Autor Wątek: Islandia - poprawka wyprawy  (Przeczytany 3918 razy)

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
Odp: Islandia - poprawka wyprawy
« 26 Sty 2016, 13:16 »
i wiatr przy którym niektórzy prowadzić roweru nie dają rady.
Prawda. Bywały takie porywy wiatru, że zapieraliśmy się o rower i jedyna opcja to było przeczekać aż będzie wiało nieco słabiej i pchać dalej. Marka podczas pchania roweru nagły poryw wiatru przewrócił z rowerem a Marek do słabeuszy się nie zalicza  :)
Nawet jazda z bardzo silnym wiatrem w plecy była często ryzykowna bo kierunek wiatru potrafił się nagle zmienić. Na fijordach zachodnich mieliśmy szczęście do wiatru bo na zjazdach w dół do fijordu wiało w twarz ale na podjazdach wiatr pomagał wiejąc w plecy.
Temperatura, którą pokazywały liczniki też była myląca bo zimny wiatr jednak mocno wychładza.

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
« 26 Sty 2016, 14:58 »
No i Ola wystraszy się po Waszych postach, i nie poleci na Islandię :), a warto. Ja bałem się w młodości tej wyspy z innego powodu- że wybuchnie,że wpadnę w jakąś piekielną szczelinę, a poleciałem na Islandię tuż po wybuchu Hekli. I nie żałuję, tej wyspy nie da się zapomnieć . Każda relacja mnie cieszy, i każdą przeglądam kilka razy. Wilk i Zbyszek piszą prawdę, ja zresztą też.

« 26 Sty 2016, 19:27 »
poleciałem na Islandię tuż po wybuchu Hekli. I nie żałuję, tej wyspy nie da się zapomnieć
Islandia ciągle chodzi mi po głowie i chętnie wybrał bym się tam ponownie. Straszyć nikogo nie chcę bo przecież pogoda jest zmienna. Ja osobiście wolę chłodne rejony na rower niż upalne.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
« 9 Lut 2016, 22:04 »
No i Ola wystraszy się po Waszych postach, i nie poleci na Islandię :),

Szczerze mówiąc to wystraszyłam się po relacji Wilka, po lekturze której jestem akurat na świeżo.... Nie przeżyłabym w takich warunkach ani jednego dnia. Jedyne wyjście to zabrać się ze Zbyszkiem i Markiem (no i z Kotem oczywiście) - w końcu gwarantują w swoim towarzystwie wyśmienitą pogodę ;)

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

« 9 Lut 2016, 22:47 »
Jedyne wyjście to zabrać się ze Zbyszkiem i Markiem (no i z Kotem oczywiście) - w końcu gwarantują w swoim towarzystwie wyśmienitą pogodę ;)
W naszym towarzystwie jest zawsze idealna pogoda (no może kiedyś w Norwegii padało z 2-3 tygodnie ale to już było dawno temu i się nie liczy  ;) ).

Tagi: islandia 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum