Autor Wątek: Rumunia 11.07 - 26.07  (Przeczytany 459 razy)

Opis: Karpaty południowe, Bucegi, Bukowina

Offline Mężczyzna jajacek65

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.03.2013
Rumunia 11.07 - 26.07
« 6 Lip 2015, 02:25 »
Jest nas trzy osoby, poszukujemy czwartej. Wyjazd z Warszawy 11.07, sobota. Jedziemy przez Radom, Presov, Koszyce, Miskolc, Debreczyn, Oradea, Sibiu (1070 km). Ruszamy bladym świtem.

Mamy trzy osoby, z których dwoje to młodzi ludzie, chłopak i dziewczyna. Chłopak z dziewczyną zamierzają jeździć wyprawowo z sakwami i namiotami, nocować na dziko i gotować we własnym zakresie. Ja, lat 50, zamierzam spać głownie w niedrogich pensjonatach i jadać po drodze w knajpkach a w namiocie spać w ostateczności.

Cele wyprawy pokrywają się częściowo. Z grubsza rzecz biorąc tydzień w Karpatach Południowych ze zwiedzaniem Sibiu, Shigishoary, Brasova, Branu i Sinai'i. Ja w tym czasie zamierzam podjechać Transalpinę, Transfagaras i TranBucegi a mniej zwiedzać, młodzież zaś więcej zwiedzać i raczej zrezygnować z ciężkich podjazdów.

W drugim tygodniu przejeżdżamy do Bukowiny, konkretnie do miasta Vatra Dornei. Tam ja znowu głównie po przełęczach a młodzież zwiedzanie monastyrów i wiosek.

Ja wyłącznie asfalt, młodzież nie pogardzi drogami gruntowymi. Młodzież w deszcz jeździ, ja się regeneruję, tudzież zwiedzam i czekam na dobrą pogodę.

Można dołączyć do mnie lub do młodzieży albo jeździć zupełnie osobno. Młodzież ma doświadczenie wyprawowe, ja doświadczenie w jeżdżeniu po górach. Będą dni że będziemy jeździli wspólnie, będą że osobno. My w trójkę wracamy 16.07 w niedzielę. Jedziemy dużym samochodem Chrysler Grand Voyager.

Offline Mężczyzna ubersoldat540

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 30.06.2015
Odp: Rumunia 11.07 - 26.07
« 6 Lip 2015, 19:34 »
Hej,
Można wiedzieć w jakim ta młodzież jest wieku  :D ?

Offline Mężczyzna jajacek65

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.03.2013
Odp: Rumunia 11.07 - 26.07
« 6 Lip 2015, 21:00 »
25-30

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum
Ta strona używa plików cookies (niezbędne do prawidłowego działania). Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki, ale bez nich forum nie będzie działało prawidłowo. Czy wyrażasz zgodę?