Autor Wątek: Duży, rodzinny namiot. Jaki? Jaki nie?  (Przeczytany 52007 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Duży, rodzinny namiot. Jaki? Jaki nie?
« 7 Lip 2015, 22:20 »
Moja siostra chce sobie kupić namiot, w którym docelowo ma spać ona z mężem + 3 dzieci. Dobrze by było, żeby dało się w nim stanąć i ogólnie była odrobina miejsca żeby się dzieci mogły sobą zająć jakby padało.

Byłbym wdzięczny za jakieś podpowiedzi co kupić, albo czego się wystrzegać ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna hongi

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 26.01.2014
W zeszłym roku kupiłem taki
za 799 zł, obecnie kosztuje mniej.Na dzień-dobry w pierwszą noc była  nawałnica  :? myślałem że popłyniemy  ,o dziwo namiot jak za taka niską cenę rade dał ,bynajmniej nie leciało nam na głowy.Byliśmy w składzie 2+2,miejsca nie brakowało w deszczowe czy chłodniejsze dni.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
My z powodzeniem używamy FJ Split 6. Dwie sypialnie 4 + 2. Można użyć tylko jednej, wtedy jest komfortowy przedsionek, który mieści cztery rowery i jest miejsce na gotowanie.

Tylko, że to jest wielki namiot (nazywamy go stodołą). 11 kg to raczej na samochód, nie na rower. Ale da się ten samochód zaparkować.

Kiedyś biwakowaliśmy z nim z dziećmi. Dziś zrobiliśmy się wygodni i każemy smarkaczom zabierać mały namiot, a stodoła jest tylko dla nas :-)

Marek

Offline Mężczyzna AWIK

• Miasto: Juszkowo
  • Na forum od: 01.04.2008
My używamy od jakiegoś czasu Campusa Bordeaux 6.
Jest rewelacyjny. Dwie duże sypialnie i ogromny przedsionek, w którym można stanąć i się normalnie przebrać, po za tym mieści się w nim koc piknikowy na którym można w zassie deszczu zjęść posiłek czy pograć w gry planszowe.

Kupujmy polskie produkty, a nie francusko-marketowo-decathlonowe.

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
Campus to gorszy marketowy chinczyk niz decathlon. Szczerze odradzam, zreszta i tak juz nie istnieje. Vango, Coleman, decathlon. W takiej kolejnosci.

Offline Mężczyzna AWIK

• Miasto: Juszkowo
  • Na forum od: 01.04.2008
Ja mam namiot Campusa Sahara 3 i używam go od ponad 15 lat i nie narzekam. Lekko wypłowiał i nic więcej.

Kupując namiot zwróć uwagę czy pod całym namiotem jest podłoga.
Często Decathlonowe namioty podłogę mają tyko pod sypialnią.
« Ostatnia zmiana: 10 Lip 2015, 14:20 AWIK »

Offline Mężczyzna krzychu

• Miasto: Rzeszów/Rymanów
  • Na forum od: 04.07.2011
Brałbym jakiegoś Colemana a co do Campusa - teraz to można pisać, że szajs, ale 10-15 lat temu nie było wyboru, ludzie kupowali Campusy, użytkowali i byli zadowoleni (patrz AWIK).

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
Tutaj mają chyba niezłe ceny na namioty Coleman: http://www.sklep-presto.pl/firm-pol-1360923623-Coleman.html

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
10-15 lat temu nie było wyboru
jestem w temacie od co najmniej 15 lat i nie przypominam sobie takiej sytuacji aby na rynku był Campus i nic innego
Owszem, nie było Decathlona, ale do wyboru pozostawał choćby ówczesny - jeszcze na prawdę dobry - Alpinus (prawdziwie polski i dużo rzeczy w Polsce szyjący), Marabut (również produkt polski), a z tego co pamiętam to i Intersport miał już wtedy swojego chinola w ofercie

Co zaś do tematu - używamy Colemana z tej prostszej (tańszej) serii i sprawdza się bardzo dobrze - ma już 6 lat jak dobrze liczę

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Ekhem, wracając do tematu ;) Chcą wreszcie kupić :P
W oczy wpadł Wild Country Zephyros 4 Living Tent za 180funtów, więc przyzwoicie (uwzględniając jego ceny na necie wahające się od 240-400£). Jest 4 osobowy, ale ponoć się zmieszczą (dzieci małe jeszcze :P).

Jak myślicie? Ujdzie, czy dziadostwo?
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
jak dzieci są małe to osobno nie pośpisz, raczej będzie trzeba je mieć koło siebie. Chyba że Ty śpisz osobno bez żony z jednym a żona z drugim w drugiej części.
O ile dwójkę dzieci chcecie mieć.

Ten namiot to dobry jak dzieci większe, że mogą spać i można je spokojnie zostawić.

Dla mnie przy moich dzieciach w wieku 7 i prawie 3 lata, to 7 latka może spać osobno ale ten mniejszy jeszcze odpada.

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Ee, ale to nie dla mnie tylko dla siostry :P Dzieci 3/5/7, śpią same teraz, więc i w namiocie pewnie sobie poradzą ;) Kwestia czy ten namiot to coś porządnego...? Słyszał ktoś coś o tej firmie?

www.waxmund.pl

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
A już myślałem że tak o ojcowskich pomysłach rozmyślasz.

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
A nie wygodniejsze i praktyczniejsze sa dwa namioty, np 2 i 3osobowy ?

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
W tym jest olbrzymi przedsionek (190cm jak dobrze rozumiem) w którym można stanąć i coś ogarnąć nie kucając, co przy dzieciach ponoć przydatne ;)

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum