Autor Wątek: Z Krakowa do Zakopanego 4.07.2015-8.07.2015  (Przeczytany 458 razy)

Offline Mężczyzna ubersoldat540

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 30.06.2015
Hej,
Szukam osób na wycieczkę rowerową z Krakowa do Zakopanego i z powrotem.
To będzie moja pierwsza taka dłuższa wycieczka także przewiduje 50-70 km dziennie,spanie na dziko ew. w jakiś tanich hostelach,.Trasa nie jest jakoś mocno ustalona także jeżeli ma ktoś pomysł to nie ma problemu  ;) .Ponieważ nie posiadam własnej kuchenki myślę że będziemy się zatrzymywać się w jakiś restauracjach bądź jeżeli ktoś poratuje kuchenką można samemu gotować  :) .W najbliższych dniach nie ma padać ale jeżeli już to na ile to nie jest jakaś mocna burza to jazda w deszczu mi nie przeszkadza.
Pozdrawiam  :D
« Ostatnia zmiana: 2 Lip 2015, 21:54 ubersoldat540 »

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
Trasa bardzo fajna, o ile nie jedziesz wzdłuż Zakopianki :)
Sporo górek, ale widokowo za to jest super.
W stronę Zakopca jest ciągle pod górkę i może to dać po d..., ale skoro rozbijasz to na 4 dni to spokojnie, relaksacyjnie dasz rade. W sumie trasę z Zakopca do Krk zrobisz w jeden dzień, bo połowę drogi będziesz miał z górki i można prawie bez pedałowania jechać :)
Przed wyjazdem sprawdź hamulce w rowerze - będą potrzebne :)
Musisz też uważać na niektóre szlaki (gdybyś chciał jechać zadupiami) bo czasem nie da się przejechać :/

Opis mojej zeszłorocznej wycieczki możesz poczytać na moim blogu: http://mojerowerowanie.blogspot.com/2014/08/krakow-zakopane-dzien-1-128-km.html
Natomiast jeśli prześledzisz moją trasę to zobaczysz, gdzie musiałem zawrócić i nie popełnisz tego samego błędu :) Chyba, że jesteś hardcorem :)
https://www.endomondo.com/workouts/user/9725736

Powodzenia.

PS. Polecam odwiedzić Skansen Taboru Kolejowego w Chabówce.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum