Autor Wątek: Wdzydzki Park Krajobrazowy - optymalny nocleg  (Przeczytany 11314 razy)

suzi4wd

• Gość
« Ostatnia zmiana: 10 Sie 2015, 00:28 suzi4wd »

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Dobra, nie chcesz - nie pisz, nie wpadniemy z tego powodu w depresję. Dla mnie EOD.

Offline Kobieta emonika

• Miasto: Kościerzyna/Kaszuby
  • Na forum od: 26.05.2014
No.  :P

Od Świecia przez te "wszystkie Tlenie i Swornegacie" jest bajkowo jak dla mnie, potem wylądowałem w Dziemianach-potem kierunek na Wiele, itd
Objechałem całość ale to nie moja bajka.
Nie pasuje do mojej wizji jazdy i jej organizacji.
 ;)

Tyle ile ludzi tyle opinii. Mnie się tam podoba :)
Pozdr.
"Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność i daje więcej światła"

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
Jest wątek więc nie będę dublował tylko go odkopię.
3,4 dni jeżdżenia z czterolatkiem, który te 3-4h dziennie kręci sam a resztę w przyczepce. Dobre tereny na spokojną jazdę wokół komina czy zakopiemy się po osie? Borsk jako wypadowe miejsce ok? Sensowne pętle po 30-40km da się tam wykręcić? Ew. wspomniany w temacie Tleń.
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Na forum od: 01.02.2011
Sprawdź na zlocie, akurat tam będzie.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna rmk

• Na forum od: 12.01.2013
Nie mam takiej możliwości.
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
Jest wątek więc nie będę dublował tylko go odkopię.
3,4 dni jeżdżenia z czterolatkiem, który te 3-4h dziennie kręci sam a resztę w przyczepce. Dobre tereny na spokojną jazdę wokół komina czy zakopiemy się po osie? Borsk jako wypadowe miejsce ok? Sensowne pętle po 30-40km da się tam wykręcić? Ew. wspomniany w temacie Tleń.

Borsk i okolice to centrum kajakowe.
Uważajcie na busy z kajakami.
No i raczej piaskownica.

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
Byłem tam sierpniu 2022, ale na oponach 32 i rzeczywiście po zjeździe z asfaltu było tricky, raz lepiej, raz gorzej. Wylądowałem na noc obok wspomniabego wcześniej cypla, wiaty dawno tam nie ma, ale warun obozowy w pytę.

https://photos.app.goo.gl/oyyuykNLX3h6YaNR8

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
Wylądowałem na noc obok wspomniabego wcześniej cypla, wiaty dawno tam nie ma, ale warun obozowy w pytę.
Ale gdzie to konkretnie jest?
Bo ja coś nie widzę żeby ktoś wspominał o cyplu.

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
We w wczesjszych postach pisał ktoś o cyplu. W zdjęciu googla masz lokalizację. Ja nie zdecydowałem się na sam cypel, bo tam był gorszy warun na hamak. Sam cypel raczej pod namiot - fajna polanka otoczona drzewami.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
We w wczesjszych postach pisał ktoś o cyplu
OK, użyłem "szukaj" i nie było nic o cyplu, ale jak sprawdziłem to faktycznie, było o półwyspie  ;)
Ważne że mam

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
Wylądowałem na noc obok wspomniabego wcześniej cypla, wiaty dawno tam nie ma, ale warun obozowy w pytę.

To zapewne chodzi o zachodni koniec jeziora Radolne. W sezonie to miejsce jest dość popularne.
https://mapa.ump.waw.pl/ump-www/?zoom=14&lat=54.01372&lon=17.88149&layers=B000000FFFFTFF&mlat=54.01316&mlon=17.87804

Offline Mężczyzna maper

3,4 dni jeżdżenia z czterolatkiem, który te 3-4h dziennie kręci sam a resztę w przyczepce. Dobre tereny na spokojną jazdę wokół komina czy zakopiemy się po osie? Borsk jako wypadowe miejsce ok? Sensowne pętle po 30-40km da się tam wykręcić?

Bywa różnie. Nie jest tak, że tylko sam piach, ale i takie odcinki dróg się zdarzają. Część dróg to niezłe szutrówki utwardzone przez Lasy. Są i drogi naturalnie trochę twardsze, szczególnie te mniej uczęszczane i częściowo porośnięte trawą lub pokryte ściółką leśną. Generalnie moim zdaniem to tereny, gdzie przyjemniej będzie jeździć rowerem mtb z oponą dwa cale lub trochę szerszą, niż gravelem lub rowerem trekingowym.
Borsk, Wdzydze jedne i drugie, Gołuń, Czarlina ściągaja bardziej masową turystykę. Spokojniej i klimatyczniej jest w zachodniej części Parku między Jeziorem Wdzydze, a Wielem, Dziemianami i Lipuszem.
Pętle o jakich piszesz oczywiście da się ułożyć. Wyjeżdżając też poza granice WPK. Ale wymaga to trochę znajomości okolicy.

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017

To zapewne chodzi o zachodni koniec jeziora Radolne. W sezonie to miejsce jest dość popularne.
https://mapa.ump.waw.pl/ump-www/?zoom=14&lat=54.01372&lon=17.88149&layers=B000000FFFFTFF&mlat=54.01316&mlon=17.87804

Planowałem w tej okolicy jeden z noclegów podczas dojazdu na zlot, da się na tym cyplu sensownie rozbić namioty? Jest może zejście do wody?
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna maper

Namioty da się tam rozbić i jest na to sporo miejsca. Nie wiem tylko, jak z legalnością takiego biwaku. Kiedyś pamiętam, że była tam jakaś tablica z informacją o konieczności powiadomienia leśnictwa. A jak jest teraz nie wiem. Tylko jak wcześniej pisałem miejsce jest dość znane i nieraz z daleka obserwowałem, że jacyś ludzie tam przebywali.
Z zejściem do wody nie powinno być problemu.

Edit: Moja uwaga o legalności biwaku oczywiście do wymazania. Teraz jest tam strefa Zanocuj w Lesie.
« Ostatnia zmiana: 26 Kwi 2024, 17:33 maper »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum