Już gwarancje na swoje ramy straciliśmy, ale bagażnik wejdzie Z nowej oferty najfajniejszy jest Karate Monkey. Nieco krótszy niż nasze Krampusy, wejdą opony 29 a jakby zaszla potrzeba to koła 27+. Poczekam na wersję OPS z widełkami w systemie MDS... i milion dolarów
Ciekawy artykuł o tym jak obecnie rowery turystyczne przechodzą transformację. Tytuł nieco prowokujący jednak w samym artykule jest sporo ciekawostek.Touring Bicycles 2015 and Luddite Resistance
Np. zastanawiam się czemu z takim oporem sakwiarze zakładają torebki w trojkąt. Tyle miejsca na bagaz, a się marnuje. Do tego jest to idealne miejsce zeby upchac rzeczy ciezkie. Odciazone sakwy to brak problemow z urywajacymi sie uczkami, pekajacymi szprychami itp. itd.
Co do torby w trójkącie - pełna zgoda. Nikt mi tego przed wyjazdem nie pokazał, wybór w tym rodzaju sprzętu też pojawił się dopiero ostatnio a trójkąt tradycyjnie służył mi do transportu wody (co w sumie jest jednym z najcięższych bagaży ale wiozłem tam jedynie 3 litry z maksymalnego ładunku 12l). Teraz wymyśliłem, że może rozsądnym byłoby właśnie wsadzenie w trójkąt potężnego zbiornika na wodę? Tylko trzeba to sprytnie wymyślić.