Zaskoczyło mnie (i to bardzo) jak w dobie netu (który nie boli) można nie wiedzieć jak działa bezdętka, jak wygląda obręcz, wentyl itd (która na rynku jest 10 lat?). No wybacz, pisze całkiem poważnie.
Jeśli masz 3-4 bary w oponie to rzeczywiście masz dużo mniejsze szanse na sneka. Spuść choćby do 15 psi i przejedź ostro po dywanie korzeni - 30 lat jazdy bez uszczypania pójdzie w niepamięć
Jeśli masz 3-4 bary w oponie to rzeczywiście masz dużo mniejsze szanse na sneka. Spuść choćby do 15 psi
Pomijając już kwestię mieszania metrycznych jednostek z imperialnym wtf
Btw, mi się wydawało, że ten system wprowadzono głównie dla zmniejszenia wagi koła w rowerach wyścigowych.
Cytat: anarchy w 26 Wrz 2016, 17:28Jeśli masz 3-4 bary w oponie to rzeczywiście masz dużo mniejsze szanse na sneka. Spuść choćby do 15 psi Po co?
Pomijając już kwestię mieszania metrycznych jednostek z imperialnym wtf, to dlaczego miałbym spuszczać powietrze do poziomu 1 bar? Nawet w zimie nie schodzę niżej niż 2 bar. Mowię tu oczywiście o standardowych oponach, do 2,25" włącznie, bo na szerszych nie miałem okazji jeździć.
Jaki system montażu tych rurek pod ramą?
Czytam posty i widzę że jest zainteresowanie mocowaniem namiotu w trójkącie ramy.
machanie małą pompeczką opony 2,25 do 3-4 atmosfer
Cytat: sinuche w Dzisiaj o 16:31 Czytam posty i widzę że jest zainteresowanie mocowaniem namiotu w trójkącie ramy.Brzmi ciekawie. Dasz radę wygrzebać zdjęcie? No i jaki namiot?