Witam.Razem ze znajomym szukamy osób chętnych na rowerowy wyjazd z Opola (ja z chęcią mogę wyjechać wcześniej z Warszawy) do Wenecji.Wyjeżdżamy 27/28 lipca na dwa tygodnie, trasa przez Czechy, Słowację,Austrię,Węgry,Słowenię, razem około 1300 km.Powrót po części rowerami, ale głównie pociągi,autobusy.Spanie głównie ,,na gospodarza", trochę campingi, trochę na dziko, w większych miastach couchsurfing.120-150 km dziennie.Jeżeli ktoś szuka kogoś na wyjazd w tym terminie w jakieś inne miejsce to zachęcam do kontaktu, nie mamy wielkiej potrzeby aby jechać akurat do Wenecji.Także jeśli ktoś czuje, że da radę robić maksymalnie te 100-120 dziennie - zgłaszać się!
Jesteśmy studentami po pierwszym roku (ja matematyka i ekonomia, kolega medycyna), mamy doświadczenie.Długa jazda po trudnych nawierzchniach niestety odpada- nie mam amortyzatorów, a robienie w takiej sytuacji 20 km po dziurawej piaszczystej drodze to męka.Bierzemy ze sobą jakąś małą kuchenkę polową,ale jeśli chodzi o ciepłe jedzenie to głównie liczymy na uprzejmość gospodarzy.