Hej!
Szukam towarzystwa (1-2 osoby) na przejazd rowerem przez cały polski "interior" z Gdyni do Zakopanego. Wyjazd miałby zająć 9-11 dni. Trasa wyniesie ok. 800-850 km. Po dotarciu do Zakopanego zamierzam zostać tam 2-3 dni (maksymalnie do 8 sierpnia) i wrócić pociągiem do Gdyni.
Trasa będzie wiodła głównie bocznymi drogami, czasami gruntowymi. Jednak nie będę całkowicie stronił od miast. Celem nie jest przejechanie trasy z Gdyni do Zakopanego jak najkrótszą drogą, ale też nie chcę za bardzo odbiegać od linii prostej Gdynia-Zakopane (trasa będzie wiodła raczej na zachód od tej linii).
Noclegi przewiduję głównie pod namiotem (na dziko lub pola namiotowe), rzadziej kwatery. Wyżywienie - zarówno gotowanie w namiocie jak i kupowanie gotowego.
Nastawiam się na oglądanie tego co przede mną, za zakrętem, zatrzymanie się i zrobienie zdjęcia przy ciekawym obiekcie, jeśli zwiedzanie, to przeważnie z zewnątrz. Lubię natknąć się na coś ciekawego, o czym wcześniej nic nie wiedziałem.
W przypadku krótkotrwałego deszczu, możemy przeczekać.
Mam 34 lata i kilkanaście wycieczek rowerowych na koncie (w tym kilka zagranicznych). Jestem spokojny i otwarty na sugestie co do wyjazdu. Jeśli masz chęć dołączyć - napisz:).