Autor Wątek: Road to Hel - polowa lipca, wybrzeżem od lewej do prawej  (Przeczytany 508 razy)

Opis: Świnoujście - Hel / Gdańsk

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
Chyba wybiorę się w połowie lipca (okres ~18-26 lipca) na przejażdżkę naszym wybrzeżem.
Kierunek od lewej do prawej.
Może będzie to wycieczka szlakiem latarni morskich, może budek z piwem... jeszcze nie wiem :)
Wyprawa z nastawieniem na podziwianie widoków, bez spinania się. Wszystko zależy czy ktoś chciałby się dołączyć.
Gdybym jechał sam, to unikałbym dużych skupisk ludności / miast. Nocowałbym w tanich pokojach lub pod namiotem. Zatrzymywałbym się w każdym miejscu wartym sfotografowania. Wieczorem wciągałbym zimnego browarka. W dzień oglądałbym się za mijanymi dziewczynami i podziwiałbym widoki. Od czasu do czasu zamoczyłbym grube dupsko w morzu.
Może nawet zatrzymałbym się nad jakimś bajorem i wystruganą z kijka wędką połapałbym jakieś rybki, które potem upiekłbym nad ogniskiem i zżarł :)
Nastawienie na wyprawę niskobudżetową, ale wysokochiloutową (nie wiem czy takie słowo istnieje, ale ono oddaje sens tego o czym myślę).
Nie mam parcia na zaczynanie w samym Świnoujściu, ale nie jest to dla mnie problemem i jeśli ktoś miałby ochotę, to mogę podskoczyć do Świnoujścia i tam zacząć.
Chciałbym zajechać na Hel, na sam koniec tego cypelka jeśli się da, aż do wody :)
Potem można pedałować do Gdańska lub przepłynąć tam jakimś czymś (jeśli takowe coś istnieje - np. prom?).
Generalnie w Gdańsku wpakowałbym się w jakiś pociąg powrotny.
Dzienny planowany dystans: od 0 do 150 km, czyli jak będzie fajnie to można posiedzieć dłużej a nawet nie jechać jednego dnia w ogóle.
Jak będzie deszcz to możemy jechać albo nie - ja się dostosuję.
Nie mam parcia na nic, poza fajnie spędzonym czasem i dojechaniem na Hel.

Zapraszam wszystkich. Wiek i płeć nieistotna.
Ja jestem bezproblemowy i wesoły (tak mi się wydaje), potrafię pogadać o niczym lub pomilczeć o wszystkim - i takiej samej osoby szukam.
Więcej o mnie chyba nie potrzeba :) Wiek widać, a mordę można pooglądać na moim blogu (jeśli ktoś chce mieć potem koszmary), np http://mojerowerowanie.blogspot.com/2015/05/cabo-da-roca-dzien-2.html
« Ostatnia zmiana: 3 Lip 2015, 11:24 cubeman »

Offline Mężczyzna necik

• Miasto: Tomaszów Lubelski
  • Na forum od: 31.05.2015
Ja właśnie wróciłem z podobnej przejażdżki Świnoujście - Piaski. Wydaje mi się, że w lipcu możesz mieć problem z tanimi pokojami, ja teraz płaciłem 35 zł (np. Rowy) - 70 zł (Świnoujście, Sopot). Szlak R10 trochę przereklamowany i słabo oznakowany. W województwie zachodniopomorskim jeszcze jako tako daje radę, ale w pomorskim z Darłowa do Władysławowa to jest kiepsko. Na Mierzeję Wiślaną nie jedź rowerem, bo tam nie ma innej opcji jak jazda drogą wojewódzką.

Offline Kobieta kaha

• Dusza towarzystwa - szalona imprezowiczka.
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 23.05.2011
Klasyk klasyków latem! Ale fajnie, już zazdroszczę wycieczki.
Niestety tym razem nie będę mogła dołączyć. Może kiedyś jeszcz raz spróbuję się tą trasą przejachać ale tym razem zimą :)

Patrzę i nie wiem, czy to się dzieje naprawdę... (juanita_hawaii)

Rexel

• Gość
Witaj.

Właśnie na dniach wraz z dziewczyną będziemy wyruszać a taką wyprawę. Jeśli masz ochotę, zapraszam ;)

Planowana trasa wraz z noclegami na polach namiotowych:
Niechorze
Mielno
Ustka
Łeba
Hel
Gdańsk

P.S - będzie przyczepka ;p

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
...na dniach...
Dzięki - chętnie, ale to "na dniach" jest dla mnie problematyczne niestety :(
Dlatego muszę pozostać przy swoim terminie.

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
Jestem w drodze ze Świnoujścia do Gdyni, aktualnie Rewal. Jakby ktoś chciał dołączyć zapraszam.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum