Autor Wątek: Duży, rodzinny namiot. Jaki? Jaki nie?  (Przeczytany 52005 razy)

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
Ja polecam i mam taki z Decathlon-a.Jak sypialnie złożysz to i autem możesz zaparkować albo świetlicę zrobić.Namiot jest o tyle fajny bo ma duży przedsionek w czasie deszczu można wstawić stolik i pograć w coś z dzieciakami.Jest jeszcze model o jeden taki segment z przedsionka dłuższy,ale to już kolos się robi.No bardzo prosto się rozkłada ten namiot bo niektóre namioty to tych linek mają pełno że w nocy można nieźle wyglebić ;D

https://www.decathlon.pl/namiot-t62-id_8056079.html
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Ma być noszony na plecach razem z plecakiem, więc warto żeby był możliwie lekki (i tani :P Hilberga znalazłem fajnego, ale ~4000zł kosztuje....).
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna AWIK

• Miasto: Juszkowo
  • Na forum od: 01.04.2008

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Fajny ten FN, ale jednak  Wild Country Zephyros 4 Living Tent lżejszy, większy i w tej samej cenie...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
Coś za coś,ale jeśli ma być noszony na plecach to jednak był bym skłonny jak ktoś powyżej już pisał też kupić dwa namioty jeden dla dzieci i drugi dla rodziców.I pozostaje zawsze opcja że jadąc tylko we dwoje nie musimy taszczyć jakiegoś kolosa.Ponieważ łażąc po górach to masz plecak  już wypakowany gratami,ciuchami i dorzuć do tego ze 4kg namiot to kolana w końcu padną,a np.plecy będą odciążone jeśli waga będzie odpowiednia.
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
coś ogarnąć nie kucając
A co Ty Gienieczko jesteś, że tak kucać nie chcesz ;)

Offline Mężczyzna milominder

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 09.03.2014
Chcą wreszcie kupić :P

I jak zakupy się skończyły? Jaki wybór/ zadowolenie z niego?
pozdrawiam,
Paweł

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Eh, ja się naszukałem, poradziłem, a siostra nie kupiła w końcu ;)

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
Czy ktoś ma może ten i może podzielić się spostrzeżeniami?

280 euro za 4 osobowy namiot o wadze 3.9kg na kijkach DAC wydaje się za dobre aby było prawdziwe. Ale jednak opinie na sieci są ogólnie bardzo pozytywne....

https://www.decathlon.co.uk/quickhiker-ultralight-4-hiking-tent-4-man-grey-id_8243148.html

Eh, ja się naszukałem, poradziłem, a siostra nie kupiła w końcu ;)

Szkoda, bo planując sezon olśniło mnie właśnie, że przybył mi jeden członek (nomen omen) rodziny i w piątkę już się raczej do trzyosobowego batumi nie wbijemy :-D
pozdrawiam,
Paweł

Czy ktoś ma może ten i może podzielić się spostrzeżeniami?

280 euro za 4 osobowy namiot o wadze 3.9kg na kijkach DAC wydaje się za dobre aby było prawdziwe. Ale jednak opinie na sieci są ogólnie bardzo pozytywne....

https://www.decathlon.co.uk/quickhiker-ultralight-4-hiking-tent-4-man-grey-id_8243148.html

Konstrukcyjnie jest nieco podobny do mojego marabuta batumi 3, tyle że sporo większy, za to dużo mniej suwaków (jedno wejście vs trzy w batumi). Wg deca jest 0,8kg lżejszy... Pewnie trochę ściemniają z wagą, pewnie dali też bardziej wycieniowane materiały kosztem parametrów.
Oferta nawet przy nieco ponad 4kg wygląda zupełnie dobrze, ale fajnie by było wiedzieć jak ta stodółka zachowa się w deszczu i wietrze  ???
pozdrawiam,
Paweł

Offline Mężczyzna Alek

• aleknowak.net
Chyba go sobie kupię dziś wieczorem, a co tam. Ludziki z internetów mówią że waga to 4.05, więc właściwie się zgadza, Deca chwali się że testowali przy 70km/h i ustoi... co nie jest wcale takie nierealne w Irlandii ;)

Jakiś Francuz nawet mierzył kijki DAC i wyszło mu że mają 10.5mm srednicy, chociaz nie wiem czy to zle czy dobrze :P

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2013
Powinien być w porządku. Decathlon ma tanie namioty i dobrej jakości.
Mojemu za 150 PLN nie straszny deszcz czy gradobicie, a i z atomowymi wiatrami na nordkappie radził sobie bez najmniejszych problemów.

Offline Mężczyzna Alek

• aleknowak.net
Kupiłem, doszedł,  ale wszystko co mogę powiedzieć to że jest bardzo kompaktowy po spakowaniu i że worek kompresyjny w którym przyszedł jest wysokiej jakości ;-) rozłożę jak się zrobi ciepłej w ogrodzie.

Hej, wciąż zastanawiam się nad tym namiotem i istnieje ryzyko że go kupię w najbliższym czasie. Doradzasz czy odradzasz (bo zakładam że już potestowałeś)?
pozdrawiam,
Paweł

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum