Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
22 Lis 2024, 09:33
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Wyprawy i wycieczki rowerowe
»
Podróże i Wyprawy
»
Indyjskie Himalaje - drugie podejscie
Strony: [
1
]
2
3
4
Następna >>
Wszystkie
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Indyjskie Himalaje - drugie podejscie (Przeczytany 7320 razy)
marg
Miasto: Tychy
Na forum od: 01.01.2012
Indyjskie Himalaje - drugie podejscie
«
7 Lip 2015, 18:45 »
No to mimo wielu niesprzyjajacych okolicznosci jestesmy w dolinie Sutleju w okolicach Rampur. Dzis udalo mi sie przejechac prawie 60km. No w tym ponad 30 w dol. Dokladnie 3tygodnie od operacji wyrostka. Jutro chce podjechac autobusem. Rower jedzie na dachu. To tez niezla atrakcja - szalona jazda po gorskiej drodze i na maksa puszczona indyjska muzyka. Kierujemy sie w strone doliny Spiti. Chociaz na czwartek i piatek zapowiadaja potezne ulewy... Monsun. Wlasnie biwakujemy wsrod zarosli konopii indyjskich. Miejscowi dokladnie nam dzisiaj opowiedzieli kiedy i jak uzywac... Dwa dni temu zaprosil nas na nocleg mlody miejscowy nauczyciel. Malenki pokoik, bardzo skromne zycie ale niesamowity optymizm. Przegadlismy pol nocy uczac sie hindi i spiewajac polskie piosenki sciagane z netu - glownie na ludowa nute. Ha... Z netem tu kiepsko ale czasem cos zadziala... Pisze na kindlu wiec sorry za bledy
bikeowo
, czyli moje podróżowanie
furman
Miasto: Kraków
Na forum od: 02.09.2010
Odp: Indyjskie Himalaje - drugie podejscie
«
7 Lip 2015, 19:24 »
Powodzenia. Trzymam..trzymamy kciuki
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny
Karol
Miasto: Mikołów
Na forum od: 21.02.2011
«
7 Lip 2015, 19:32 »
Pozdrowienia dla całej ekipy
rufiano
Miasto:
Na forum od: 03.02.2014
«
7 Lip 2015, 19:44 »
no super extraczad:))powodzenia..trzymam kciuki.będę miał kilka pytań
miki150
Użytkownik forum
Miasto: Jeteborno
Na forum od: 05.07.2010
«
7 Lip 2015, 19:47 »
Czyli dolecieliście, teraz już będzie z górki
Powodzenia!
magdad
Miasto: Kraków
Na forum od: 17.08.2006
«
7 Lip 2015, 20:23 »
Albo pod górkę
. Powodzenia marg i pozdrowienia dla ekipy
.
www.bajkers.com
anghan
Miasto: Katowice
Na forum od: 18.11.2013
«
7 Lip 2015, 21:56 »
Super powodzenia, udanej przygody.
kwestiaszlaku.pl - w podróży po Ameryce Południowej
galeria zdjęć w serwisie Flickr - zapraszam
łatośłętka
Skup i ubój. Rozbiór.
Miasto: nie, wioska
Na forum od: 21.03.2013
«
7 Lip 2015, 22:23 »
!
Po myśl noś Ci (Wam)
!
(God bless!)
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!
średni
Miasto: Strzelce Op.
Na forum od: 18.02.2009
«
7 Lip 2015, 22:58 »
No to nie szarżuj po wyrostku ,chyba że masz nici ze sobą.Pozdrowienia dla Ciebie oraz Krisa i Beaty i do zobaczenia.
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"
marg
«
8 Lip 2015, 22:31 »
Dzieki za wsparcie. Darek,nie szarzuje. Dzis kawalek na rowerze a potem 100 km autobusem. Boze,co to byla za jazda. Zdecydowanie wole rower. Najpierw kreta wykuta w skalach droga ponad rzeka-nie wiem tylko czemu my wszyskich wyprzedzalismy a nas nikt. Potem autbus zjechal z glownej drogi izaczal objezdzac wioski polozone na stromych zboczach . Waziutka zwirowo kamienista droga nad przepasciami,agrafka za agrafka,mijanki na milimetry,zakrety brane na dwa albo i trzy razy. Kierowca to geniusz albo szaleniec. Po raz pierwszy zamykalam oczy podczas jazdy. I tylko ja w calym autobusie tak sie balam. Reszta spala albo wesolo plotkowala. Moja sasiadka pol drogi dlubala w nosie z zainteresowaniem ogladajac efekty. Zagadywala do mnie w swoim jezyku i czestowala suszonymi morelami wyjmowanymi z kieszeni ta reka od nosa. Usmiechalam sie z wdziecznoscia i chowalam ukradkiem morele w rekawie...Ludzie tu sa naprawde mili. Rower na dachu jakos przezyl mimo ze zahaczylismy pare razy o jakies konary. Teraz odreagowuje w hotelu w Recong Peo. Reszta ekipy gdzies walczy. Mam nadzieje ze zapowiadane ulewne monsunowe deszcze na dwa kolejne dni nie beda tak silne jak mowia prognozy. Pzdr
«
Ostatnia zmiana: 9 Lip 2015, 04:40 marg
»
bikeowo
magfa
Miasto: Poznań, najlepsza dzielnica
Na forum od: 14.07.2009
«
9 Lip 2015, 08:49 »
Szalona kobieto
powodzenia!
Pozdrowienia dla wszystkich i liczę, że "oszczędzając się" będziesz pisać relacje na prawie bieżąco.
"Iwo [18:50]: to się nazywa dorosłość
Księgowy [18:53]: że się odechciewa?
yoshko [18:55]: tak, masz wybór, i najprostsze jest nicnierobienie
"
martwawiewiórka
Użytkownik forum
Miasto: Poznań
Na forum od: 17.08.2009
«
9 Lip 2015, 10:44 »
marg, dzięki za wesołą kawkę dziś rano - bardzo mi sie opis podróży autobusem podobał
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?
marg
«
9 Lip 2015, 21:06 »
magfa, no wlasnie... taki lajcik pozwala na spokojnie poczytac, cos napisac... Z netem problem. W niektorych hotelach i knajpach niby jest ale faktycznie to nie ma. Pradu tez co chwile nie ma i wszyscy tu chodza z latarkami. Brak latarki skutkuje wpadnieciem w jedna z setek dziur,potknieciem sie o jenego z tysiecy wylegujacych sie wszedzie psow albo nadzianiem na rogi wylazacych zewszad krow... Nie mowiac o autach ktore nagminnie jezdza w nocy bez swiatel. Dzis usilowalam zalatwic dla wszystkich permit zezwalajacy na wjazd do dol Spiti. Mozna to zrobic tylko w Recong Peo ktore lez nieco na uboczu od glownej drogi. Ale biurokracja indyjska mnie pokonala. Kazdy musi stawic sie tu osobiscie. Wiec czekam az reszta ekipy tu dotrze. Dzis w ramach testow pojechalam na lekko do swietnej starej buddyjskiej wioski polozonej ok 600 m powyzej Recong Peo. Jazda byla rewelacyjna choc jakosc drog podobna do tych wczorajszych,ktore zaliczylam do kategorii lekkiego horroru. Doprawdy nie wiem czemu:-) Z perspektywy siodelka rowerowego okazaly sie tym co lubimy najbardziej. Piekne rozlegle widoki - w dole gleboko wcieta dolina Sutleju, w gorze osniezone turnie masywu Kaliash, wioski na stromych skalach, male poletka, lasy sosnowo cedrowe, wodospady. Droga o dosc przyjaznym nachyleniu, a na gorze stara buddyjska swiatynia w srodku klimatycznej wioski. Nakrecilam sie mlynkami, a potem prowadzilam sesje fotograficzna - please, one photo i jeszcze one i jeszcze.. Tu wszyscy powinni byc aktorami albo modelami. No i dzieciaki chcialy koniecznie sie karnac. To nic, ze rower za wielki -za to jakie foty! Uwolnilam sie wreszcie wymawiajac sie nadciagajacym deszczem. A, no tylko jeszcze zanotowac adresy, na ktore przyslac foty. Na szczescie moge mailem. I na koniec piekny zjazd dziesiatkami serpentyn. Prawdziwe wakacje. Czemu mi sie to wczoraj nie podobalo? :-)
«
Ostatnia zmiana: 9 Lip 2015, 21:13 marg
»
bikeowo
średni
Miasto: Strzelce Op.
Na forum od: 18.02.2009
«
11 Lip 2015, 22:10 »
Myślałem że Chińska biurokracja jest nie do pobicia
.Zostaw parę zdjęć w ukryciu na jakieś zimowe slajdowisko w górach przy grzańcu.Z tym prądem to nie ciekawa sprawa jak u Tadżyków od 21-23.
.Ja jako były kierowca zawodowy na to trzeźwo bym nie zniósł tej jazdy autobusem po tych ścieżkach jako pasażer.Wiem że jesteś wytrwała w tym co robisz, tak że trzymam kciuki i pozdrawiam całą ekipę oraz czekam na dalsze info.Żeby ta jazda Ci w krew nie weszła.
.
Oczywiście autobusem.
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"
iguan007
Miasto: Queensland, Australia
Na forum od: 11.07.2015
«
12 Lip 2015, 07:07 »
Hej,
Akurat wybieram sie za miesiac w tamte okolice (Manali). Czy jechales z Delhi rowerem czy autobsem?
Pozdrawiam,
I
-----------------------
tu i tam
-----------------------
Drukuj
Strony: [
1
]
2
3
4