2016, 12:03Cytat: KiESWY w 30 Sie 2016, 11:31Teraz pytania do Was. Jak stabilnie pracują wyższe modele garmina mając wgrany ~1000km ślad (powiedzmy na 3500 punktów) przy prowadzonej ciągłej aktywności (nie chcę nic zapisywać w punktach pośrednich i łączyć ślad w domu).Czy jest to już możliwe technologicznie czy dalej muszę szukać półśrodków?To działa normalnie, ale w części Edge występuje np problem z zapisem bardzo długich tras. Po 500-600km urządzenie się wiesza, zaczyna wyłączać itd.; dlatego część osób zapisuje profilaktycznie aktywność po jakichś 300km (co jest trochę słabe). Z ładowaniem też różnie bywa, to zawsze jest system potencjalnie zawodny, wystarczy, że coś się zrobi z końcówką w Edge (najgorszy typ awarii), lub z kablem (często spotykane) czy samym powerbankiem. Tutaj zdecydowaną przewagę mają Garminy z serii turystycznej, na paluszki AA. Nowsze modele jak Etrex 35 mają bardziej rozbudowaną część Fitness, jest tam część funkcji z Edge, choć oczywiście nie wszystkie.Dzięki za odpowiedź. Zależało mi na małej jednostce. Coż, na MPP odkurzę chyba mój turystyczny 62s (działa bezproblemowo). Swoją drogą, podobno Tomek przejechał bez problemów z zapisywaniem, trasę 2016km. Prawda to?
Nie ma opcji. Nawet garmin potrafi inaczej wyznaczyć trasy, dla krótkich odcinków i dla długich. Powód jest prosty, przy długich trasach kończy się mu pamięć.